icon

Ako trefne reagovať na urážky?

1. júl 2020

Dievčatá akoby ste reagovali na urážky? Mňa v tej chvíli nič nenapadne. Napríklad mám len strednú školu a vždy som pracovala v nekvalifikovaných odvetviach a veľa krát sa mi už stalo, že mi niekto povedal "mala si sa lepšie učiť". Stalo sa mi totiž, že som bola v zahraničí na zbere a nezaplatili nám na za prácu. A odpoveď jedného známeho bola "mala si sa lepšie učiť". Docela často to počúvam, musím povedať, že len od ľudí, čo majú vysokú školu. Akoby si mysleli, že sú niečo viac (určite nemyslím všetkých VŠ vzdelaných).
Ako reagovať na urážky, narážky, skrátka keď Vás chce niekto zhodiť?

Strana
z2
fokuska
1. júl 2020

@zooeynka Napisala si: ..."ukazte mi prosim robota, ktory vam obmuruje dom,, urobi elektroinstalaciu, vymeni okna alebo pride vytiahnut zumpu." ako reakciu na to, ze autorke hovoria, ze take pozicie ako robi ona raz nahradia roboty.

Tak ja som reagovala, ze elektrikara, murara a pod. roboty nenahradia a ze ti, co toto autorke vyhadzuju na oci hovoria o operatoroch, predavackach a pod. a nie o tych co si napisala ty.

fokuska
1. júl 2020

@perdulka7 Ja som ten komentar precitala, az potom ho zmazala - pisala tam nieco v zmysle, ze skusala sa ohradit, ale ze potom jej dotycny povie ze si ma zbalit svoje veci a vypadnut - takze to vyzeralo, ze jej to vobec nehovoria rozni cudzi ludia alebo len nejaki znami, ale ze ju uraza pravdepodobne jej partner.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
h2
1. júl 2020

@ckocka Výborné odpovede! 👍👍👍

eeffka
1. júl 2020

@fokuska u nas je napr "mal/la si sa lepsie ucit " taky rodinny poddzub, ja aj muz mame VS, ked sa stazuje v praci on alebo ja , ze ako sa ma ten druhy lepsie.

pre autorku mne keby povedal niekto takto a nebolo by to humorom, tak by som na neho pozrela a ze VAZNE? Tebe nejak mentalne nepomohlo.
Ono chapem ze submisivni ludia to v sebe nemaju, ale papulnate tvory to maju v sebe.

eeffka
1. júl 2020

@fokuska to zmazane? od frajera , tak to by som zmenila na hmmm, mas pravdu, nemusela som byt s takymto debilom

fokuska
1. júl 2020

@eeffka Tak "mal si sa lepsie ucit" plati napriklad na jedneho znameho - na ZS sa ucil len nevyhnutne minimum, aby presiel, nemal zaujem. Stredna samozrejme podla toho ake mal znamky - ok, nejako dostudoval, zmaturoval. Poriadnu pracu nema, bud robi docasne cez agenturu operatora alebo nerobi vobec. Chcel sa dostat do jednej firmy, ale tym, ze nema poriadne co ponuknut, tak ho vzdy prevalcuju ini kandidati a on sa na to vzdy stazuje, ze ake je to nefer a ze uz konecne nezoberu aj jeho a ze co on ma teraz robit a kde ma pracovat. tak tu to sedi - mas ambicie vyssie ako realne moznosti, takze mal si sa lepsie ucit ak si chcel siahat na taketo pozicie. A to doslova, lebo kym nemal pracumal moznost doucit sa a zlepsit v tom co dana firma pozaduje, ale vykaslal sa na to.

A jeho to aj hneva, lebo je to presne trefa, stve to aj jeho. Keby s tym bol vyrovnany, tak mu take poznamky od rodiny nevadia.

@eeffka Ano, toto co zmazala, akurat som tu bola, cize hned mi naskocil prispevok, zacala som pisat odpoved a kym som ju odoslala, tak uz aj bolo zmazane.

sunny8
1. júl 2020

Ak niekto pracuje na ten istej pozicii ako ty a má aj vs tak sa nemá moc čo ozývať. A keď je to niekto iný tak si buď z toho zober to pozitívne veď na samotnej vete nie je nič zlé a niekedy to práve človeka nakopne alebo jednoducho sa zasmej a ignoruj. V žiadnom prípade to nie je urážka nech sa na to akokoľvek pozrieš. Ale chyba ti sebavedomie to je jasné. Začni pracovať na ňom

majamat
1. júl 2020

na konkretne poznamky, ktorymi ta obcas niekto pocastje a opakuju sa, si ozes odpoved nacvicit. no ak nemas recnicky talent, tak zareagovat trefne a rychlo a odzbrojit supera, to veru jednoduche nie je. ja toto neviem a tak by som chcela.

jajka257
1. júl 2020

Boze moj. My sme v práci vsetci s VS a keď na niečo brbleme, tak si ešte sami povieme, že mal/mala som sa lepšie ucit🤣🤣🤣🤣nikdy sme sa na tejto hlaske neurazili🤣🤣🤣🤣

dominika087
1. júl 2020

Zlé sa zlým nepremôže. Aj keď je občas dobré zareagovať alebo dotyčného napomenúť, ale nejak slušne a nevyvolávať konflikty a hádky. Alebo ho len ignorovať, pousmiať sa a prípadne popriať mu niečo dobré. Nebude to čakať a možno to na neho/ju zafunguje a viac sa tak blbo neozve. 😉

Strana
z2