icon

Ako správne modliť Pompejskú novénu?

1. apr 2025

Ahojte. Chcela by som sa modliť za kamarátku Pompejskú novénu, ale nie som si presne istá, ako majú ísť modlitby za sebou.

Na úvod: Verím v Boha, Otče náš, 3x Zdravas, Sláva otcu - len na začiatku novény, nie pred každým ružencom.
Pred každým ružencom úmysel + „Tento ruženec sa modlím na tvoju česť, Kráľovná posvätného ruženca.“
Potom: Otče náš, desiatok, Sláva otcu, Ó Ježišu.
Po každom desiatku sa modlím 3x „Kráľovná posvätného ruženca, oroduj za nás!“ A prosebnú modlitbu - 27 dní a ďalších 27 dní ďakovnú.

Správne som to pochopila? Lebo si nie som celkom istá, koľkokrát a kedy nasledujú úmysel a zvolania "Tento ruženec sa modlím na tvoju česť, Kráľovná posvätného ruženca.“ „Kráľovná posvätného ruženca, oroduj za nás!“ a prosebná a ďakovná modlitba. Či teda modlitby nasledujú tak ako som to napísala vyššie.

ivka225
1. apr 2025

Ak je toto skutočne podstatné, tak je to antikresťanský argument gigantických rozmerov ... Toto podľa mňa nie je viera, ale mágia.

viestta
1. apr 2025

No neviem... Ja to vidim ttak, ze doleitejsia je uprimnost pri motlidbe ako poradie. Ale to je len moj pohlad , asi tomu celkom nerozmiem

hanka55
1. apr 2025

ak mi napišeš emailovu adresu napišem ti postup

pokemonkaa
1. apr 2025

Je to krasna a silna modlitba.

eva8
Autor odpoveď zmazal
domi995
2. apr 2025

Pridaj sa do skupiny Veriace mamičky tu na MK, je tam aj veľa svedectiev, kedy sa po pomodleni tejto noveny diali zázraky 🙂

chloe138
2. apr 2025

Ahojky na YouTube je nahrana celá novena zadaj pompejsky ruzenec a podla toho mozes pustat

eva8
2. apr 2025

Kto je Kráľovná posvätného ruženca?

eva8
2. apr 2025

@lussyl5 Kralovna posvatneho ruzenca je Panna Maria? Ak ano, preco?

lussyl5
2. apr 2025

Treba všetky tri ružence kompletne a pridávaš modlitby popísané v linku.Ale nájdeš aj na YouTube,dajú sa kúpiť aj brožúry s návodom v kresťanských predajnách.

domi995
2. apr 2025

@eva8 Áno, lebo je osobitnou ochrankyňou tejto modlitby a jej príhovor sa spája s mnohými milosťami a víťazstvami viery.

lussyl5
2. apr 2025

@eva8 Ak ťa to ozaj zaujíma na nete nájdeš množstvo materiálu o histórii a sile ruženca a rovnako aj svedectiev.
Tak si daj tu námahu a dohľadaj si to.A ak chceš rýpať tak na to nikto nie je zvedavý.

eva8
2. apr 2025

@domi995 dakujem

eva8
2. apr 2025

@lussyl5 nerypem, zaujimalo ma to. Neputala som sa na ruzenec, ale na Kralovnu ruzenca, pretoze som to prvykrat pocula
A nasla som v tvojom linku, ze to je Panna Maria. Preco sa neoslovuje priamo, ale ako kralovna? Nerypem

eva8
2. apr 2025

@lussyl5 odpoved som dostala - lebo je ochrankynou tejto modlitby

domi995
2. apr 2025

@eva8 počula si už o loretankych litaniach? Tam má Panna Mária veľa prívlastkov a každý má svoj význam a zmysel. https://voderadyfara.wbl.sk/Loretanske-litanie....

eva8
2. apr 2025

@domi995 niektore pomenovania na zaciatku (modlitba z linku) som zachytila pri navsteve omsi v katolickych kostoloch. Ale tie ostatne su pre mna uplnou novotou.
Verim v p. Boha. Ako evanjelicka sa modlim priamo k p. Bohu

autor
3. apr 2025

@lussyl5 pozerala som brožúrky na nete, aj popis na rôznych stránkach. Len som si nebola istá, či mám pred každým ružencom (5x10 zdravasov) odriekať úmysel a po ňom prosebnú/ďakovnú modlitbu. Ale už mi bolo vysvetlené, že stačí na začiatku úmysel a na samom konci modlitby, pokiaľ sa modlím celú novénu naraz. Ak na pokračovanie počas dňa, vtedy pred a po za každým....

autor
3. apr 2025

@domi995 ďakujem, prodám sa. Ani som nevedela, že je tu taká skupina

avantime
4. okt 2025

Ja sa modlím gréckokatolícky Verím v jedného Boha, Otče náš aj Raduj sa Bohorodička, ale to je jedno. Neviem, či som to dobre pochopil.

Idem takto:

Začína znamením kríža, slovami: V mene Otca ...,

Verím v jedného Boha...

Otče náš....

Sláva Otcovi, ktorý nás Stvoril. I teraz: Raduj sa....

Sláva Synovi, ktorý nás vykúpil. I teraz: Raduj sa....

Sláva Svätému Duchu, ktorý nás posväcuje. I teraz: Raduj sa.....

Sláva Otcu i Synu, i Svätému Duchu. I teraz, i vždycky, i na veky vekov. Amen.

Otče náš:

Ó, Ježišu, odpusť nám naše hriechy, zachráň nás od pekelného ohňa a priveď do neba všetky duše, najmä tie, ktoré najviac potrebujú tvoje milosrdenstvo.

Tento ruženec sa modlím natvoju česť, Kráľovná posvätného ruženca.

Radostný ruženec

1. Prečistá Panna Mária, ktorá si počala zo Svätého Ducha, daj, aby sme boli pokorní.

Po každom desiatku na konci:

Sláva Otcu i Synu, i Svätému Duchu. I teraz, i vždycky, i na veky vekov. Amen.

Ó, Ježišu, odpusť nám naše hriechy, zachráň nás od pekelného ohňa a priveď do neba všetky duše, najmä tie, ktoré najviac potrebujú tvoje milosrdenstvo.

Po 5tom pridám modlitbu prosebnej časti prvých 27 dní Spomeň si....v Pompejách.
Amen. /28.deň-54.deň to samozrejme zmením na Ďakovnú časť: Čo ti môžem dať,.......sa utiekame k tebe. Amen./

Kráľovná posvätného ruženca, oroduj za nás. 3X

Potom idem od začiatku už bez Verím....Bolestný a Slávnostnýý ruženec.

JE TO OK?