icon

Ako zabrániť susedovým mačkám, aby nám nechodili špiniť do záhrady?

sivypegas
6. nov 2017

Psa planujeme kupit ale az za take 2rokt,ine rady?Specialne gely,cierne korenie,nasadena mata a pod vyskusane ale bezuspesne.Ako tie macky odstrasit?

Strana
z7
lucinocka
6. nov 2017

@sivypegas myslim ze pes nepomoze :D my mame psa a pred mackami kvici a uteka sa skryt , bo mu stale daju po nose:D

smesmesmejko
6. nov 2017

Strielat po nich s prakerom 😉

sivypegas
autor
6. nov 2017

@smesmesmejko co je praker?to radsej nie,mnohe by to tu nerozchodili🙂

origalaxis
6. nov 2017

Zaobstarat si vlastnu macku 😀 ochrani vlastne teritorium a ak ju naucite na zachodik tak je to vyriesene. Inak zit v rodinnom dome znamena akceptovat bud macky alebo mysi a podobne hlodavce.

0silvia0
6. nov 2017

@lucinocka to záleží od psa, náš pes mačky nenávidí a keď nejakú vidí, tak ju okamžite naháňa po celej záhrade a to my by sme práve mačku veľmi radi prijali do rodiny, ale toto rozhodnutie cez nášho psa jednoducho neprejde 🙄

0silvia0
6. nov 2017

@sivypegas s prakerom sa prášili kedysi koberce, teda možno niekto robí túto činnosť aj dnes 🙂

lindusss2016
6. nov 2017

@sivypegas
a co takto sa rozumne porozpravat so susedom, aby im zaobstaral zachodik, resp.miesto s pieskom, urcite tomu daju prednost pred travou.

tribratri
6. nov 2017

Oblievat vodou (macky). Alebo ultrazvukovy plasic, jeden mi pred casom prisiel. Ale este som neskusal.

iukas
6. nov 2017

ak maju nejake oblubene miesto na vykonavanie potreby, nastriekaj tam ocot.. pozor, vypali aj rastlinstvo, takze len na miesta bez zivota🙂

mirka_v
6. nov 2017

Dať im žrať. Tam kde majú plné misky nekadia. Aspoň naše si zvykli chodiť k susedom kadit 😂😂😂 a hlavne oni potrebujú hrabať. My máme trávu väčšinou, tam moc nehrabu. A do zeleniny nám nechodili. Teraz keď už v zemi nič nie je tak sa stane, ale tomu sa nedá zabrániť asi nijak. Vraj čierne korenie pomáha, ale nemám vyskúšané 😉

lenkad26
6. nov 2017

Mame tiez tento problem..nam nezabralo nic..:-/ olievali sme s hadicou..ocot..kade co...no stale chodia..nemozem mat vankuse na terase..akonahle nieco dam..na druhy den je to chlpate..smradlave..ja som alergicka..vyberiem sacok so smetim predo dvere o min je to roztrhane..poroznasane po zahrade..predvcerom som otvorila vchodove dvere, jedna nam vletela do domu..nahanali sme ju ako splaseny..a to k nam chodia 2! Od dvoch susedov..uz neviem ako dalej..4rocna dcera sa boji macky..niekolkokrat sa tak vylakala ked jej pri hrani preletela okolo noh..vraveli sme susedovi, tak ze macka nie je pes,ze bude doma..uz nemam nervy..

najk
6. nov 2017

@lenkad26 nasi tiez nadavaju, ze macku nemaju a aj tak maju po dvore furt nasr.te od maciek. Ale pokial by som mala az taketo problemy s nimi ako opisujes, asi by som nakupila piratov, alebo rovno vzduchovku 🙂

deti95060810
6. nov 2017

no ja neviem žienky my máme mačky 3 - myší nemáme, ale mačka si po sebe zahrabe...Naše to tak vždy robia, videla som to x krát....chodia len k môjmu otcovi na susedný pozemok - tam sú ale vítané....Náš pes - vlčiak si ich nevšimne, cudzie mačky k nám nechodia...

