icon

Hľadám nestranný pohľad – často u rodičov, partnerovi to prekáža

12. mar 2026

Ahojte,potrebovala by som si prečítť niekoho nestranný názor.Mám priatela,sme spolu skoro 6 rokov. Pracuje v zahraničií,čo nie je problem už sme si zvykli.Náš hlavný problém je v rodine. Proste teraz sme sa pred pár mesiacmi presťahovali a hľadám si prácu. Je to trošku ťažšie v dnešnej dobe čiže to trvá dlhšie.Problém môjho priateľa je vraj to že chodím často k mojim rodičom napríklad som tam týždeň a tyždeň doma pretože sa sama nudím,ale pritom si hľadam aktívne prácu,robím kurzy a chodím na všetky možne pohovory.No ak v konkrétny týždeň nemám čo robiť tak idem k rodičom,mám tam neter a synovca blízko nich a aj stále ma volajú.Priateľovi vadí že som malo čo doma,ale čo tam mam realne robiť sama? A ďalšia vec ame bezdetní tak aký by malo pre mňa význam byť stále doma.Striedam to a bývam hodinu od rodičov.Plus keď tam pridem stále mi minimálne raz v telefóne vyčíta že som mala čo doma.Neviem možno je to čudne aj z mojej strany no chcela by som počuť nestrannú osobu 😇

Strana
z2
anonym_0cf2b8
12. mar 2026

Nemôžeš ísť za ním do zahraničia a začať pracovať tam?

anonym_01c311
12. mar 2026

Mala by si byť s ním, takto sa odcudzíte.

anonym_351209
12. mar 2026

Ty si odisla z prace, alebo si stratila pracu ked ste sa prestahovali?

crazy_cat_lady
12. mar 2026

Nepride mi to cudne, tiez by som asi chodila k rodine, keby som mala byt tyzden doma

amalka07
12. mar 2026

Čudný je jedine on ak mu to vadí

anonym_0bd2e9
12. mar 2026

Vadí mu to že nemáš prácu alebo to že chodíš k rodine? Nechápem prečo by si tam ako nemohla byť. Veď on je preč.

anonym_e4c0c4
12. mar 2026

jemu moze byt jedno kde si ..ved on s tebou aj tak nieje .. co mas doma strikovat ponozky ... nech sa vrati a sam uvidi ake to je najst si pracu na slovensku v dnesnej dobe .. kazdopadne cudne je ,ze takto zijete 6 rokov a ze si len priatelka .. ziaden posun k lepsiumu skor opacne.. prehodnotila by som taky vztah

luccys
12. mar 2026

Co on je tvoj majitel, ze ti ma rozkazovat, kde mas byt? Hlavne, ked on doma nie je. Nechapem, ze mu to moze zily trhat. Zavana mi to trochu manipulatorstvom.
Asi mu skor vadi, ze on hakuje v robote a ty nie. Zavidi.
Inak, podla mna si tu uz pisala, vsak?

anonym_ecd187
12. mar 2026

Pre dobro vášho vzťahu, teda ak ti na ňom záleží, prestrihni pupočnú šnúru. Venuj sa vašej domácnosti, aktívne hľadaj prácu, skús zarobiť aspoň niečo, pretým ako tvoj partner stratí trpezlivosť
´´´´

beata_k
12. mar 2026

@anonym_autor Az teraz si si vsimla, ze je manipulator? Vadi mu tvoja rodina a chce ta od nej odstihnut. Takze bud bude po jeho alebo bude po jeho. Treba si zvykat, ze bude casto ohen na streche. A pockaj az bude dieta. Boh ta ochranuj ak ho vezmes k svojim rodicom.

anonym_09f777
12. mar 2026

Realita je taká, že si nezamestnaná, unudena a hnila, žiaľ. A on si to začína uvedomovať.

