Sedačka na bicykel

edajna6
12. mar 2023

Ahojte som prvorodička a mám ročného syna keďže sa blíži pomaličky teplé počasie, chcela by som kúpiť novú alebo z druhej ruky v dobrom stave sedačku na bicykel, a vôbec od ktorého roka dieťaťa môžem voziť na bicykli. Malý má cca 13-14kg. Lebo som videla jednu pani ešte minulý rok a keď som sa dozvedela že malý mal len 8 mesiacov a už ho vozili na bicykli na sedačke. A neviem či zadné alebo predné sedadlo kúpiť a či existuje aj niečo také že môže sa namontovať aj dopredu aj dozadu. Ďakujem vopred za všetky rady. A budem rada ak aj ponúknete konkrétnu sedačku.

zorkahorka
12. mar 2023

Malo by sa vozit od roka. Lepsie du vraj zadne, lebo nenarusa vyjlad a ovládanie bicykla. My mame polisport - uz 5 rokov, znami maju drahsiu hamax a podla mna su rovnaké. Myslim,ze cena je len o znacke

pondelok01
12. mar 2023

@edajna6 predne su tusim iba do 15 kg, ak nie aj menej, to sa ti uz neoplati. Dieta by malo vediet samostatne sediet uz par mesiacov. My sme kupovali ked mala 11 mesiacov, chcela som najprv prednu, ale bolo by to iba na tu jednu sezonu, tak sme kupili zadnu do 20 kg.

pondelok01
12. mar 2023

@edajna6 a tiez mame Polisport, lebo taku predavali v lokalnom cykloshope a je fajn, vie si v nej aj pospat, ked ideme na dlhsie.

majlo1234
12. mar 2023

Ja som zacala hned, ako cca mesiac sedel, lebo ma zrali mrle, ale odporuca sa, az ked ma naozaj pevny samostatny sed. Rovnako sa odporuca najprv predna, aby si mala prehlad o dietati. Ja som rovno kupila zadnu😃 mame polohovatlnu a je to super, ked zaspi, sklopim ju a ma pohodicku

eternity24
12. mar 2023

@edajna6 Ja som mala rovnakú dilemu. Veľmi sa mi páčila predná sedačka, lebo na dieta vidíš a môžeš s ním komunikovať. Bolo mi poradene, že zadná je lepšia, jednak je väčšia a ma väčšiu nosnosť a teda je na dlhšie obdobie. Predná je vhodnejšia do mesta, na jazdenie po nejakej promenáde resp viac rovnom povrchu. Ak mas terén, kde musíš trochu zabrať (kopec), predná sedačka ti vadí medzi nohami.Kúpila som teda zadnú, aj keď s malou dušičkou,lrbo ma stále pokusiavals ta predná 😀, ale nakoniec som spokojná. S dcérkou sa rozprávam aj tak, a keď idem pomalšie chytím ju na chvíľočku za rúčku, pohladkam. Čiže som spokojná aj so zadnou.

eternity24
12. mar 2023

@eternity24 ešte iba doplním, že dcérka mala cca rok a pól keď som ju v nej začala voziť

aleshka_supermama
12. mar 2023

@edajna6 ja som mala prednú bobike one mini, bike mam kenzel dámsky retro a moc mi to na bike nesedelo, podľa mna treba vyberať aj aký máš bycikel a ako sa montuje cela sedačka. Sedačka bola super len keby mam iný bike bolo lepšie.

srferreira
12. mar 2023

My mame Thule Ridealong. Zadna sedacka, je super, da sa aj sklopit ked dieta zaspi tak mu nepada hlavicka dozadu. Vozi sa odkedy vedel sedel.

petamich
12. mar 2023

@edajna6 dieta sa v sedacke moze vozit pokial viem, ked stabilne a samo sedi, my sme nasho zacali tak cca. ked mal rok a mame zadnu sedacku a kupili sme pod rukou Polisport, budeme ju vyuzivat aj tento rok a maly ma 14 kg aktualne ale teda skus pozriet pripadne Thule, Hamax alebo uz spominany Polisport, tie drahsie potom aj v pohode predas ak budes chciet

annm81
12. mar 2023

Dieťa môžeš voziť, keď dokáže samostatne pevne sedieť. Osobne máme hamax už pri druhom dieťati a sme veľmi spokojní. Striedame ju medzi dvoma bicyklami. Veľmi dobre hodnotené sú aj britax, ale osobne sa mi tam absolútne nepozdáva zapínanie bezpečnostných popruhov - myslím, že trocha zručnejšie dieťa to dokáže rozopnúť samo. Okrem overených značiek pozeraj aj to, či sa sedačka dá mierne naklopiť dozadu - keď vidim, ako niektorí ľudia dajú na chrbát batoh a dieťa v sedačke ho má 5 cm od nosa... asi nič moc zážitok z výletu...

A najmä, skús v obchode sedačku priamo na tvoj bicykel, lebo systém upevnenia majú rôzne sedačky rôzny a dokonca, na niektoré bicykle sa žiadna zadná sedačka nainštalovať nedá (neviem ako s prednými, tie by som z bezpečnostných dôvodov ani neuvažovala) .

dettilv
12. mar 2023

@aleshka_supermama ahoj. Prosím ta aku sedačku si kúpila nakoniec? Tiež mám retro bicykel a neviem aku kupit

aleshka_supermama
12. mar 2023

@dettilv nakoniec ten bobike, ono ta sedačka bola super vôbec mi nezavadzala len ťažko som tam dávala malú kvôli riadidlu.

dettilv
12. mar 2023

@aleshka_supermama ok. Ďakujem