deti95060810
6. nov 2017

@lenkad26 jasné že mačka nie je pes....čo to dáš do voliéry, alebo ako to budeš držať doma....Mačka má volnosť....😀

lenkad26
6. nov 2017

@deti95060810 v poriadku ze nie je pes..🙂 ale potom "milovnik maciek" si kupi macku ..je cely den v praci..cez vikendy po vyletoch a macka je cely den u nas..tak to sa Vam zda normalne? Mne teda nie..

deti95060810
6. nov 2017

@lenkad26 prečo práve u vás...Máte tam niečo čo nemajú doma....žeby sa s nimi hrali deti?

lindusss2016
6. nov 2017

@lenkad26
No ja ako.milovnik a dlhorocny chovatel maciek vam radim prehodit slovo so susedom. Ak tie macky chce mat aj nadalej, tak by ore neho nemal byt problem zabezpecit im miesto, kam by chodili radsej nez do vasej zahradky. Ak bude sused tvrdohlavy a arogantny, potom mate este moznost zabezpecit im take miesto u vas, ale.chapem, ze tato varianta sa nie kazdemu musi pozdavat. A ze mate chlpate vankuse, to bys tvalo aj mna, keby to neboli moje macky. No jedine skusit nejak milo.na susedov,drzim palce

natalia11111
6. nov 2017

Nám chodili mačky očurávať dvere a keď sme si mi nechali túlavého kocúra tak všetko prestalo, jednoznačne si ZAOBSTARAŤ MAČKU :D a tým sa naučíte aj tolerantnosti keď budete sami vidieť že mačkám susedia do vašej záhrady nemôžu zakázať ísť, mačka si robí čo chce, to nie je pes.. a bude vám tiež chytať myši čo nieje na škodu..

lenkad26
6. nov 2017

@deti95060810 praveze nie :-/ vobec

natalia11111
6. nov 2017

a ak mačku nechcete tak potom by som ich pár krát obliala vodou, a oni sa odnaučia, alebo ich poriadne vystrašiť..

lenkad26
6. nov 2017

@lindusss2016 ďakujem pekne za radu 😉

mirka_v
6. nov 2017

@lenkad26 velakrát ani nekúpi, tiež sa len nejaká udomácni, alebo nájdu mačiatko... Ale mačku nezavrieš ako psa alebo zajaca do klietky. K nám chodia 3 susedove mačky a celý deň o nich nevieme, oni niekde spia a dojdu večer, keď sa podáva večera. Ale keď sa im chce, tak chodia s nami po záhrade. Nie su agresívne k deťom, minuĺe decká jednu vozili na tatrovke 😀 😀 😀 a naše mačky (máme 2) spia pri kočíku keď malý spí a strážia ho pred ostatnými mačkami. Ako chápem, ak je niekto alergický, že mu to vadí. To by aj mne vadilo, ale asi by som potom hodila reč so susedom...
@deti95060810 presne, nemáme myši a dokonca sem tam aj drozda či škorca ulovia 🙂 a ja zas z duše nenávidím susedove holuby, má ich asi 50 a preletovú zónu nad našou záhradou a už aj tie začali loviť 😀

lindusss2016
6. nov 2017

@lenkad26
Ako naozaj, s mackami sa bojuje len tazko 😀 su tvrdohlave a ked si nieco zaumienia, tak to aj spravia. Ked vam chodia hnojit zahradku, tak im treba poskytnut lukrativnejsi zachodik a to je prave piesok. Aspon my mame na zahrade taku pieskovu cast, ktoru inak.nevyuzivame a tam.sa im dobre hrabka. Ale je to.nezodpovednost a arrogsncia majitelov, ze vedia o tom probleme a nesnazia sa tomu nijak zabranit.

