Ako začať študovať medicínu popri deťoch?
Poprosila by som vás o rady. Mám za sebou strednú a vysokú umeleckú školu. Momentálne som na rodičovskej dovolenke. Od detstva ma láka medicína. Neustále sa zaoberám bylinkami, pestujem kombuchu, začínam sa zaoberať pijavičkami. Všetky choroby si pozerám,všetky info ohľadne ľudského tela, proste ma to baví. Neviem však ako začať. Čo k tomu treba a ako študovať popri deťoch?Existuje nejaké externé štúdium popri zamestaní, či materskej, aby som sa postupne vypracovala na lekárku? Poprosím o všetky info. Ak sú tu nejaký lekári prosím poraďte. Ďakujem
@esmera nehnevaj sa,ale na medicinu sa nehodis uz len pre to,ze sa pytas,ci sa mas stat lekarkou...Lekarom alebo zdravotnikom sa clovek musi narodit bez toho to nejde
A tvoju otazku s tym,kde vezmes peniaze na ordinaciu som nepochopila
Mas mylny dojem o zdravotnictve na SVK mam taky pocit
@esmera ty si ale cislo 😀 😀 nehnevaj sa, ale podla tvojich prispevkov tu aj v inej diskusii by si pravdepodobne mohla studovat este 10 skol, a aj tak by si sa neuplatnila 😖 ved uz jednu skolu mas, a neverim, ze za 3 roky si mlada vystudovana zena nevie najst pracu...to jedine v tom pripade, ak "caka jedine na dobre platenu pracu vo svojom odbore", hm, lenze to mozes cakat do konca zivota, a potom naco si studovala...? Ved sa niekde zamestnaj a popri tej praci si mozes hladat novy jpb, ktory by ti vyhovoval, a nie stale premyslat o tom, ze co by si chcela, raz medicinu, potom architekturu, alebo jazyky,...a v skutocnosti sedis doma na zadku...ved zacni aj nieco robit ! Ved skolu studujeme preto, aby nam pomohla pri hladani prace, ale bohuzial, niektori to chapu opacne 😖 ...
@esmera ach jaj, ty to mas tazke sama so sebou 😀 ja len tolko k tomuto, ze ja som hned po ukonceni gympla, do tyzdna mala pracu, mala som sice len maturitu, ale vedela som dobre jazyky, zobrali ma ako prekladatelku z francuzstiny, kedze tento jazyk som ovladala plynule, a bol to super job, popri nom som externe vystudovala manazment, nasla som si potom este lepsi job, s vyuzitim jazykov a kde som uz aj trochu mohla zabrdnut aj do "manazovania" 😀 , teraz som na materskej, ale studujem externe spanielcinu, lebo jazyky ma bavia a beriem to ako svoje dalsie obohatenie 🙂 ale keby som len tak sedela doma na zadku, a rozmyslala, ze aka skola bude najlepsia, a ze ci budem mat uplatnenie, tak sa zdaleka nedostanem tam, kam som sa dostala 😅 takze tym som len chcela povedat, ze kto chce, tak sa uplatni, aj bez skoly, a kto nechce, ten sa neuplatni, nech ma aj desat skol 😉
Je na tebe či si vyberieč či budeš dobrá - aktívna mamina alebo si budeš plniť svoj sen na úkor manžela a detí. Ver tomu že medicína je najťahšia a najzodpovednejšia škola a to sa pri dieťati nedá. Tak na 90% štúdia budeš úplne vyťažená a nebudeš mať času na dieťa. Pochybujem že z umeleckej školy si pripravená na také kvantum učiva ako je na medine. Poznám množstvo ľudí, ktorý mali celý život čisté jednotky a nezvládli buď prijímačky alebo štúdium a to boli slobodný. Ako žene všeobecne neodporúčam cestu lekárstva, lebo pri tých všetkých službách nie je možné byť dobrou mamou a stopercentnou manželkou. Odporučila by som ti externú formu fakulty zdravotníctva - kde je to tiež náročné ale nie až tak a si v tej oblasti čo by ťa bavila. Popri tejto škole by si stíhala všetko so správnym manažmentom času. Medina je drina na ktorú nemá 99 % ľudí. Keď si myslíš že ty si to jedno percento tak chod...