icon

Ako ste zistili, že ste pripravené na rodičovstvo? A dieťa bez svadby?

honey666
28. apr 2020

Ahojte 🙂 baby ako ste vedeli že ste uz pripravene/vyzreté na to byt mamou, byť zodpovedná za človeka cely zivot, ze vsetko uz bude len o tom malom , svet sa otoci uplne naruby a budu podstatne uz uplne ine veci. Ci to len ja tak nad tym velmi bádam? Mam onedlho 23 rokov, priatela mam, byvame spolu vyse roka, rozpravali sme sa o dietati, nechceme sa zas uponahlat ved “je čas” Ale zas aby sme nahodou neskor nemali s počatim problemy. Umna je aj to ze my napriklad nepotrebujeme svadbu k tomu any sme mali dieta. A bojim sa toho ze ak by som otehotnela teraz bez svadby tak by ma do toho nutili rodicia, ze ake by to bolo, atd ale je ina doba. Ja nechcem nutit svadbu len preto ze by sme cakali dieta. S priatelom by svadba mozno niekedy bola, co ja viem ze ci ma poziada o Rok, ci o 5 rokov ci o 10, A ci vobec a teraz mam cakat 10 rokov ked raz nebažime po svadbe a cakat kym by sme mohli mat dieta ? Toto ma velmi trapi. Chcem robit po svojom ale zas nechcem rozhadzat rodinne vztahy. Chceme babku dedka a vsetko aby bolo ok. Tak skuste mi dat vase nazory alebo vlastne skusenosti, nech sa nieco poucim alebo si nieco uvedomim 🙂

Strana
z2
juliet86
28. apr 2020

@honey666 aj tebe vela stastia. rozumiem ze chciet svadbu iba kvoli dietatu je blbost. skus si mozno odpovedat na tieto otazky: je toto muz mojho zivota? co si na nom vazim? preco ho milujem ? preco miluje on mna? ako si rozumiem s jeho rodinou? ako si moja rodina rozumie s nim? ak by mal nehodu a prisiel o svoje zdravie viem a chcem sa onhi starat dalej? ako mi vie pomoct ked mam problemy? ako pomaham ja jemu? chcem aby bol mojim poslednym sexualnym partnerom? ako zvladame spolu konflikty a nedorozumenia? chcem s nim zostarnut? ak ano tak preco? vazim si jeho vnutorne kvality a on moje? aky mame nazor na poriadok financie humor sex moralne zasady a travenie volneho casu? z tychto veci sa potom deju tie neprekonatelne rozdiely vies... co ocakavam od manzelstva? co si myslim ze mne a partnerovi tento zvazok prinesie? ake manzelstva okolo seba poznam ktore mi sluzia ako vzor? pre mna znamena manzelstvo ze proste sme v tom spolu. v dobrom aj v zlom. a ze ked prislo/pride zle tak sme nuteni to riesit. nie od seba odist... takze ked mas toto vsetko ujasnene tak ten argument s dietatkom ke uz len ten posledny klincek. ja som s manzelom 9rokov. manzelia 5. a som spokojna astastna a manzelstvo mozem len odporucat. ale to je moja individualna skusenost a a naozaj si vydychnem az na mojej smrtelnej posteli ;)

majamat
28. apr 2020

v 34r som uz citila, ze je cas 😀 no akoze aj tak by som este cakala, keby som sa nebala, ze potom uz budem neplodna. vyhovovalo mi, ze mam tu volnost. trosku mi to chyba, ale len obcas. nijak tragicky to neberiem, ale niekedy, ked som zavalena povinnostami, to ma ubija.

