Ako učíte dieťa rozprávať, keď má vývojovú poruchu reči?

lexilaracroft
29. nov 2016

Ako ucite vase dieta rozpravat? Ake hry pouzivate. Pesnicky ci basnicky. Prosim posielajte aj linky.

hivanik
30. nov 2016

Mate to potvrdene? Nas najmerovala logopedicka ako mame s dietatom postupovat.

iukas
30. nov 2016

skus mrknut tu, ci ta nieco neoslovi http://www.zsibrezolupy.biznisweb.sk/logopedick...

stastnamamulka
30. nov 2016

Odporúčam nájsť dobrého logopéda a u dieťaťa podporovať jemnú motoriku/navliekanie korálok a pod./,jm má úzky súvis s rozvojom reči.Pesničky a básničky nemusia fungovať u každého dieťaťa,skôr rozvíjať slovnú zásobu čítaním,rozprávaním sa a pod.

lexilaracroft
autor
30. nov 2016

Moja dcerka ma dva a pol roka a este nehovori ani mama. Blaboce si pre seba ale nevie si vypitat. Chodi k nam domaca ucitelka kazdy tyzden sa s malou hra a uci ju slovicka. Nie len ze nerozprava ale ani nerozumie co hovorim ja. Ked jej ukazem stolicku tak si sadne ale ked jej poviem nereaguje. Jemnu motoriku ma dokonalu. Ucitelka jej bude zdokonalovat vizualne schopnosti uci ju ukazovat karticky na ktorych je nakreslene co prave chce ci papat alebo hrat sa. Rada by som vsak vyskusala aj ine metody preto si rada necham poradit

hivanik
30. nov 2016

@lexilaracroft prve co bolo ked som nas objednavala k logo , tak sa ma pytala ci nam rozumie co od neho chceme. A nas vedel ked som povedala ze ideme von tak doniespl topanocky a tak pod. Asi by bolo dobre doplnit neurologicke vysetrenie. Aspon budete vediet na com ste a tak sa da potom pracovat. Nam sa to nastastie v spolupraci s logop.rozbehlo.

stastnamamulka
30. nov 2016

@lexilaracroft si si istá,že dobre počuje?U detí stačí ak majú napr.zvacsenu nosnú mandľu a zaľahne im v ušiach.Moj syn išiel napr. do škôlky ako 3r s tým,že hovoril asi 10slov (nie viet!),ak niečo chcel,ukazoval prstom.Logopedicka nás na 1.sedeni nasmerovala na krčné,kde mu okrem zväčšenej nosnej s krčnej mandle zistili,že sa mu tvorí v ušiach mazova zátka,tým pádom nás zle počul,ale rozumel všetko.

lexilaracroft
autor
30. nov 2016

@stastnamamulka na usnom sme boli sluch ma v poriadku.
@hivanik uz nas odporucili k specialistovi som zvedava ako to dopadne ni stale mi nik nedal tip na hry s dietatom

laurikagab
30. nov 2016

@lexilaracroft moj syn nam nerozumel a pouzival minimum slov.Ja som kupila macka vo vreci,logico hry..lepila som vsade obrazky a on ukazoval..
Nam sa sice porozumenie vratilo pred 2. rokom a v 2,5 roku zacal uplne rozpravat vo vetach...Dcerka ma 2,5 roku,rozprava minimum ale ona vsetko rozumie.
Ak mate slabe porozumenie moze ist o dysfaziu..ale to musi posudit odbornik.Ja som sa synovi venovala maximalne a aj tak zacal hovorit po 2,5 roku..

hivanik
30. nov 2016

@lexilaracroft myslim ze sme ako prve napodobnovali ako robia zvieratka- teda zvuky.

lericenkam
30. nov 2016

@lexilaracroft ahoj, ja Ti neviem poradiť hry, ale viem určite, že v dedinke Jamník v okrese Liptovský Mikuláš je špeciálna škola pre deti s poruchou reči, skús ich osloviť, určite Ti poradia, všetko dobré 🙂

lexilaracroft
autor
30. nov 2016

Dakujem za prisevky my vsak zijeme v skotsku a to je asi ten zasadny problem. Mne uz je jedno po akom bude rozpravat hlavne nech nieco povie