icon

Ako vidíte vojnu medzi Ruskom a Ukrajinou?

mina0202
25. feb 2022

Dobrý večer dámy chcem sa opýtať na váš názor ako vidíte momentálne tu vojnu ktorá prebieha medzi Ruskom a Ukrajinou čo si o tom myslíte čím viacej čítam a pozerám videá tým viac mňa to znervózňuje a bojím sa a hlavne toho že sa hovorí že ty ktorý majú v bankách peniaze a nevyberu ich tak bude neskoro pretože už svoje peniaze neuvidím keďže z manželom si odkladáme a na účte máme ne malé peniaze tak sa toho bojím no zese nechcem ich vybrať ....aky na to máte svoj názor

Strana
z2
hiro
25. feb 2022

"hlavne toho že sa hovorí" - kto to hovori? Babka odvedla?

kittykat22
25. feb 2022

no vidime to tak ako ty. Pozerame od rana s otvorenymi ustami na spravy a utesujeme sa, ze sme v NATO a EU. Peniaze nikto nevybera a vsetci fungujeme normalne. Situacia je znepokojujuca ale co s tym? Nic ...

gleep1
Autor odpoveď zmazal
gleep1
25. feb 2022

Veď kúp zlato led sa bojis o penaize. Normalne zlatu tehličku, aku si môžeš dovoliť a po konflikte ju popropade predaj

natalienka12
25. feb 2022

@mina0202 A kolkoze mate na tom ucte s manzelom? Hadam aspon milion eur, kedze su to “ne male” peniaze. 😂😂😂

nikdenikto
25. feb 2022

@mina0202 mojej kolegyni včera na obed volal muž že ide do banky vybrať všetky peniaze a radšej ich schová doma 😔 ja to zatiaľ tak tragicky neberiem, ale všetko je možné. Je možno len moja obranná reakcia všetko pretočiť na vtip.

slniecko_12
25. feb 2022

@natalienka12 NEJSI vobec smiesna 🙏

captain_meowington
25. feb 2022

Náš názor ti nijak nepomôže a ani ľudia, ktorí sa budú tváriť ako odborníci na vojnové konflikty. Tam zavri všetky pochybné stránky, ktoré budú vypisovať sra*ky a trochu sa skús upokojiť

diamond007
25. feb 2022

@natalienka12 HM..keď ma niekto 40-50tisic tak sú to podľa mňa NEmale peniaze a nemusia tam mať ani milión...

vevesh
25. feb 2022

@natalienka12 vies co ti pomoze v pripade konfliktu? Peniaze, peniaze a este raz peniaze- ale v hotovosti, nie na ucte. Lebo ak nahodou prileti strela, tak do tej banky ti nikto nepride a ani do bankomatu sa nedostanes. Takze netreba sa vysmievat, ale realne uvazovat, lebo kazdeho situacia je ina...
@gleep1 jasne tehlicka😀bude dobra na ovalenie nepriatela. Ak bude zle, ani tehlicka jej nepomoze, ale je pravda, ze sa jej lahsie zbavi (aj nedobrovolne) v tazsich casoch...

cubo2
25. feb 2022

@vevesh ja by som zase povedal, že mať pri sebe 50 tisíc v hotovosti počas vojny je najväčšia blbosť, akú môžeš urobiť - priletí strela, peniaze ti môže zničiť (roztrhať spáliť), prípadne ťa niekto so zbraňou proste okradne alebo zastrelí (vojna je vojna, nikto to riešiť nebude).

Niečo mať pri sebe áno, ale nie všetky úspory. Okrem toho nepanikárte, Slovensko je momentálne v bezpečí práve kvôli našemu členstvu v eú a NATO. Veľká vďaka za to Dzurindovym vládam, že teraz sme v bezpečí.

V prípade fakt že pruseru by som radšej poslal peniaze sestre do Anglicka na jej účet.. ako mal pri sebe všetky úspory cez vojnu

vevesh
25. feb 2022

@cubo2 s prvou castou suhlas. Nikde som nepovedala, ze maju vybrat vsetky uspory. Ale staci si pozriet, kolko stoji prevoz cloveka cez hranice a pri 4 clennej rodine mate v pripade 50tisic ....no poviem to tak, nejako to staci a aby sa aj trochu niekde zacalo.
A s tym utokom- no nie, nerobim paniku, ale sk nie je v suchu a tie dohody sa dodrzia len vtedy, ak to bude usa, gb, fr a nemecku vyhovovat -slovaci sa z dejin nepoucili (v kazdom ozbrojenom konflikte sme mali zmluvy o vojenskej pomoci a ked doslo na lamanie chleba, ktoze nam prisiel na pomoc?)

vevesh
25. feb 2022

@cubo2 a v pripade pruseru banky fungovat nebudu- to by si ludia mali uvedomit. Vcera na ukrajine vela ludi neprislo do prace! a mali len to, co bolo hmotne a doma.

surama
25. feb 2022

@mina0202 Nuz, co sa penazi tyka, tak pokial vstupime do vojny, tak je vysoka pravdepodobnost, ze banky zmrazia ucty. Zatial verme, ze nas do toho nezatiahnu. Pozri na Ukrajine. Banky boli zavrete a pri bankomatoch zastupy ludi. A vies, ze v bankomatoch je obmedzene mnozstvo penazi.

