Ako zachrániť notebook po vyliatí kávy?
ahojte žienky, dnes sa mi omylom podarilo vyliať kávu na notebook a mám pocit, že káva vnikla len do reproduktorov ale je možné že do celej spodnej časti (reproduktory, ventilátor...) on síce funguje no nechcem, aby mi zoskratoval. sušenie potrvá dlho a na diagnostiku ho teraz nemám kde zaniesť a na prácu ho potrebujem čo najskôr. viem, že káva je agresívna a ak sa nevysuší môže dôjsť ku korózii alebo k poškodení základnej dosky. naozaj neviem, čo robiť... stalo sa vám to už niekedy? čo ste v tom prípade robili? funguje vaše zariadenie?
Ja by som s nim zasla co najskor do opravy a do vtedy by som ho nepouzivala a uz vobec by som ho radsej neskusala davat nabijat, bala by som sa.
Okamžite vypnúť, vybrať baterku. Dať si druhú kávu a rozobrať, sušiť. Na druhý deň by mal byť ok.
Vytiahnut, vypnut, ak vies vybrat baterku fajn … pockat 24-48 h a zalohovat co sa da, setrit na novy . Nemusi odist hned … zalezi kam a
Kolko kavy sa tam dostalo, ale MoBo Ti moze odist uz hocikedy .. ak funguje urob si zalohy co sa da ale uz ho nenabijaj
mne odišla iba klávesnica iné nič šlapal potom stále ako hodinky.Ale ja som ho poliala vodou čistou nie kávou.Kúpila som si potom takú na usb náhradnú a išiel ešte pekne bez poškodenia niekolko rokov.Ale už odišiel pred pár mesiacmi úplne,ale tam už bola po rokoch aj batéria nafúknutá atd.On ak ti ide ide normálne a hapruje len klávesnica stači len tú vymeniť.Ja som kúpila takú silikonovu tú môžeš aj obliať a nič sa nestane

Nepoteším Ťa, môj odišiel úplne. A to som ho hneď vypínala, vyutierala a dávala sušiť, manžel - IT rozobral a sušil, čo sa dalo, ale nezachránil ho🙈