evkatk
13. mar 2026

Veď on si ťa vlastní. Predsa nemôže ti brániť v stretávaní s rodičmi, rodinou, atď. Robia to tí, ktorí týrajú ženy. Takto začína - zabráni stretávaniu sa s rodinou, neskôr s každým,... Zobuď sa. On je ďaleko a ty sa mu musíš prispôsobovať tým, že sa nebudeš s nikým kontaktovať? To je ešte zdržanlivý, lebo je ďaleko a nie ste zosobášení. No neskôr príde psychické aj fyzické týranie a ty budeš už tak domotaná, že si budeš myslieť, že s ním musíš byť a musíš ho trpieť, lebo jeho zlosti si ty na vine. Už teraz to prejavuješ tým, že rozhoduješ a pýtaš sa, či je správne, že chodíš k vašim. Áno, veľmi správne a choď k ním navždy, kým si život s takým psychopatom nezničíš.

maury
13. mar 2026
@anonym_09f777

Realita je taká, že si nezamestnaná, unudena a hnila, žiaľ. A on si to začína uvedomovať.

@anonym_09f777 autorka píše, že jej vyčíta to, že málo času strávi doma a u rodiny je celý týždeň. Nie to, že je nezamestnaná. Lenivá a hnilá nie, to by sedela doma na zadku a ani nevyliezla. A tomu možno vadí, chce z nej mať kus nábytku

maury
13. mar 2026

On je v zahraničí. Ty stráviš čas u svojej rodiny, kým on je preč a jemu to vadí. Nie, nie je to v poriadku. Ty máš právo byť, kde ty chceš.

anonym_09f777
13. mar 2026

Chalan maká v zahraničí a jeho priateľka si akože hľadá prácu, no v skutočnosti je celé týždne u rodičov, lebo tam je viac zábavy. Ona sa totiž nudí .Podľa vás je on psychopat a násilník a ona by mala utekať.... No zvláštne, hmm. Ja to vidím úplne naopak. Chlapec snáď dostane rozum a nájde si lepšiu ženu.

anonym_0bd2e9
13. mar 2026
@anonym_09f777

Chalan maká v zahraničí a jeho priateľka si akože hľadá prácu, no v skutočnosti je celé týždne u rodičov, lebo tam je viac zábavy. Ona sa totiž nudí .Podľa vás je on psychopat a násilník a ona by mala utekať.... No zvláštne, hmm. Ja to vidím úplne naopak. Chlapec snáď dostane rozum a nájde si lepšiu ženu.

@anonym_09f777 ja netvrdím že je psychopat a násilník. Mňa napríklad ozaj zaujíma či mu to vadí lebo nemá prácu alebo mu vadí jej rodina. Pred pár mesiacmi sa sťahovali. Odkiaľ a kam sa sťahovali. Zas hodina cesty od rodičov nie je až tak moc. Píše že si aktívne hľadá prácu. Nevieme akú. Ťažko povedať ako to presne je keďže autorka sa už nevyjadruje.

livsi
13. mar 2026

A to ako dlho toto trvá, že si ,,hľadáš,, prácu ? Živí ťa zatiaľ on a platí byt? Ja sa mu vôbec nečudujem. Kedy si velmi tu prácu chcela, tak nejdes hodinu od mesta bydliska a si tam týždeň, ale aktívne si ju hľadáš, nie len posielať životopisy z pc...a verím tomu, ze si prácu nájdeš veľmi rýchlo.

vilma7
13. mar 2026

Môj priateľ by mi určite nediktoval kde a koľko mám byť.
Ale ako tu už bolo spomínané, jemu asi vadí to, že nikde nerobíš a samozrejme si od rodičov nehľadáš tak aktívne prácu ako keby si bola doma sama a mala na to čas a kľud.
Ale nečudujem sa mu...on maká vonku, aby ste sa mali lepšie a u teba nevidí snahu s výsledkom.
A prečo nejdeš za ním von?

anna777115
13. mar 2026

Autorka takyto zivot, nie je rodinny a partnerský. Ak nebudete spolu žiť, tak partnerstvo nespĺňa žiadnu funkčnosť a opodstatnenie. Ak ma on v zahraničí dobre platenú prácu, tak ti nič nebráni sa zbaliť a odísť za nim. Tam sa ti mozno skor podari aj nejaka práca. Takyto život vas do budúcna uplne odcudzí.

