icon

Ako správne dezinfikovať mobil?

16. apr 2024

Mozno pre niekoho cudna otazka, ale proste mne to vadi, ak napr pridem z vonku, obchodu, vlaku domov a mam si nechat taky ,,spinavy" predsa len, clovek hocico chyti do ruky po hocikom, a v dnesnej dobe mame mobil stale v rukach, a nie je mi to prijemne potom ho doma chytat, napr pri vareni, len tak pocas dna atd..
Robila som to tak, ze som si nastriekala definfekciu na servitku, a mobil pretrela.. lenze asi sa mi ta dezinfekcia dostala do reproduktoru, lebo mi ide p dost slabsie..
Ako to, ak vobec, robite vy ?
Dakujem.

egonsk
16. apr 2024

streknem okenu, alebo prostriedok na cistenie LCD, ak ho mam po ruke, utriem papierovym kapesnikom. Pouzivat silnejsi lieh, alebo isopropylalkohol moze byt nebezpecne na plastove casti a je to zbytocne, lebo okena aj lcd cistic maju bezpecnu davku uz v sebe, plus dalsie cistiace chemikalie.

viestta
16. apr 2024

cisticom na display ho pretriem

zobaka
16. apr 2024

ja ma dettol v spreji, kupis napriklad v tete drogerii

daniela2202
16. apr 2024

Ja s Alpou.... najprv si pomastím čelo, potom okuliare, potom mobil, potom vyčistím peňaženku a potom aj šlapky ...😂😁😂👍👍👍

egonsk
16. apr 2024

@daniela2202 a este si z nej i trosku cvrknes na cukor pre lepsi dych, ci? 😉😁

lonely66
Odpoveď bola odstránená
bylinka25
16. apr 2024

Ja naň streknem obyčajný sprej na optiku, pretriem jemnou handričkou a je ako nový.

vanilkovazmrzka
16. apr 2024

Obcas nan streknem dezinfekciu co mam na ruky

A nie je to divna otazka, na mobile mame najviac humusu. Chytas to spinavymi rukami, beries to na zachod, a potom si to prilizis k tvari 🤢

klara351
16. apr 2024

My mame doma ultrazvukovy cistic mobilu, za minutu ho mas vydezinfikovany. Nieco na tento styl:

mia_von_prag
16. apr 2024

Používám dezinfekčné obrúsky

viestta
16. apr 2024

@klara351 ultrazvuk dezinfikuje? Odkedy?

dejka77
16. apr 2024

Strieknem trochu dezinfecie ako napr. Dettol a zotriem papierovou servitkou.

klara351
16. apr 2024

@viestta Nie je to ultrazvuk, ale uv ziarenie, pisala som bez rozmyslania. Ale mimochodom, ultrazvukovymi vlnami sme cistili a dezinfikovali chemicke nastroje v labaku, takze ano, pouziva sa aj na dezinfekciu.

viestta
16. apr 2024

@klara351 ultrazvukove cisticky funguju na mokro, ak v nich bol dezinfekcny roztok, tak mohli aj dezinfikovat, ale samotny USG nie je biocidny, potom by sa nemohol pouzivat ako vysetrovacia metoda u zivych organizmov

larinka552
16. apr 2024

Kozm. tampon, lieh alebo Alpa

klara351
16. apr 2024

@viestta Ultrazvuk na urcitych frekvenciach dokaze napomahat rozpadu bunkovych stien bakterii a takisto vie, samozrejme pri inych frekvenciach, inaktivovat virusy. Ako vysetrovacia metoda sa nepouziva na celom frekvencnom spektre.

thirstymonk
17. apr 2024

No a to je problém dnesnej doby. Dezinfikovat hned kazdu blbost. Trosku sa ukludni, tvoja imunita totiz potrebuje bakterie a virusy, aby bola silna. Ked budes zit v sterilnej bubline, tak tvoja imunita pojde do ... A otoci sa proti tebe (alergie, autoimunitne ochorenia).

zuzinabila
17. apr 2024

@klara351 toto som sa pytala zubarky ohladom podobnej cisticky zubnych kefiek a povedala ze je to riadna blbost..

daniela2202
17. apr 2024

@egonsk pijem becherovku 😂👍

daniela2202
17. apr 2024

@lonely66 ale to naozaj 😁

cacianka
19. apr 2024