icon

Ako vám naozaj začal rok 2025?

5. feb 2025

Ahojte. Ako vám začal tento rok? Za mňa a moju rodinu je to momentálne katastrofa.
Áno ďakujem Bohu za to že sme zdravý doma všetci. Ale to čo sa nám darilo minulý rok alebo teda co sme si naplanovali tento rok sa všetko kazí. Začali nám chodiť rôzne nezmyselné listy z úradov, polície o platenie rôznych pokút, z pred 20 rokov. Nejaké žaloby zo súdu, problémy s hypotékou, všetky žiadosti o stavbu domu sa posúvajú a odmietajú. Každý deň nám príde niečo nové. Zatiaľ však ani jedna dobrá správa. Sme z toho z manželom už trocha zúfalí pretože sa bojíme co nám tento rok ešte prinesie keď si pomyslíme ze je len začiatok. Deti sú na striedačku choré vkuse už 7 týždňov. Ja tiež po chrípke sa dávam dokopy už 5 týždeň. Peniaze ktoré sme chceli dať na stavbu domu ktorý sme plánovali začať tento rok musíme dávať na úplne nezmysly. Do toho ceny všetkého ci potravín a nápojov tak zdvihli že chodíme do obchodu len po to najnutnejšie. Sme naozaj jediný čo považujú rok 2025 za zatiaľ najhorší? Aj keď pre niekoho možno je skoro hovoriť, pre nás sa behom mesiaca udialo viac ako za cely minulý rok.

Strana
z2
lucka_ke
5. feb 2025

manžel je vážne chorý, samé finančné straty, zneužili mu platobnú kartu, celé zle toto

autor
5. feb 2025

@lucka_ke je mi to ľúto, želám mu skóre uzdravenie ❤️‍🩹 snáď bude tento rok už mať len lepšie a lepšie správy. Lebo naozaj je niečo zle

ivik4
5. feb 2025

Mne klasicky, stale riesim len lekarov . Ja som uz zvyknuta
Doma inak v pohode

7miriam77
5. feb 2025

My sme našťastie zdraví 🙏, no darí sa mi menej v podnikaní, je cítiť, že ľudia nechcú toľko míňať, viac šetria, ako sa povie, obracajú každú korunu. Človek musí v týchto ťažších časoch mať pripravené dáke záložné plány......ale je to smutné, že už bolo celkom dobre a zasa všetko padá....

guudy
5. feb 2025

Asi vam bolo doteraz moc dobre, ked toto povazujes za taku strasnu katastrofu… ak vam chodia pokuty, tak ste asi v minulosti nieco nespravili dobre…🤷🏼‍♀️
Nam sice nechodia pokuty, s nikym sa nesudime a financne sme v pohode, ale co nam to je platne, ked zdravie je v riti a uz lepsie nebude…prave naopak, v podstate casovana bomba… nebudem konkretizovat, ale uz mame s detmi prebrate aj buduce dedenie.
Tak dufam, ze si uvedomis, ze tie vase ‘katastrofy’ su sice otravne, ale nejde o zivot…

prunee
5. feb 2025

To ma mrzi, drzim palce, nech sa vam situacia co najskor obrati v lepsie a zvladnete vsetko, co ste si naplanovali 🍀 U nas dobre, prajem si, len nech sme zdravi!

sjosa
5. feb 2025

Takisto ani u nás nezačal dobre, priznám sa, ale robíme všetko preto, aby sa to v nasledujúcich mesiacoch zmenilo. ♥ Treba veriť a dúfať, že dobre bude.

autor
5. feb 2025

@guudy to ma mrzí. Jeden rok sme už mali taky ze nám zomrelo nečakane viac členov rodiny. Takže už sme si prešli aj horším to áno. Lenže teraz je to také iné. Neurobili sme nič, sú to pokuty typu nezaplatená poistka v roku 1998 plus úroky doteraz a pod. Fakt veci ktoré nemajú hlavu ani pätu, vyzerá to akoby štát hľadal na com môžu zarobiť a skúša ľudí, a ty aby si to nemusel všetko uhrádzať potrebuješ milión dôkazov a potvrdení a posielania správ a listov.

subartic
5. feb 2025

akých milión dôkazov ? Je o premlčané a bodka.

autor
5. feb 2025

@sjosa tiež verím, dúfam a modlím sa aby nám Boh pomohol prekonať toto ťažšie obdobie. mam manžela ktorého takéto veci vedia chytiť a z jeho minulosti viem že vie ľahko padnúť na dno. Preto potrebujem byt hlavne ako podpora pre neho nakoľko už vidím na ňom ze to akosi nedáva. Dokonca mi včera povedal ze ma chuť s tým skoncovať. Vždy si poviem keď sme zdravý je to nič. Ale je toho na mňa niekedy príliš

autor
5. feb 2025

@subartic nieje to konkrétna situácia, dala som len príklad.