sense
13. mar 2026

Prečo nejdeš za ním do zahraničia? A nehľadas si prácu tam. Ak vidíš vyznam v tomto vzťahu keď spolu nie ste alebo možno pár dní v mesiaci

dagas
13. mar 2026

Na jednej strane je pravda že keď je preč prečo by nemohla ísť k rodičom. Ale zase ak nema o nič záujem,doma robota stojí,,robotu nemá a jediné čo robí je že chodí k rodičom kde sa o ňu starajú tak to asi nieje bohvie čo. Keď chlap je v častom kontakte s rodičmi to je hneď problém. Aj je to opačne tak jej v tom nemôže braniť.

anonym_01c311
13. mar 2026
@dagas

Na jednej strane je pravda že keď je preč prečo by nemohla ísť k rodičom. Ale zase ak nema o nič záujem,doma robota stojí,,robotu nemá a jediné čo robí je že chodí k rodičom kde sa o ňu starajú tak to asi nieje bohvie čo. Keď chlap je v častom kontakte s rodičmi to je hneď problém. Aj je to opačne tak jej v tom nemôže braniť.

@dagas keby to bolo opačne že chlap si doma hľadá prácu, medzitým býva každý druhý týždeň u rodičov a ona robí v zahraničí tak je neschopný lenivec a príživník ktorého sa má zbaviť a dodadok načo ti je taký chlap je to guľa na nohe

zuzubb007
13. mar 2026

No vadí mu, že nic nerobiš, ja to aj chápem, prečo nepracuješ?nehovor, že mladá baba si nenájde prácu hneď do týždňa, čokoľvek robiť, buď si vyberavá alebo mega lenivá iná možnosť nieje, a áno mne to príde čudné rodičov týždeň otravovať furt, nájdi si prácu, alebo chod za priateľom, aj tak si myslím, že sa odcudzíte

anonym_6d566d
13. mar 2026

@anonym_autor je to manipulátor. On je inde, reálne sa nenachádza v byte a rozkazu je ti, kde máš byť ty. Keď s ním zostaneš ešte si užiješ. Teraz ťa mamipulator iba testuje, ale aby si nedopadla tak, že sa budeš hlásiť každých 30 minút a keď pôjdeš otvoriť kurierovi a prevziať balík, dostaneš jednu po pysku, lebo si s ním flirtovala. Sociálne siete si uži teraz ako aj Koníka, lebo v manželstve s manipulátorom je toto neprípustné, budeš tam určite mať kopu milencov a a dokonca aj mileniek. No, nie je to nasadené, bohužiaľ smutná realita žien, ktoré neskoro začali riešiť divné správania manipulatorkych narcistov. Prikazuje ti, kde máš byť v jeho neprítomnosti. Vadí mu rodina. Už jasnejšiu rečou tento chudák hovoriť nemôže. Je na tebe, či to chceš vidieť a počuť, alebo nie. Ty mu voláš? "Zlatko, nepracuj na tej stavbe, choď na inú, a určite nechoď s tým Ferom na pivo. Okamžite sa vráť ja izbu, lebo si prajem aby si tam trávil svoj čas. " Chorý jedinec.

motylik2559
13. mar 2026

@anonym_autor A ked si u rodicov ten tyzden a pocas toho tyzdna tam ti zavolaju, ze mas prist na pohovor trebars dalsi den alebo obden, tak to posuvas na tyzden, ked si doma? Lebo predpokladam,ze pracu si hladas hlavne v mieste aktualneho bydliska. To ti nikto nedal este pohovor na ten tyzden, ked si u rodicov? Ci to odsuvas, alebo si nabalis tak veci, aby si isla na pohovor a vratila sa k rodine? No takto, priatel by ti zakazovat rodinu nemal, to je jasne. On je prec, ty ides k nim, len teda nebolo by pre teba lepsie si trochu rozsirit obzory aj v tom meste, kam si sa prestahovala, ak tam dlho niesi? Co ja viem, kazdy sme sice iny, ale kebyze ja sa stahujem do ineho mesta, tak zistim si moznosti mesta-kde su ake sportove moznosti, kniznica, nejake akcie, moznosti nejakej sicializacie ako napr.kurzy, kde by som spoznala novych ludi, moznosti vyletov do prirody niekde v okoli mesta atd. A to nie je ja 1 den, ani tyzden "prekutrat" ako to tam je. Autorka neviem kolko mas rokov, ale ako dokazes chodit na kurzy a tolko pohovorov ako pises, ked si kazdy druhy cely tyzden mimo mesta, kde zijes? Dokazes mat az taku flexibilitu? Pises,ze niekolko mesiacov byvate v tom meste- za tych niekolko mesiacov (inak to je kolko presne mesiacov?) si si ako mlada baba nenasla ziadnu pracu? Ani na skrateny uväzok aspon docasne? Vies trosku sa mi nezda to co uvadzas, ci je celkom tak ako pises, nejako mi to cele skratka nesedi🤷‍♀️