luckajanko
25. feb 2022

@mina0202 inak minule som zažila situáciu že u nás v meste bol výpadok elektriny. Nie dlho, doobeda, pár hodín, možno ani to nie, ale !! vypadol aj internet, nešli bankomaty, terminály, čiže kartou sa platiť nedalo, z bankomatu sa vyberať nedalo, v banke vám peniaze nedali lebo aj keď mali záložný zdroj, bez internetu sa nemohli prihlásiť do systemu, čiže za tú chvíľku výpadku tu zavládla panika, ľudia ktorí nemali vybratu hotovosť behali po obchodoch, nevedeli čo teraz, dokedy to potrvá...a to bol bežný deň, nič nikomu nehrozilo, bolo jasné že každú chvíľu to začne fungovať a všetko sa vráti do normálu, ale ľudia napriek tomu panikarili..teraz keď čítam že ľudia si zase robia zásoby, a môže nastať nejaký výpadok, kľudne aj na pár dní asi by som si peniaze išla vybrať, nie všetky, ale niečo urcite

nevenka
25. feb 2022

@diamond007 presne, my mame tiez hypo nacerpanu na rekonstrukciu, tiez nemale peniaze...

tatianna56
25. feb 2022

no tak teraz ste mi dali pekne velkeho chrobaka do hlavy. clovek fakt nevie, co ma v takejto situacii robit, kedze nic sa m len tak zvratit nedokaze

gleep1
25. feb 2022

@vevesh čítala si ten príspevok? Ona sa boji že príde o svoje peniaze. Nechce vyberať peniaze na to aby ich behom pár rokov vojny všetky minula.

vevesh
25. feb 2022

@gleep1 ano, citala, ale nepozname jej situaciu. Pre niekoho je dobre vsetko vybrat, pre niekoho dat do zlata, pre niekoho nechat v banke- vzdy zalezi od individualnych moznosti, narokov a hranice (ma rodinu/moznosti v zahranici, ma tam 5-15-500 tisic, ma nehnutelnosti-doma/v zahranici, chcu ostat/odist/pripravit sa na utek v ramci sk/zahranicie). Tu neexistuje univerzalna odpoved, kazdy sa musi zariadit po svojom. Ked ma penazi vela, kludne moze aj zlate tehly nakupovat, ale uschovat ich musi v svajciarskej banke alebo na bahamach. Ale urcite nie, ze jednu si kupi a bude nou pochodovat kade tade alebo ju necha v banke - banka pocas vojny padne a s nou aj jej imanie- to je jedno ci natlacene, nuly na kontach alebo v zlate. To by si ludia mali hlavne uvedomit.

gleep1
25. feb 2022

@vevesh je úplne jasne že pochodovať kade tade s ňou nebude a že by ju mala bezpečne uložiť. Keď sa boji pádu finančného systému tak kúpiť zlato je najlepšia moznsot. Alebo si myslíš ze všetkým investorom čo začali čo veľkom vykupovať zlato preskocilo?
Ale inak keď sa chceš baviť do nejakých detailov, tak akákoľvek rada je odveci lebo ak budeme vo vojne my, tak jej nepomoze vôbec nič.

mina0202
autor
Autor odpoveď zmazal
surama
25. feb 2022

@mina0202 Ahoj, radsej zmaz prispevok, ze kolko mate nasetrene. Kvoli bezpecnosti. Take info nikomu nehovor.

mina0202
autor
25. feb 2022

@gleep1 no ale toho sa bojím že to nebude mať už takú hodnotu pretože mám napríklad náušnice za 200€ a keď ich dám do záložne tak mi zaň nedajú Tolko. Koľko som dala ja

kittykat22
25. feb 2022

@mina0202 peniaze si nechaj na ucte. Teraz ich aj tak budes potrebovat. Je dost mozne, ze budu stupat nejako ceny - nie uplne hrozne, ale euro k euru a bude ti citit.

gleep1
25. feb 2022

@mina0202 cena zlata v každej kríze stúpa a sperky a záložna ehem… čo odrážajú na cene zlata? Koľko karatove sú náušnice? Aká je ich umelecká hodnota? V mojich očiach sperky a investícia nemajú nič spoločne. Ka nemám rada sperky a diamanty a podobne hovadiny a nevidím v nich nič

vevesh
25. feb 2022

@mina0202 sperky nemaju hodnotu- iba umelecku a vztahovu. Ciste tehly a mince su investiciou, ktoru dokazes kedykolvek predat...

mina0202
autor
25. feb 2022

@vevesh aha a kde sa také mince dajú vyrobiť kde by som mala ísť

vevesh
25. feb 2022

@mina0202 oboje dostanes v banke podla vasich financnych moznosti.

gleep1
25. feb 2022

@mina0202 takýc stránok je veľa, tato je celkom predražená ale môžeš si byt na 100% ista že kúpiš to čo kúpiš. Tak isto tehličky s kinegramom sú vždy prave takze tie môžeš tiež kúpiť hocikde ale asi nie sú do veľkej hodnoty, skôr len tie menšie. Numizmaticke obchody máš hocikde po mestách, aj tam sa take veci predávajú. Treba si nájsť čo je tebe sympatické, hlavne nekupuj nič cez národnú pokladnicu, to sú podvodnici čo predávajú za 5 násobok reálnej hodiny.

Strana
z2