guudy
5. feb 2025

Tak nezaplatena poistka, to JE vasa chyba ;) …tieto veci su sice otravne, ale katastrofou by som ich naozaj nenazvala…

autor
5. feb 2025

@guudy píšem že ide o príklad. Nejde o poistku, je to niečo co rieši viac Slovákov. Auta nevydarené z evidencie. Auto bolo dávno zosrotovane. A odhlasene. Teraz ľuďom chodia papiere ze proste auto stále existuje a máš si doplatiť to čo treba alebo ho dat vyradiť za 500€ a nezaujíma ich ze proste to auto neexistuje už pol storočia. Bolo to riešené už aj v TV a polícia na to nevie nič viac povedať, zrejme ide len o to aby štát získal znova peniaze od ľudí.

guudy
5. feb 2025

Ano, vidim, ze to uz pises. Neviem na co davas potom priklad, ktory neriesite. Tv nepozeram, o takomto probleme s odhlasenymi autami neviem. Ked vas je vela, tak sa spojte a rieste to spolocne🤷🏼‍♀️. Ako som uz pisala, chapem, ze je to otravne…

mnamko
5. feb 2025

Aj nam toto prislo,teda muzovi,auto uz 30 rokov nema a zrazu že nema na nom Stk

autor
5. feb 2025

@guudy pýtala som sa aký rok majú aj ostatný, neprišla som sem dopodrobna s tebou riešiť moje problémy. Tak sa "nevzrušuj". Moja otázka znela úplne inak

autor
5. feb 2025

@mnamko no tak nejak, a toto je jeden z plno ďalších problémov. 🙃

guudy
5. feb 2025

Neboj, naozaj ma nemas ako rozculit/rozhodit… 🙂
Na otazku som ti odpovedala. Bolo by fajn, keby si si uvedomila, ze tvoje problemy naozaj nie su ziadny katastrofalny rok….bude sa ti lahsie zit ;)

autor
5. feb 2025

@guudy keby si poznala všetky moje problémy a mala ich na svojom krku, možno by si pouvazovala co sa kraviny pises

guudy
5. feb 2025

Dik, pobavilo ;)

subartic
5. feb 2025

tak ti poviem každý svoje problémy považuje za ako mega ťažké až pokiaľ sa nestretne s niečím fatálnym ako ja napríklad keď som išla za synom na onkológiu za jedným ako za pacientom a za druhým ako zamestnancom onkológie. To ti potom nejaké poistky , zle vyradené vozidlo prídu ako totálna blbosť. Všetko čo sa dá napraviť , vyriešiť je len problém , nepríjemný ale len problém . Jediné čo nemá reparát je smrť.

guudy
5. feb 2025

@subartic presne tak, ma pobavilo, ze svoje pokuty vidi autorka ako hrozny problem, ved co je to oproti umieraniu mladeho cloveka. Ale tak mame svoje priority, no…

karolinakr
5. feb 2025

pre každeho je ten jeho problem najväčši. aj ten mlady 16.r.hokejista, pracovitý obĺúbený dríč a predsa sa hodil pod vlak

marcellka32
5. feb 2025

Všetky problémy ťa rýchlo prejdú, keď sa prejdes po nemocnici na Klenovej či Heydukovej....ak nevieš o čom je reč, onkológia....sadni si a povedz si, že len zdravie je dôležité, všetko ostatné sú somariny, nevážime si zdravie, pokiaľ ho máme, tak je to...chrípka prejde, ale iste choroby nie

lucia13022023
5. feb 2025

Mne sa začal ok. Ak bude takto pokračovať, budem rada.

janickacrazy
5. feb 2025

U nás nezačal úplne dobre, dieťa v nemocnici, operácia a následná liečba, ale našťastie už je to dobré teraz, tak hádam už bude všetko ok. Vám želám, nech sa vaše problémy vyriešia čo najskôr.

autor
5. feb 2025

@karolinakr áno, a prečo? Pretože tiež možno čakal trochu podpory a namiesto toho možno dostal len kritiku a hate ako dáva @guudy 😏

guudy
5. feb 2025

Odo mna si hate naozaj nedostala, len ti vysvetlujem, ze tvoje problemy nie su zdaleka take zavazne, ako ich vidis ty…
Vo viacerych prispevkoch ti pisem, ze chapem, ze tvoje problemy su otravne…tak aky hate?😂

salamistka
5. feb 2025

@guudy nemôžeš vedieť, aké problémy má autorka naozaj, prišla si pre podporu a nie pre zľahčovanie jej životnej situácie...

guudy
5. feb 2025

@salamistka vymenovala ich dost a zdoraznila, ze su zdravi.. 🙂
Zjavne sa na to z pozicie dlhodobeho onko pacienta pozeram inak…

Strana
z2