ibaja29
13. mar 2026

@anonym_autor manipulator ako vysity 👍

motylik2559
13. mar 2026

@anonym_autor A este jedna vec autorka, kto plati za tych niekolko mesiacov vydavky za byvanie? Kto plati stravu, kozmetiku, mobil, elektrinu, najomne atd? Ty mas tolko niekolko mesiacov svoje peniaze? alebo ti na tie vydavky uz takuto dlhsiu dobu davaju rodicia? Vsetky co pisu,ze je tvoj partner manipulator-nesuhlasim s nimi. Pretoze ocividne chalan sa snazi a ked vidi,ze autorka nema aspon tolko chochmesu si najst brigadu, alebo aspon na skrateny uväzok nieco, tak sa mu ani necudujem. Skor by som povedala, ze jemu by ani nevadilo, kebyze autorka ide pozriet rodinu, kebyze sa snazi najst akukolvek pracu pre zatial a tu snahu pre ich spolocny zivot. Takto to kludne moze na neho posobit, ze ma autorka len reci do vetra, uziva si zivot svet je gombicka, chodi na tyzdnovky k rodine, na tyzdnovky domov a kde je ta snaha o nieco viac? Ako stiha tak vela pohovorov ako napisala a kurz tiez, ked je kazdy druhy tyzden mimo? Preco nejde pracovat zatial aspon do obchodu- do DMky alebo hocijakeho ineho nez by si nasla v odbore akom chce? Fakt sa mi to cele nezda a keby to bolo v opacnom garde,ze by toto robil chlap co autorka a jeho partnerka makala v zahranici a platila za tych x mesiacov vydavky, tak by ste tu vsetky pisali aky je to lemravy chuj, mamanek, a nech ide od neho...V com sa lisi to,ze to robi zena? No nic, budem si mysliet svoje...

anonym_6d566d
13. mar 2026
@motylik2559

@anonym_autor A este jedna vec autorka, kto plati za tych niekolko mesiacov vydavky za byvanie? Kto plati stravu, kozmetiku, mobil, elektrinu, najomne atd? Ty mas tolko niekolko mesiacov svoje peniaze? alebo ti na tie vydavky uz takuto dlhsiu dobu davaju rodicia? Vsetky co pisu,ze je tvoj partner manipulator-nesuhlasim s nimi. Pretoze ocividne chalan sa snazi a ked vidi,ze autorka nema aspon tolko chochmesu si najst brigadu, alebo aspon na skrateny uväzok nieco, tak sa mu ani necudujem. Skor by som povedala, ze jemu by ani nevadilo, kebyze autorka ide pozriet rodinu, kebyze sa snazi najst akukolvek pracu pre zatial a tu snahu pre ich spolocny zivot. Takto to kludne moze na neho posobit, ze ma autorka len reci do vetra, uziva si zivot svet je gombicka, chodi na tyzdnovky k rodine, na tyzdnovky domov a kde je ta snaha o nieco viac? Ako stiha tak vela pohovorov ako napisala a kurz tiez, ked je kazdy druhy tyzden mimo? Preco nejde pracovat zatial aspon do obchodu- do DMky alebo hocijakeho ineho nez by si nasla v odbore akom chce? Fakt sa mi to cele nezda a keby to bolo v opacnom garde,ze by toto robil chlap co autorka a jeho partnerka makala v zahranici a platila za tych x mesiacov vydavky, tak by ste tu vsetky pisali aky je to lemravy chuj, mamanek, a nech ide od neho...V com sa lisi to,ze to robi zena? No nic, budem si mysliet svoje...

