icon

Ako účinne odstrániť olej z koberca?

vokavado
31. okt 2024

Ahojte žienky. Vie mi niekto poradit? Syn vylial na ručne štrikovaní bavlnený hrubší koberec olej na ktorom sa vysmazali rezne. Koberec nie je veľký 1 m krát 0,5 m je ho možné aj prať ale ten Mastný fľak nie a nie pustiť. Viete mi niekto poradiť účinný prostriedok ktorým by som fľak odstránila? Prikladám aj foto.

sissy27
•
31. okt 2024

@vokavado no už teraz asi neskoro ak si to stihla oprať, ale do budúcna - najprv jar, nechať chvíľu pôsobiť a šupnúť do pračky.

vokavado
autor
•
31. okt 2024

@sissy27 Presne takto som to urobila a niekoľkokrát no fľak ostal. Jar nepomohla

dadis
•
31. okt 2024

Skus este jar a zaliat co mozno najhorucejsou vodou, skusila by som iba na tom kusku, aby sa nezrazil a potom mechanicky kefkou vysuchat..asi sa ta mastnita drzi vo vlaknach..asi si to nemohla prat v pracke na vysokej teplote, ze?

tundra
•
31. okt 2024

@vokavado benzinovy cistic?Alebo cistic na brzdy?Ja som cistil kamennu podlahu a celkom uspesne.Len skus najskôr reakciu na malom kusku,ci nespravis viac skody ako osohu.

lukbe
•
31. okt 2024

Univerzálny agent od Eurony.

vakatko
•
31. okt 2024

Na olejové škvrny najprv nasypte detský púder, alebo sódu bikarbónu, absorbujú olej.

h2
•
31. okt 2024

@vokavado Píšeš, že je ručne štrikovaný, robil to niekto z tvojich drahých príbuzných? Máš k tomu kobercu nejaký blízky vzťah? Ak nie a ak si už vyskúšala všetko možné a stále to drží, tak ja by som ho proste vyhodila, je vidieť, že už má najlepšie roky za sebou.

biba_18
•
31. okt 2024

a čo na to hovoria profesionálne čistiarne?

lilinka76
•
31. okt 2024

@vokavado skús tabletku do umývačky. Tento trik som čítala tu na fóre, použila som na kuchynské utierky a 👍

viestta
•
31. okt 2024

@vokavado technicky benzin

vokavado
autor
•
4. nov 2024

@dadis nie len na 40

vokavado
autor
•