Ako ste sa dozvedeli, že Mikuláš/Ježiško neexistuje?

27. nov 2022

Ahojte, 😅

som zvedava, ako ste sa o tom dozvedeli, ako dieta.

Nam v triede povedala pani ucitelka (nasa suseda) na hodine NABOZENSTVA, ze Mikulas neexistuje. A normalne som bola tak sklamana este tyzden. A najlepsie, ze zastavila moju mamu, a poprosila ju, aby mi povedala, ze to jej detom nemam hovorit (boli vacsi).

😄😄🤦🏻‍♀️

zuzliq
27. nov 2022

My sme to starším deťom povedali sami, keď boli v štvrtej triede.

kitycat
27. nov 2022

Ja, som nasla darceky schovane za sedackou. Ale mihla, som byt tak tretiacka.

bloger
27. nov 2022

Mama nám to pri tom Ježiškovi vysvetlila takto: Ježiško mi dáva celý rok silu aby som vydržala v práci. Aby som mala potom peniažky. A mohla vám kúpiť to čo vás poteší. Lebo on veľmi chce aby ste mali po čom túžite. Podľa mňa toto je asi najkrajšie vysvetlenie.

beatrixx1525
27. nov 2022

Pochopila som to rokmi sama. V škole sa o tom samozrejme bavili deti stále a mne to vŕtalo hlavou a čím som bola staršia tým viac mi to bolo jasné. Možno v tých 10 rokoch som už neverila ale stále som si dala čižmu do okna aj tak, aj list Ježiškovi 😁 inak k Ježiškovi ešte, v cca 8 rokoch som už zvykla mať snahu špehovať či mamka nedáva darčeky pod stromček aj napriek tomu, že som ešte na Ježiška verila. Neviem, asi kvôli tomu že som si chcela byť istá že mamka tam nič nedáva a ježiško je naozaj 😂 aj som zvykla všetky plyšáky posadiť okolo mojej postele s výhľadom na stromček že nech ma zobudia keď ježiško príde 😂

veronikaszabova
27. nov 2022

Starsi mal 6r, ked dosiel zo skolky s tym, ze vie ako to funguje.
Mladsi ma 8r, pred tyzdnom sme mu to uz povedali.
Ani jeden ziadne sceny, sklamania.

A ja? Uz si to nepamatam 🙂 takze zjadnu traumu to na mne nezanechalo.

amelie2017
27. nov 2022

Vobec si na to nepamatam, ale pamatam si, ze sme boli so sestrami este dost male, ked sme hladali darceky. Kedysi sme mali skrine od podlahy po strop, take tie nadstavce sme mali na nich a tam schovane darceky. Na stolicku sme naukladali vankuse, dve drzali a jedna liezla 😂

januska12323
27. nov 2022

Nijak, v štvrtej triede som počula mladších spolužiakov ako sa rozprávajú čo im rodičia kúpia pod stromček a pamätám si, že ma to vôbec neprekvapilo. Bol to len moment kedy to niekto povedal nahlas. Odvtedy som aj ja dávala niečo rodičom ale hrali sme to všetci ďalej.

marca12
27. nov 2022

Ja si vobec nepamatam ako som to zistila. No ziadnu traumu z toho nemam,navyse to bolo super hladat po skriniach darceky pred vianocami 🤣 pre nas decka vacsia zabava ako cakanie na jeziska

katica06
27. nov 2022

Naši si požičali kostým a presvedčili sesternicu aby bola ona Mikuláš. Doniesla darčeky, mala som je ponúknuť niečím. Chcela šumienku., u nás píl šumienku vo veľkom jej otec. Keď odišla, zašla som k starým rodičom po mikulášsky balíček sesternica bola už tam a kostým bol u nich hodení na zem v kúpeľni.
Už pred tým som mala tušáka a spojila som tie veci dokopy

svokrinjazykmonika
27. nov 2022

Ja som na to prišla tak nejak sama, lebo mi to nedávalo zmysel. Konkrétne si pamätám že sme si boli na Vianoce po večeri na balkóne zapáliť prskavky, reku medzi tým donesie Ježiško darčeky. A mamina sa urobila že zabudla vypnúť sporák či čo a ja som ostala sama s bratom tak sa ho pýtam že asi ide dať darčeky pod stromček, že? Ale neviem koľko som mohla mať rokov.

svokrinjazykmonika
27. nov 2022

a odvtedy som začala aj na dávať darčeky a z toho mám doteraz väčšiu radosť ako z dostávania.

larisa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vler
27. nov 2022

Od rodicov. Nikdy neskryvali ze vsetko kupuju oni. Vyrastala som v ateistickej rodine.