@motylik2559 pre všetkých, ktorí sa divia, prečo nejde autorka pracovať do obchodu. Vysvetlím svoj prípad. Som právnička. Som vo veľkom meste. Právnické pozície voľné sa vyskytujú zriedka. Ak je voľné miesto, príde aj 10-15 uchádzačov na jedno miesto. Je tu aj Právnická fakulta, každý rok nový absolventi. Chcem ísť pracovať aspoň do obchodu. Ale ma NEVEZMÚ. Ani do DM, ani Lidla, ani Freshu. Nechcú právnika, lebo vraj som prekvalifikovana, bez skúseností a o chvíľu pôjdem zase preč. Takže som dlhodobo nezamestnaná, aj keď chcem pracovať. Na úrade práce som hovorila, čo to je, či mi nemôžu pomôcť a pani mi rovno povedala, že škoda času sa mi hlásiť na pozície vo výrobe, obchode, NEVEZMÚ má. Takže asi tak, pre ostatných, čo nie sú v obraze.

gaborka28
13. mar 2026

cudujem sa, ze muz je oznacovany ako manipulator. ale keby to bolo naopak, tak by bol mamickar... to, ako to mate vy medzi sebou, viete najlepsie vy dvaja. priatel moze mat pocit, ze toto tvoje caste travenie volneho casu s rodicmi sa uz nezmeni. a z vlastnej skusenosti (ja som bola v pozicii tvojho partnera) ti napisem, ze sa vacsinou ani nezmeni. ked som bola na vyske, moj partner chodil vsade s rodicmi. dovod? ved ja som aj tak prec, ved co na tom je... a hej, tiez som si hovorila, asi to beriem prilis prisne. lenze to sa nezmenilo ani ked sme spolu zacali zit, ani ked sa nam narodili deti. uz spolu nezijeme... z viacerych dovodov, ale toto bol jeden z nich.

myslim si vsak, ze vo vasom pripade nic nie je cierne ani biele a ma to vysvetlenie, co presne mu na tom vadi. to som sa ale nedocitala. v kazdom pripade, ja sa priklanam k postoju tvojho partnera a aj mne by to prekazalo. ano, su tu argumenty, ze on pracuje v zahranici... ano, pretoze zit z niecoho treba. neuvazovali ste o tom, ze by si isla za nim?

motylik2559
13. mar 2026
@anonym_6d566d

@motylik2559 pre všetkých, ktorí sa divia, prečo nejde autorka pracovať do obchodu. Vysvetlím svoj prípad. Som právnička. Som vo veľkom meste. Právnické pozície voľné sa vyskytujú zriedka. Ak je voľné miesto, príde aj 10-15 uchádzačov na jedno miesto. Je tu aj Právnická fakulta, každý rok nový absolventi. Chcem ísť pracovať aspoň do obchodu. Ale ma NEVEZMÚ. Ani do DM, ani Lidla, ani Freshu. Nechcú právnika, lebo vraj som prekvalifikovana, bez skúseností a o chvíľu pôjdem zase preč. Takže som dlhodobo nezamestnaná, aj keď chcem pracovať. Na úrade práce som hovorila, čo to je, či mi nemôžu pomôcť a pani mi rovno povedala, že škoda času sa mi hlásiť na pozície vo výrobe, obchode, NEVEZMÚ má. Takže asi tak, pre ostatných, čo nie sú v obraze.

@anonym_6d566d Ano toto je tvoj pripad, ale to neznamena,ze aj autorkin🤷‍♀️ Vobec nemusi mat taku kvalifikaciu ako ty. A ja som sa stretla s tym,ze na skrateny ci brigady beru ludi aj s vyssou kvalifikaciou, lebo ide pri takychto uväzkoch len o vypomoc, a teda s tym rataju,ze na brigade ci skratenom im ten clovek po case odide. Nie je vsetko len cierne alebo biele. To akoze teraz bude pracu hladat roky, lebo s jej kvalifikaciou nema sancu pri tolkych uchadzacoch? Ved by si clovek musel tukat na celo. Zatial moze ist robit cokolvek dostupne, priatel uvidi aspon snahu,ze netaha prevazne vsetko sam a nebude ani "zakazovat" rodinu. Kto chce si aspon tu brigadu najde...Takze tymto co si napisala ma nepresvedcis, pretoze my nevieme v akej sfere autorka pracovala predtym a nevieme ci ide o nejaku speci pracu alebo robila v beznom zamestnani.

Strana
z2