Ako vlastne prebieha úmrtie?
Bola som pri ockovi do posledného výdychu a náhle otvoril oči a obrátili sa mu smerom hore. Bol mŕtvy až vtedy, alebo ako vlastne prebieha smrť? Dovtedy sa občas nadýchol..
@zuzanazu85 do tejto témy nepatris a robíš zle sama sebe, že to čítaš.. nemyslím to v zlom..
vis,myslim,ze ta smrt byla pro tebe v tu chvili prijatelnejsi,protoze se prestal trapit.uz ho nic nebolelo.a kdyz to odeznelo,tak teprve pak na tebe ta ztrata dolehla. jako kdyz jdes trhat bolavy zub.dostanes injekci na znecitliveni,doktor ti zub vyrve,tebe v ten moment nic neboli,citis dokonce ulevu,a za par hodin ,kdyz odezni anestetikum ,pak teprve nastane to toooco.....kdyz mi zemrel pred lety tatinek,byl mesic v komatu po operaci srdicka,tak se na to clovek tak nejak podvedome pripravoval i kdyz jsme do posledni chvile verili v zazrak.kdyz mi ale letos necekane zemrela maminka,tak to byla jak rana palici.doted tomu nemuzu uverit.mela nahle krvaceni do mozku.kdyz jsem ji doma nasla,uz jen chrcela.ale srdicko ji bilo stale.vydrzelo bít jeste skoro pul dne,na pristrojich by bilo mozna jeste dele,doktori uz nam ale doporucili at ji nechame v klidu odejit,protoze mozek byl defacto mrtvy.pry by ji pri tak rozsahlem krvaceni nezachranili ani kdyby se ji to stalo v nemocnici na sale.takze je tezko rict,kdy je clovek opravdu mrtvy.ja verim tomu,ze kdyz mas toho cloveka rad,tak neni mrtvy nikdy........drz se.
@bashawelle ja som do druhej izby utekala. Chodila na nakup a bola som rada, ze som prec. A zaroven ma nieco tahalo naspat. Sestra bola hore do 3tej, ja od 3tej. Takto sme sa striedali pri posteli vyse 3 tyzdne.
@zuzanazu85 dokazes. Predsa milovanu osobu nenechas samu. Co to s tebou spravi, je druha vec. Chces si pamatat ziveho. Aj ja. Posledny otcov rok a specialne posledne tyzdne mi vymazali z pamate vsetky dlhorocne spomienky😭. Strasne mi je to luto, ze ked si na neho spomeniem, viem vidiet len koniec. Prezijem... Raz ho znova stretnem a vrati sa vsetko to pekne.
A PS moj otec sa tiez pytal do nemocnice a nechcel, aby sme to zazili... Placem a myslim na vas vsetky, ktore ste tym tiez presli. 😥❤️
@moni73 prežila som presne skoro všetko ako ty,len s rozdielom,že môj ocko zomrel,len 2 týždňe dozadu
Mas obsesivne myslienky len na ten koniec jeho zivota. Ale predstav si ze on vlastne umrel tak idealne ako by chcel kazdy ( hoci nie v bolesti ci rakovine) ale doma vo svojej posteli pri svojich milovanych ( ak to bolo v nemocnici stale to podstatne pri svojej rodine) prenho bola smrt vyslobodenie . Skus sa zamerat na zivot co mal , ze mal rodinu dieta/deti ze miloval bol milovany. Tie posledne minuty jeho zivota nie su az tak dolezite. Aj ked vzdy, ked pocujem o ludoch co umreli nasilnou smrtou .. Myslim na nich .. dievca znasilnene zbite pohodene vonku vo February zomrelo same v bolesti na podchladenie a vnutorne krvacanie. Mlada nieco po 20 cely zivot pred sebou .. len jedna chyba osudna ze sla sama vecer domov .. a takych su tisice.. casto x sa ani telo nenajde a rodicia ziju v bolesti v nadeji a beznadeji. Mozog vnima este par sekund mozno minut po zastaveni srdca .. ludia ktorym hlavu odsekli gilotinou este videli detajli do akeho koša ich hlava padla ci dreveny pruteny ci plech.. tvoj otec mohol vnimat len lasku ♥️ A ak si nieco zelal tak urcite aby si vedela pokracovat stastna aj bez neho . Energia nekonci len meni svoju formu. Keby ti mohol nieco povedat Ver tomu ze by ti povedal ze sa nemas trapit jeho smrtou ale tesit sa zo života.
