Ako vysvetliť trojočnému dieťaťu, že nám zomrel psík?
Dobrý deň. Dáte rady ? Ďakujem
My sme takto detom povedali ze havo usiel.No bola to chyba vsade ho hladali a toto je nas havo a pod.Tak sme museli s pravdou von.Havo uz nepride lebo umrel a pochovali sme na zahrade aj sme im povedali ze spapal otraveneho potkana a preto umrel.Deti to zobrali normalne tak ze som si mohla aspon nervy usetrit neustalim vysvetlovanim.No clovek sa uci na vlastnych chybach.
@sida456 kamarátov brat vraj ďeťom povedal, ze psík odišiel na farmu. ☺️ Tam údajne všetky zvieratká, keď uhynú, "odišli na farmu". Ale myslím si, že normálne vysvetliť treba. Napríklad psík bol staručký, chcel ísť do nebíčka za psími kamarátmi... Nehovor napríklad, ze bol chorý, aby sa drobec nezačal báť choroby. ☺️
Mne sa velmi pacil jeden pribeh od veterinara.isiel na jednu farmu kde musel utratit vlkodava trpiaceho na rakovinu.bol to pes maleho chlapca tak sa bal ako chlapec zareaguje.po tom co psa uspal chlapec vobec neplakal.prislo mu to divne lebo sa s tym psom mali fakt radi ,vyrastali spolu.tak sa ho pytal ci mu nie je smutno.on mu povedal ze trochu ,ale ze on vie preco sa to stalo.ze psy k nam pridu aby nas naucili priatelstvu,vernosti a lasky.a ked nas to naucia tak v tichosti odidu aby sa zas mohli narodit a ucit to dalsich ludi ktory to potrebuju 🙂
Nam ked umrelo morca tak mi to mamina normalne povedala a isli sme ho pochovat.poplakali sme si ale zvladla som to v pohode.
@sida456 smrť patrí k životu a učí nás, že nikto na tomto svete nie je naveky. Deti tieto veci zoberú oveľa prirodzenejšie ako si myslíme... takže žiadne báje a povesti, ale normálne povedať, že psík bol chorý/starý/mal úraz a odišiel do psieho neba, kde sa hrá s inými psíkmi... dieťa si s touto informáciou určite poradí.
My sme museli dať uspať psíka a dcéra mala 4 roky. Normálne sme jej povedali, že už bol staručký a bolelo ho srdiečko a šiel do nebicka. Len my sme do mesiaca kúpili druhého, lebo bez psíka nebudeme. No pokiaľ to pochopila trosku to trvalo, posielala ma za doktorom, nech ho donesiem späť, že som ho nechala samého a jemu je určite smutno. Preslo to až po kúpe druhého psíka.
Detom treba vraviet vzdy pravdu, ziadne klamstva, ani jeziska ci mikulasa 🤦♀️
A poviem vam, detom sa vsetko vysvetluje lahsie ako dospelym 😉

Odišiel do neba, lebo ho bolelo brusko/alebo nožičky a posle za tebou noveho kamaráta.