Ako začať študovať medicínu popri deťoch?
Poprosila by som vás o rady. Mám za sebou strednú a vysokú umeleckú školu. Momentálne som na rodičovskej dovolenke. Od detstva ma láka medicína. Neustále sa zaoberám bylinkami, pestujem kombuchu, začínam sa zaoberať pijavičkami. Všetky choroby si pozerám,všetky info ohľadne ľudského tela, proste ma to baví. Neviem však ako začať. Čo k tomu treba a ako študovať popri deťoch?Existuje nejaké externé štúdium popri zamestaní, či materskej, aby som sa postupne vypracovala na lekárku? Poprosím o všetky info. Ak sú tu nejaký lekári prosím poraďte. Ďakujem
@ypsinkova gympel. a prijimacky boli fakt brnkacka, mala som namakanu chemiu, biologiu som nestihala tak som si len citala otazky a ucila sa ich naspamat 😅 v tomto si myslim ze su prijimacky az "primitivne" ak ma niekto vybornu pamat, nemusi tomu ani rozumiet 😅
@esmera v anatomii mas tiez pekny "telefonny zoznam" ciev a nervov a inych struktur pisanych latinsky ktore musis jedine nabiflovat 😉 a vo vyssich rocnikoch som brigadovala uz aj ja, v tom nieje problem. auz som skoncena 😉
@feriva je fajn,že Ta bavi všetko ohladom ludskeho zdravia a mediciny,ale študium je velmi naročnea to myslim doslova,nie je to sranda......nechcem odradzat,ale študium ako tu už bolo spomenute je iba denne a ja osobne si neviem predstavit,že by som mala študovat a ešte sa pri tom starat aj o rodinu..ale ak maš manžela,alebo pribuznych,ktori sa Ti postaraju o dieta a Ty sa budeš moc naplno venovat škole,tak potom to skus 😉 ..myslim,že dostat sa na školu sa da aj bez "protekcie" ak sa naučiš biolu,chemiu,fyziku tak skušky spraviš,ja som nechodila na žiadne doučovania a skušky som spravila...takže sadnut na zadok a učit sa,učit,učit a budeme mat o par rokov o jednu doktorku viac 😉 ..držim palce,nech sa dobre rozhodneš a ideš tou spravnou cestou 😉
@esmera aj historiu máš o bifľovaní sa ...ja som skôr na matiku,informatiku,fyziku .... kde uplatníš logické myslenie ... jazyky,to ovladám len nemčinu a angličtinu .... ale s tou angličtinou sa moc nechválim,ale chcem sa prihlásiť na kurzy,lebo sa fakt za ňu hanbím.
meedicína nemá zlé uplatnenie,to sa oplatí študovať,ale tá škola nie je pre každého ... po mne rodičia chceli,aby som to skúsila,ale nenechala som sa ovplyvňovať...ale koho to baví,tak nevidím problém
@feriva este doplnim, popri detoch sa studovat teoreticky da, pokial si zabezpecis financie na zivobytie tak,aby si nemusela pracovat (aspon prve 3 roky, pripadne nejaka paca na doma by bodla), a aby si mohla denne chodit do skoly (teda nie byt na materskej).
osobne si myslim, ze v dnesnej dobe, ked ta hlavne zaujimaju bylinky a ine prirodne lieciva, nemusis mat vystudovanu medicinu aby si mohla s tymito vecami robit. Ludia sa castejsie obracaju viac na "alternativnu " medicinu (v uvodzovkach preto, lebo bylinky a ine sa vyuzivaju aj v klasickej medicine), nez na nemocnicnych doktorov....
@esmera ja som citlivka...pocas skoly mi viackrat doslo nevolno, ale tie pitvy nie su nieco nezvladnutelne...
@feriva s detmi sa studovat da aj ked je to narocnejsie, spoluziacka v kruzku otehotnela v 3.rocniku a dostudovala s nami aj s babom bez prerusenia...mali sme v rocniku aj maminu s 2 detmi...ide skor o to, ci ta moze manzel na 6 rokov zabezpecit financne...
plus prijimacky nie su nic strasne, hlavne s tou hranicou co je dnes...skor su prelomove niektore skusky tie prve rocniky

@ypsinkova hej, ja som sla na prijimacky s malou dusou ze nemam sancu lebo som nechodila na poucko na fakultu ani sme nemali nic "vybavene". v uceni som nejak nevynikala. a dostala som sa bez problemov. testy proste nepopustia.mozno ich niekolko ludi dostane vopred a nabiflia sa, ale ak sa ich naucis dobre aj ty, tak nepohoris 😉