Ako vybaviť prechod na externé štúdium?

edithp
24. sep 2019

Žienky prosím vás, nemá niektorá skúsenosť z prechodom z denneho štúdia na externé? Mam napísať nejaku žiadosť? Čo do nej napísať? Ako by mala vyzerať, vôbec som na nete nenašla žiadny vzor.
Budem vďačná za každú radu.

pininka1
24. sep 2019

Asi by som išla priamo na študijné a opýtala sa ich ako mas postupovat.

arcticcode
24. sep 2019

Ziadam o zmenu formy studia z dennej na externi, z dovodu ze ... Za kladne vybavenie ziadosti vopred dakujem

Ja som menil odbor z bio-fyz na chem-fyz a ziadost vyzerala asi takto

Ziadam o zmenu studijneho programu na chem-fyz. Pocas studia biologie, kde sme mali aj chemicke predmet y, som zistil, ze studium chemie je pre mna uzitocnejsie a atraktivnejsie.

A nebol problem 😀

edithp
autor
24. sep 2019

Ešte sa chcem opýtať, či mj bude preukaz študenta platiť aj naďalej alebo sa mi zruší, keď budem na externej forme?

pininka1
24. sep 2019

@edithp my ako externisti máme iný preukaz, tak neviem ako a kde študuješ, ale predpokladám že nejaká zmena určite bude

ella282
24. sep 2019

@edithp Na akú školu chodíš?

kikuska_wedge
24. sep 2019

Opýtaj sa na štúdijnom. A informuj sa aj, ako to bude s dĺžkou štúdia a školným.

simca06022011
24. sep 2019

Treba ísť na študijné oddelenie a všetko sa tam vybaví. Netreba žiadnu vzor hľadať. Všetko povedia. Či sa týka preukazou, neviem na aké myslíš, ale externými studiom končí status študenta, čiže aj výhody...

edithp
autor
24. sep 2019

@ella282 na trenčiansku univerzitu Alexandra Dubčeka, odišla som z intraku, lebo to bola katastrofa a teraz nemám ako chodiť do školy, preto chcem externé štúdium, aj keď si budem musieť platiť 😑

edithp
autor
24. sep 2019

@pininka1 aký iný preukaz?

pininka1
24. sep 2019

@edithp ja som na Prešovskej univerzite a minimálne farbou sa líši preukaz, keď som si preňho bola hneď sa ma pýtali či som externá a dala mi preukaz inej farby ako ostatné čo tam boli.

kaja0007
24. sep 2019

Ja som prešla naopak z ext.Na denné a riešila som to na dennom.tam mi diktovali, čo má byť v žiadosti. Neviem, či ti to uznajú, ja som to riešila ešte v auguste pred zápisom. Kartičku sme mali len taký preukaz s foto a čipom na bránu. Nemali sme Isic, teda nemala som nárok na žiadne zľavy.

ibrunova
24. sep 2019

@edithp nebudeš mať nárok na rodinné é prídavky, ani študentské zľavy. Budeš si musieť platiť odvody a školné.

edithp
autor
24. sep 2019

@ibrunova áno viem, preto chcem ísť pracovať.

diewcatqoo
24. sep 2019

@edithp ked som chodila do skoly, tak moja spoluziacka z denneho menila studium na externe. Ale mari sa mi, ze to neslo len tak, ale az po skonceni semestra, zimny skoncila na dennom a na letny nastupila na externe.
Najprv sla na studijne informovat sa a tam jej povedali, co ma napisat a komu odovzdat a pod. Menila aj isic, nemala potom uz narok na zlavy a menila sa aj farba karticky. Urcite zajdi na studijne a informuj sa tam. Kazda skola to moze mat inak.
Ps: dobre si to rozmysli. Menit to len kvoli intraku je podla mna blbost. Neviem ako daleko by si musela dochadzat, ale skus sa informovat aj niekde inde. Urcite sa niekde nasli studenti, ktori to vzdali po prvom tyzdni a museli rusit aj intrak, cize mozno najdes niekde inde miesto a nebude to take zle. Pripadne si skus najst privat, daj si inzeraty a urcite najdes nieco, kam budu zhanat dalsiu studentku na byt.
Ja som po prvej navsteve intraku povedala, ze tam uz nikdy nevkrocim a nakoniec som bola do konca prveho semestra a potom som sla na byt.

ella282
25. sep 2019

@edithp no ja som tiež prechádzala z denného na externé v 4.ročníku, už si to nepamätám presne, ale isto nejakú žiadosť, zavolaj im tam... bola som omnoho viac spokojná, keď som chodila externe... mala som prácu, peniaze, vlastnú domácnosť... bolo to síce náročnejšie...úplne iné starosti ako spolužiačky na dennom... držím Ti palce!

edithp
autor
25. sep 2019

Ďakujem vám, na študijné som volala, povedali mi, že mám napísať žiadosť o prechod na externú formu a dat to dekanke.