Ako ste pripravení na príchod finančnej krízy ?
Caute baby, v poslednom case stale citam, bud v novinach, v radiu, televizii alebo na nete o coraz vacsom prepustani v celej europe. Mam hypoteku, male dieta, samozrejme manzela :D Pracujem v odvetvi, kde som zial lahko nahraditelna, teda v automobilovom priemysle. Zacinam sa obavat, ako to zvladneme ak by kriza naplno vypukla a nevedela by som si najst rychlo inu pracu. Neviem co ocakavat, nikdy som nebola strachopud, ale tych negativnych predpovedi je uz viac ako je unosne. Co myslite? A ako ste pripravene Vy ostatne? Mate nejake peniaze v rezerve? My nieco malo nasetrene mame, ale vystaci to tak na 4 mesiace ak by sme v najhorsom zostali obaja bez prace...
To som počul aj ja. Tam niečo špekulovali že buď alebo. Mali tam niečo spraviť a radšej prepustili 6000 ľudí... Ale skôr by som to prirovnal vojnám a teroristom že v médiách furt ukazujú že to sa deje, hento sa deje, ako sa USA a Čína hádajú atď. Doma vo svojom okrese sa nič nedeje. Viete že chrlia z každej strany že pakistan, izreal, tu výbuch tam výbuch ale nás sa to vlastne netýka lebo "deje sa to niekde ďaleko" a takto je to aj s tou krízou. Vo Francúzsku veľké štrajky, na Ukrajne ten majdan čo bol, kamionisti blokujú cesty a čojaviem čo ale ako to ovplyvní život niekde v malom meste? Absolútne nijako. Takže deje sa to okolo nás "tam niekde" a ja uverím až keď uvidím...
@gaaspi áno, máš pravdu, ľudia nakupujú viac a viac. Ázia zaplavuje svet nezmyslami, lebo nie všetko, čo sa kupuje, aj aj pre život nevyhnutné. A pritom, že ľudia nemajú prácu, alebo málo zarábajú. Keď sa jeden pred druhým predbieha, kto má to, či ono lepšie, krajšie, viac. Videla som to tu pri vianočných domácnostiach, prečačkaných lacnými čínskymi gýčmi. Áno, Čína prosperuje a svojou výrobou mnohých nezmyslov zaplavuje svet odpadom. Lebo t.r. to, ale na ďalší rok iné, krajšie a staré šup do koša. Takže v budúcnosti bude viac pracovných miest v oblasti nakládania s odpadmi, likvidáciou nebezpečných látok a v podobných environmentálnych oblastiach.
Ázia potiahne ekonomiku lebo čína ide hore... (reakcia na Oli18) aj singapur a podobné štáty...

@gaaspi A zapnem správy a všetko je inak. Objednávky stagnujú a tisíce ľudí prepustených. Nemecká banka prepustila 6000 pracovníkov...