Ako začať chodiť do katolíckeho kostola?
Dobrý deň, prosím ospravedlňte moju neznalosť. Určité životné situácie v živote ma priviedli k viere v Boha. Začínam sa zamýšľať. Tak by som nazvala moje momentálne rozpoloženie. Žiaľ nebola som vedená v tomto duchu. Základy modlenia ovládam vďaka mojej starej mame, avšak môj problém. Veľmi by som chcela začať chodiť do kostola. Som katolíčka. Neovládam všetky tie pravidlá a základy ktoré sa uskutočňujú. Neviem kedy sa prežehnať, kedy si klaknut a čo odpovedať. / Tí ktorí chodia do katolíckeho kostola určite vedia o čom píšem / chcela by som sa zúčastniť omši. Žiaľ neviem ako a kde začať. Hanbím sa posadiť niekde do zadnej lavice a jednoducho sledovať. Je tu prosím niekto kto pravidelne chodí do kostola? Ako by ste vnímali prítomnosť niekoho nového s takýmto správaním? Môžete ma prosím usmerniť? Ďakujem vopred za odpovede.
@mofa Toho pedofila si si mohla odpustiť. Pedofili sú v školstve medzi učiteľmi, vychovávateľmi, v rodinách, kde deti zneužívajú vlastní otcovia alebo strýkovia… Mizivé percento je ich medzi kňazmi, ale robí ti dobre označovať tak všetkých… Čo si tým potrebuješ dokázať? Že si lepšia ako tí, čo chodia do kostola? Ok, mysli si to, ale nepoužívaj na vyzdvihnutie seba osočovanie iných ľudí, alebo poukazovanie na ich (domnelé) chyby. To ťa vážne lepšou v očiach iných (a ani Boha) neurobí.
Skús si pozrieť online omšu ,aby si bola v obraze.

@osky samozrejme. Ja nepotrebujem nejakho pedodfila aby mi hovoril co mam robit a ako sa mam spravat😜