Smrt je prirodzena a zbytocne pred nou zatvarat oci. Ked zomrel svokor, deti 2,4,6r sa pytali co sa stalo atd...zaujimalo ich to ako deti. Najmensi este isty cas chodil do jeho izby a pytal sa, kde je dede. Kazdy si to musi v sebe nejako vyjasnit, Ty si zaujala svoj postoj. @zuzanazu85
Úprimnú sústrasť. Qui bono? Komu toto prospeje, Vás otec je mŕtvy,riešiť kedy bol posledný výdych a nádych mi pripadá scestné? Pýtajte sa patológa , obhliadajúceho koronera.
Isté je,že tam ideme všetci . Ja by som určite nechcela ,aby moje deti riešili na amatérskom fóre ako prebiehala moja smrť, preboha, či mi rastli nechty po smrti alebo nie. Volá sa to úcta k mŕtvemu,veď to zneuctenie mŕtveho človeka. Ja by som im určite pozhadzovala od hodzin po zrkadlo všetko . Sorry jako. To by strašne nahnevalo.
@zuzanazu85 ja zas tvrdim ze kazdy kto niekoho miluje si da zalezat aby v poslednych minutach toho cloveka bol pritomny pri nom,a v realnom zovote to tak aj funguje.takze pises strasnu blbost a radsej sa nevyjadruj
@dana1032020 uprimnu sustrast
@lulaby1982 nemozes povedat co by si riesila, kym nezazijes. Pises, ze by si urcite nechcela, aby tvoje deti toto riesili na amaterskom fore... Ja by som chcela, aby robili vsetko tak ako citia. A keby mali potrebu rozoberat, nech rozoberaju.
Neohanaj sa uctou k mrtvemu, tito ludia tu prezili smrt svojho blizkeho s nim a tym mu dali to posledne co mohli....
@zuzanazu85 mne to pripomenulo z Harryho Pottera "Neľutuj mŕtvych, ľutuj živých. A hlavne ľutuj tých ktorí žijú bez lásky."
Inak mne keď zomrel dedo napr mamu vyhnali z izby keďže bola tehotná ale vonku počula ako dedo poslednýkrát vydýchol. 😔
@moni73 presne ako píšeš, ja som pocity potláčala a mám vďaka tomu panickú poruchu. Keď mám potrebu sa o niečom rozprávať, už sa rozprávam a je jedno, či je to na amatérskom fóre, alebo doma..
@nepic no neviem či mozog ešte spracováva, keďže najcitlivejšie na nedostatok kyslíka sú práve mozgové bunky a začnú odumierať ako prvé. Takže po pár minútach máme ,,odumretý,, mozog. A keďže sú neurony odumreté, neprenášajú signály, tak z ,,vedeckého,, hľadiska nemožné. Ale sú rôzne veci medzi nebom a zemou ... Ale ja osobne si nemyslím, že človek ešte vníma po smrti.
@nepic Vlasy a nechty po smrti nerastú. A s tým počutím po zastavení srdca je to úplný blud. Zastavenie srdca znamená, že mozog nemá kyslík. Bez kyslíka človek upadá do bezvedomia a mozog postupne odumiera. To, že sa nevypne aktivita buniek náhle v jednom okamihu ani zďaleka neznamená, že človek je schopný vnímať.