katka8382
28. apr 2020

Autorka strážiť dieťa niekomu je úplne iné ako mať vlastné. Mojej sestre sa narodili dvojičky a po pôrode musela zostať pre zdravotné problémy skoro mesiac v nemocnici a ja, švagor a moja mamina sme sa starali o nich. Ale teda ti poviem, tiež som si myslela, že viem, čo znamená starať sa o dieťa, ale je to úplne iné, keď máš zrazu svoje. To ako si zvykate jeden na druhého, musíš zladiť nejaký ten denný rytmus a pod. o tom písať nebudem, ale je tu ten strach o svoje dieťa, či to, čo robíš, robíš dobre, prežívaš aj také veci ako že si nemôže prdnut a boli ho bruško, to pri cudzích deťoch ti je viac menej jedno, lebo veď ho odovzdás jeho mame a ona si už poradí. Sú to starosti, ale na druhej strane ti poviem (mam 10 týždňové bábätko), že ja sa strašne teším na každý deň s nou, doslova sa neviem dočkať, kedy sa zobudí a budem vidieť ten jej úsmev, to je najviac na svete. A veľa veci mi príde ako malichernost a dôležité pre mňa je, aby ona bola spokojná. Ja mam 38,prve dieťa, nie sme zobrati, som sebestacna, zabezpečená, ale po pravde, prijala by som prstienok a prísľub, že bude po mojom boku vždy stat a ľúbiť nas. A tiež som to mala ako to tu už niektorá mamina písala, dlho som nechcela mat deti a zrazu mi to prišlo, že už mi nič iné nechýba, len to dieťa. 23 je podľa mňa ešte skoro na takéto záväzky, ale tak, každý to cíti ináč.

honey666
autor
28. apr 2020

@katka8382 viem ze je to ine mat vlastne, báť sa o neho, ze ci ma vsetko co potrebuje atd, viem a zistim to raz o com to je, neberiem to na lahku vahu a uvedomujem si vaznost toho kroku mat dieta. Tak isto by som chcela zazit aj tu rozpravku ze si klakne A poziada ma o ruku nejak ma prekvapi aj ked nevie nic zatajit ze nieco chysta lebo hned viem ze sa nieco deje, ale viem ze to je pekne svadba a vsetko ale chcem aby to prislo tak jak ma ze on sa rozhodne ten krok urobit , nechcem si sama naplanovat zasnuby, to sa mi nepaci. Lubi ma viem ze hej ale chlapi su chlapi im neskor dochadza 😀 . Dakujem za vase rady

rysavcek
28. apr 2020

Ja ti napisem takto mala som vzťah skoro 6 rokov jasne najprv popri skole potom sme spolu začali bývať a velmi rýchlo som ho poslala kadelahsie svojho terajšieho partnera som poznala 6 mesiacov ked sa zadarilo nemala som istotu žiadnu ze spolu budeme ako sa k tomu postavi a teraz neľutujem kupili sme si domček a začali sme od nuly spolu traja teraz po 9 rokoch mam skoro 30 dve krásne dievčatá a nevymenila by som to za nic o život sme neprišli užili sme si aj s deckami aj bez nich a do svadby sa ja zatial nehrniem on by aj rad ale netlačí na mna

kyvetka
28. apr 2020

pride to casom, my sme popravde, tiez s manzelom zacali spolu skoro zit, a zo zaciatku veru svadba neprichadzala ani v uvahu :D ale casom ,clovek dozrel, zacal meniť priority a túžby,takže prišla aj žiadosť o ruku a neskôr aj rodina. každá to pocíti v inom veku. len byť na tvojom mieste, počkala by som či priateľ s tebou myslí naozaj aj do budúcna - aspoň zásnuby - to už aj sám ukáže, že je pripravený na rodinu.

lucyluv
28. apr 2020

@honey666 Tak to si pripravenejsia ako ja :D

janulienka1103
28. apr 2020

My sme plánovali, že najprv zabezpečíme bývanie, svadbu si spravíme a tak deti.. vypálilo to presne naopak.. teraz čakáme bábätko, bývanie riešime a svadbu budeme riešiť až neskôr .... Človek mieni, pánboh mení... A na materstvo nebudeš pripravená nikdy. To proste keď príde tak to príde 🤷

aaao
28. apr 2020

@honey666 ja mam za par mesiacov 26 maly bude nat 3 roky a stale mam pocit ze nie som na to pripravena :D :D :D

dominikagier
24. aug 2022

@because koľko si mala rokov?

because
24. aug 2022

@dominikagier ked som mala 20 zoznamenie, 24 svadba, 28 porod. Samostatné spoločne bývanie 2r pred pôrodom.

Strana
z2