icon

Ako správne upevniť sedačku na motokáre Berg?

veronikadamianko
27. dec 2024

Ahojte mamulky mate niekto tuto motokaru? Konkretne od berg black edition? ako mate vyriesenu tu sedacku ako za tie peniaze by som cakala riesenie tej sedacky vacsiu premakanost a teda neviem ci iba nahoda ale uz dva krat sa vytiahla z tych stuplikov v com je nasadena v tom zeleze😏 ako sa maly nahol neviem ci nahoda alebo to mame zle? Netreba to nejako priskrutkovat ?

Ako správne upevniť sedačku na motokáre Berg?
gajdosovci
28. dec 2024

My máme Berg, ale trosku inu. Pýtala som sa syna a vravel, ze sa mu sedacka zatial nevytiahla a to ju presuvaju z dierky do dierky 😂 Lebo jeden je vyssi a druhy nizsi. Ze obcas mu to ide tazsie zasunut, tak asi preto drzi. ☺️

madeincssr
28. dec 2024

@veronikadamianko kedze prestavitelna sedacka je len kovova rurka zastrcena do jedneho z pozdlznych kovovych otvorov (aby sa to lahko prestavilo), skusil by som na tycku sedacky dat tenku vrstvicku butylovej pasky (ale to 'bezny smrtelnik' doma nema, skor nejaky karavanista), alebo tenku vrstvu nejakej lepiacej pasky na tycku sedacky tak, aby sa to do otvoru zasunulo tazsie (opatrne jemnym natacanim do stran) a same nevypadlo.
Idealne by to bolo ukazat nejakemu kutilovi, on by urcite cosi vymyslel.
Este mi napada poistit zasunutu sedacku velkymi (dlhymi) plastovymi elekrikarskymi "zdrhovackami" (binder-mi), ak je o co. Dostanes ich v kazdom zeleziarstve resp. hobby obchodaku a aj vo vseobecnom obchodaku v sekcii hobby naradia.

veronikadamianko
autor
28. dec 2024

Ako nam sa nevytahuje cele zelezo to zastrcene drzi dobre sice sa hybe ale ano to pochopim aby sa dalo vytahovat..nam sa ta plastova sedacka oddelila od toho zeleza co je iba nakliknuta v tom zeleze ja som rozmyslala ze prevrtam cez tu sedacku dierku a dam skrutku len sa bojim ,ze ci to ta sedacka vydrzi🤷 na tej prvej to ma spravene tak nepochopim preco toto dali iba na plastove cupliky a ziadna skrutka

veronikadamianko
autor
28. dec 2024

@gajdosovci ako ani nam sa nevytiahla z tej diery to zelezo drzi napichnute tam ale mojmu sa to od toho zeleza vytiahla iba to plastove sedemie myslim uz dva krat ona je tam iba an takych plastovych cuplikoch zakliknuta ..ajta vasa ci normalne ma skrutku do toho co sa da vytahovat? A sedacka drzi napevno?

veronikadamianko
autor
28. dec 2024

Toto myslim ono je tam aj diera spravena ale uz v sedcake nie a keby je tam skrutka drzi to lepsie lebo iba tie cupliky noooo nic moc za tie penaize by som cakala lepsiu premakanost ...len sa bojim keby to vrtnem ci nepraskne cela sedacka 😏

madeincssr
28. dec 2024

@veronikadamianko ako prve by som skusil tu plastovu sedacku o svoju kovovu trubku prilepit niecim kvalitnym, napr. polyuretanovym tmelom typu Mammut, alebo T-Rex (ten dostat aj v malej tube napr. v OBI).
Skrutku bude do coho utiahnut? Lebo ta kovova tyc sedacky je len duta rurka. Ci ma navrchu nejake ukoncenie, do ktoreho by siel vyvrtat otvor na samoreznu skrutku? Na penovom sedadle bu bolo treba pod hlavu skrutky dat velkoplosnu podlozku, aby sa hlava skrutky po dotiahnuti nezaborila do peny a nic by neudrzala.
Ahaaa, uz vidim foto. Prve by som skusil nalepit T-Rexom. Ale je mozne, ze na ten plast sedacky nechyti dostatocne silno, tak pptom uz len nejakemu sikovnemu kutilovi dat to pripevnit skrutkami.

veronikadamianko
autor
28. dec 2024

@madeincssr no mamut mam ale tam nevidim moc riesenie nato ako ho prezentuju ,ze vsetko udrzi ..praveze toto nieje duta rurka skor je to take pevne L...ano presne tak by som dala podlozku len sa obavam ze ci by to neprasklo ..sedacka nema ziadnu penu je iba plastova takze tam by to vyriesila ta podlozka .. to som chcela vediet ci to niekto tak ma a neznicim sedacku , ze praskne...lebo nepochopim naco je tam ta diera v tom zeleze 🤷

madeincssr
28. dec 2024

@veronikadamianko no ved tam je krasna velka kovova plocha na celoplosne prilepenie sedacky Mammutom.
Po zlepeni Mammutom to dobre zataz a nechaj vytvrdnut az do druheho dna.
Ano, do tej dierky by isla dat zvrchu sedacky velka samorezna skrutka (s okruhlou zaoblenou hlavou na krizovy skrutkovac, cez velkoplosnu podlozku) ako poistenie toho nalepenia.

veronikadamianko
autor
28. dec 2024

@madeincssr tak vyskusam tuto variantu najskor dakujem

madeincssr
28. dec 2024

@veronikadamianko obe lepene plochy zdrsni jemnejsim brusnym papierom/platnom ("smirglom") a dobre odmastni aspon technickym benzinom. Ak to chces mat pekne, plochu/okraje okolo, kam uz lepidlo nema zasiahnut si vopred pozaliepaj papierovou maliarskou paskou.