@zuzanazu85 v poriadku vedty mas pravo riesit co chces ty... Si ziva zak ries zivych ak ti to pomoze... A ostatnych nechaj riesit co uznaju za vhodne... Nie si povinna nikoho piucovat ani sa zapajat pokial s tym mas problem. Prajem pekny den 😘
@miadi ani nevies aku mas v tomto strasnu pravdu.. Viem z vlastnej skusenosti ktora nacisto zmenila moj pihlad na svet, na zivot a hlavne na smrt ❤️❤️
Ak chces napis mi sukr spravu ❤️
@moni73 ďakujem
@lulaby1982
@moni73 presne jak pises,nekteri lidi to potrebuji sdilet i s jinymi lidmi,nez je jen rodina.uz jen proto,ze kolikrat zjistis,ze nejsi v tom sama,ze podobny problem trapi i jine,ze nejsi blazen,jak si za tvymi zady septaji pribuzni.vlastni rodina te nemusi vzdy podrzet,a nekdy povzbuzujici slovo ciziho je vic,jak nic od nejblizsich.....vsak tady nikdo nehani sve zemrele,smrt je stale zahalena tajemstvim a je normalni,ze se o ni clovek zajima,zvlast kdyz se s ni setka ak zblizka,jako je smrt nejblizsich....o zrozeni cloveka vime vsichni skoro vsechno od sexu po oplozeni vajicka tehotenstvi az po porod..co ale vime dohromady o smrti? nic....jen to,ze strasne neskutecne priserne boli,nas tady pozustale
@moni73 stojím si za svojim ,nehnevajte sa na mňa ,ale riešiť smrť blízkeho tu , nie je ok,nepáči sa mi to, aby som vypisovala a opisovala čo sa dialo po smrti otca
zjavne sme sa nepochopili , toto nie je pietne miesto ,ani múr nárekov ,ani spovedelnica
ja svojim deťom by som takýto duševný striptíz nedovolila , je to nechutne tu riešiť po smrti čo sa dialo ,čo to má zdieľať s cudzími ľuďmi , sú nejaké pravidlá nepisane a tabu
prečo sa nepýta koronera,alebo patológa,ale matiek na fóre ,aj mne zomreli blízki a ťažkou smrťou a zlou a neriesim tu ich CV resp.exitus
pýtať sa ,či sa deje toto alebo top šak to je bizar
@anickabasnicka ja beriem všetko čo ste písala,ale pýtať sa takéto otázky,toto nie je o ockovom úmrtí a zdieľaní,toto je nevhodné ,ako jej to pomôže ,keby tu nariekala ako jej chýba a s tým veci súvisiace,ale toto a na fóre
asi som staromódna,že neriešim takéto veci , nuž zastavuje sa mi rozum
A už aj idem závet , keby takto rozoberali moje deti , kedy som pustila stolicu a iné veci , tak ich strasim po dnes deň ,je to presne to isté, veď ona opisuje ako prebiehala smrť ,nie ju to trápilo , čo sme my patologovia alebo koroneri ,čo sme na pitevni ,toto je otázka na lekára
smutenie vyzerá inak ,toto je zvedavosť a záhada
@lulaby1982 no tak ty už STRAŠÍŠ, tady a ted!!!!. jestli je toto téma pro tebe tak nepřístojné, tak to nahlaš adminovi a nebo z téhle diskuse v klidu odejdi a nech laskavě ostatní řešit to, co potřebují si vyřešit,a způsobem jaký to chtějí řešit. nikdo se tady nerozepisuje o intimních věcech zemřelého.zatím to čtu jen u tvých příspěvků.
vyjádřila jsi tady svůj názor, na to máš právo, ale nemáš právo tady někoho urážet jen proto, že píše o něčem, co tobě vadí. četla jsem si celou diskusi znovu, a nic takového, co tady předhazuješ, se tady nepíše. takže vo cogo? děláš zbytečně z komára velblouda.
doporučuji ti tvým dětem a rodině řekneš, co si přeješ a nepřeješ, aby dělali po tvé smrti, nám jsi to již sdělila tady na foru,viz "A už aj idem závet , keby takto rozoberali moje deti , kedy som pustila stolicu a iné veci , tak ich strasim po dnes deň ,je to presne to isté, veď ona opisuje ako prebiehala smrť ,nie ju to trápilo , čo sme my patologovia alebo koroneri ,čo sme na pitevni ,toto je otázka na lekára
smutenie vyzerá inak ,toto je zvedavosť a záhada" a nechala ostatní, at si ve slušnosti dál diskutují nad smrtí. nikdo tady nevyvolává duchy, nikdo tady nehaní zesnulé,tak se uklidni. je normální, že živí se baví o zemřelých. protože až se o nich bavit přestaneme, tak teprve pak budou mrtví definitivně...jo, a představ si, že tam někde jsou ti, co odešli před námi, hledí na velkpou plazmovou obrazovku a živě komentují nás tady na zemi, jak se v tom všem plácáme a řešíme blbosti

Ja neprovokujem,len vravím,že málokto dokáže byť pri niekom, koho ľúbi a pozerať sa,ako ho stráca. Ja to nedokážem, pretože už by nikdy nebola normálna. A obdivujem ľudí, ktorí vidia smrť každý jeden deň. Po čase sa to istým spôsobom prejaví aj na ich živote. Myslím si....