Ako vyčistiť byt od inteligentnej plastelíny?
Pomoc, mám ju všade. Je síce naozaj geniálna a malý s ňou dokáže všetko možné, ale ako od nej vyčistiť byt? Máme ju na sedačke, všade v detskej izbe, na koberci, obliečkach... Máme Skarabeus. Veľmi silná modrá metalíza. Ako to zvládate? Poraďte.
http://www.plastelina.sk/
s cistenim skvrn asi neporadim lebo ju este nemame 😖
ale 4000 rocne mydlo 😀 😀 😀 😀 mi nedalo sem nenapisat tak ma to rozosmialo.
prosim v com je genialna a ina od normalnej plasteliny?
rozmyslam nad kupou uz dlhsie.
@ada32 , tie pozitiva, co si o nej mozes precitat na stranke, vsetko pravda, len zabudli spomenut to negativum - ziadna mama by to totiz nekupila. Je to zvlastna hmota uplne odlisna od klasickej plasteliny, len ked ju "triestis", odlietaju take frcky milimeter krat milimeter, co si ani nevsimnes, a prave to zostava na textiliach. Ked si dieta prilepi kus tej plasteliny na tricko, prudkym busenim zvysnej plasteliny sa to odlepi celkom pekne, horsie su tie minifrcky, co hned nenajdes. Ale inak nelutujem, ze som sa malemu dala na to nahovorit, je z nej stastny, berie to hrozne vedecky. Ak mas maleho zvedavca, kupuj. Ved je to aj pre dospeleho, ked to mas v ruke, pochopis. (Genialne je na nej to jej nepredvidatelne spravanie, co deti fascinuje, napr. ked meni farby, pritahuje kovy alebo svieti.) Moja chyba, mala som objednat tu svietiacu (Kryptón), je biela, isto by nic nezaspinila (len by sa spinila, sama seba). Tak mi treba.
No, mojim chlapcom by sa určite páčila. A výrobca neuvádza ako sa jej "zbaviť" ak sa dostane na koberec alebo gauč? Mal by.
No dala som si to do Googlu - a tam píšu, že sa to dá odstrániť pomocou čistiaceho liehu z drogérie - izopropylalkohol. Ak sa to dostane na syntetickú látku musíme použiť WD-čko (WD40). Ak to nepomôže - odniesť do čistiarne 😀 (No neviem, ako by som tam odniesla gauč).
ahojte mam problem cela plastelina sa mi nalepila na teplaky co sa dalo slo dole ale co dalej? Mam dat do mrazaku ?
Hura - sa mi to prave podarilo dostat zo sedacky, mikiny, deky...... Potrite "postihnute" miesto liehom alebo alpou, tak riadne, a po chvilocke (pol minutky) si urobte z plasteliny gulicku a tu priliepajte na miesto kde je plastelina. Pekne sa Vam to priliepa na gulicku. Ked sa uz nelepi, tak potrite alpou znovu. Uplne sa mi to vycistilo.
Dakujem za rady nam doma dcera a ona ju ma tiez.Nam sa to prilepilo na sedacku,oblecenie na postel proste vsade kde sa da. 😀 Mi mame zakladnu ruzovu 😀
Super to s tou alpou hunguje to 😀 .Vycistila som to z gauca aj z deky dokonca aj z oblecenia .Dakujem 😀 😀 😀 😀
Moja najnovsia skusenost - z gauca to islo Alpou a gulickou z plasteliny, z tricka som to zoskrabla nozikom a potom bezproblemov vyprala studenou vodou a mydlom na pranie.
Dakujem za rady, mamicky! Funguje to. Pouzila som bezfarebny dezodorant s alkoholom. 🙂
Inteligentnú plastelínu najrýchlejšie viete odstrániť Coca- Colou. Namočte handričku do Coca - Coli a utrite to . Za pár minút to máte preč. Bez námahy. 👍🙂
Zoškriabte to čo sa vám dá z tej inteligentnej plastelíny Vezmite si paličky do uší a odlakovač namočte si paličku a prejdete po kuse oblečenia alebo nábytku postupne ako budete trieť Malo by to zísť.(zostanú vám tam fľaky podľa farby tej plastelíny Nechajte to vyschnúť a potom Skúste oprať samotné) ✅👍
Ahojte baby chcela by som pridať moju osobnú skúsenosť s touto nepodarenou plastelinou malý mi ju nalepil na moje obľúbené a dosť drahé pre mňa nohavice keďže som skúšala kadečo napadlo ma použiť cif a mydlo na ruky postupne to tak zareagovalo že to zchadzalo dole hodila som ich do práčky s handrami aby sa to náhodou neprilepilo na oblečenie a na 40 oprala výsledok dokonalý cif pomohol
Ahojte ,možno sa to niekomu zíde, hoci plastelina už nie je,, in". Mne to výborne išlo dole s cleanerom, ktorý sa používa pri modelovaní gélovych nechtov. Naliala som menšie množstvo na plastelinu, ktorá bola prilepená na teplákoch, nechala pôsobiť a potom som pekne zlúpla pevnú vrtsvu. Fľak od zafarbenia plateliny pustí vanishom.
Môj syn ma dnes ráno zobudil, že sa niečo stalo, že mám ísť s ním do izby...
A v posteli všade čierne škvrny... a potom otvoril dlaň a priznal, že zaspal s guličkou inteligentnej plastelíny v ruke - mal tú čiernu so striebornými glitrami..
Takže na obliečkach, vankúšoch, pyžamku - všade čierne ligotavé škvrny. Vodou a mydlom mi to nešlo, keď som chcela odstrániť najväčšiu čiernu plochu.. No potom som si tu vygooglila, že liehom, alpou... no nemala som doma nič alkoholové.. Nakoniec som tie najväčšie a vypuklé plochy pokvapkala zelenou vlasovou vodou dixi, to jediné som našla doma s alkoholom.. a krásne sa mi plastelína rozpustila, potom som to preprala v rukách vo vlažnej - skôr teplej než studenej vode s tuhým mydlom (stačilo aj obyčajné toaletné - Palmolive, ale potom som ho nahradila Jeleň-om na ručné pranie). Na menšie škvrnky nebolo treba dávať alkohol, odišli pekne po namydlení. Všetky škvrny sú úplne dočista preč. Ďakujem za radu, že treba použiť alkohol.

mimi20 ahojte prosim nemal niekto docinenia s inteligentnou plastelinou? mam taku silno modru (skarabeus) a dostalo sa mi to na tricko problem ze som si to pred pranim nevsimla a teraz mam na zelenom tricku modre skvrny a biela ponozka co sa nahodou dostala k zelenemu ma farbu oblohy ale ta ma az tak netrapi len to tricko je moje oblubene. vanish nula bodov
prosim pomozte
(este upozornenie ked mate tu plastelinu davajte riadny pozor na veci a ked sa to na nieco dostane nedavajte prat s nicim dalsim)
vdaka
10. feb 2009 o 22:40 • Odpovedz
mimi20 hura uz sa mi to podarilo teda nie uplne ale je to nositelne, neviem co zabralo- najprv som to preprala v rukach s obycajnym mydlom (trochu to vybledlo) potom som nasla asi 400 rocne mydlo na pranie tak aj s tym a nakoniec som to zaliala s horucou vodou a presuchala kefkou na ruky
ale s tou ponozkou neurobim asi nic este na nu skusim savo a uvidim
11. feb 2009 o 15:19 • Odpovedz
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/ako-odstranit-flaky-z-oblecenia-deti/