bruneta880
6. nov 2017

@sivypegas vieš čo úplne ti rozumiem, tu naši susedia ich majú hádam osem a už to fakt začína byť neznesiteľné...
Jednak sa to v takomto počte množí nekontrolovateľnou rýchlosťou (našťastie máme iného suseda ktorí zdieľa náš názor na vec a sem tam nejakú vezme " na výlet" a sem tam nejakú zrazí auto ...) a inak to vrešťanie pod oknami...a o tom že vonku v letnej kuchyni (kým tam neboli dvere) bolo všetko od chlpov a všetko som to musela každý boží deň dezinfikovať s octom (nepomôže on časom vyprchá) nejdem ani rozprávať...
Keby si tie mačky aspoň odčervujú každý mesiac, ešte by som to prežila, ale keď som to susedke minule povedala, tvárila sa že načooooo?? 🙄 Skoro zo mňa vtedy vyletelo no pre h..no!Čo by aj pravda bola....a tá ich dcéra sa s každou vonku dobre že neoblizuje!No hnus...
Toxoplazmóza istá.
Takže za mňa prak alebo naozaj tá vzduchovka...brániť si "svoje územie" vo zvieracej reči.Iné na ne nezaberie...Len s tou vzduchovkou je to tak že môžeš strieľať až myslím 200 metrov od posledného domu v obci.
Môj ocino tiež nemusel mačky a vždy hovoril treba im sádrové mliečko zarobit🙊

deti95060810
6. nov 2017

@lindusss2016 ale ako to chceš tomu zabrániť...Na dedine. Mačka celý deň vonka, prebehne cez plot raz dva - pán si ani nevšimne že mu mačka odišla....nevšimne si ani že sa mačka vrátila....to by musela byť v klietke ako vtáčik....😀

martinka13
6. nov 2017

My sme mali podobny problem. Aj sme ich vodou oblievali a pod. Pomohol až pes. Máme Jack russela a ten mačky doslova neznáša. Ako ja 🙂

lindusss2016
6. nov 2017

@bruneta880
Odcervovat staci raz stvrtrocne, no tak aspon to by mali teda. Toxoplazmoza sa ale neda preniest oblizovanim, jedine fekalno - oralnym sposobom. A ak sa nou macka nakazi, tak len raz v zivote a je infekcna len apr dni potom. Ale vseobecne je omnoho jednoduchsie nakazit sa toxoplazmozou zle umytou zeleninou, nez hrou s mackou. Takze to, ze vy v priamom kontakte s mackami nie ste, vas pred nou nechrani. Ak ich tam ma sused 8, co je z hygienickych dovodov aj na mna vela na jeden dvor a to macky milujem, a vy si pestujete zeleninu, tak poriadne drhnut vsetko a toxoplazmozu nedostanete 😉
Inak akoze taketo veci sa nedaju nejak pravne riesit? Ked ich neodcervuju, tak na milion nemaju ani povinne ockovanie, co teda kedze je povinne, mali by byt za to pokutovani, nie? Pohrozit mu, ze ho udate, ak ten pocet nezredukuje?

mirka_v
6. nov 2017

@lindusss2016 Starosta obce môže riešiť susedské spory. Ale u nás sa niekto už na takéto niečo sťažoval, neviem či to boli mačky, či psy, či holuby a sľúbil pred starostom, že zredukuje a neviem čo všetko a skutek utek...

annalena
6. nov 2017

@sivypegas nasa suseda ma 5 maciek, mali sme ten isty problem, spinili po celej nasej zahrade, aj do zeleniny liezli, bali sme sa chodit po vlastnej zahrade 😠 , aby sme do niecoho nestupili, stale decka okrikovali, pozor, tam nestupaj, tam nechod, tam sa nehraj 😠 😠
Vyskusali ocot, korenie, sos z kavy ... nic nezaberalo. Nakoniec sme to riskli a kupili ultrazvukove plasice - a nastastie mame odvtedy pokoj. Macky sice prejdu, co mi ale vobec nevadi, ale naspinene sme odvtedy nenasli 🙂

misinka0611
6. nov 2017

@bruneta880 Vy ste cela toxoplazmoza...

Prosim, pre dobro ľudi, prečítajte si nieco o tom ako sa prenáša a za akých okolnosti, aby ste nešírili mylne informácie medzi ľudi 🙄

... ak sa raz toxoplazmozou nakazite, bude to vďaka zle umytie zelenine a nie vďaka mačkám, ovšem ak neobľubujete mačacie exkrementy.

Vďaka 🙄

Strana
z7