Ako získať nulový lístok na vlak pre ZŤP?
Má nulový, ak má aj invalidný dôchodok. Potom si moze vybaviť na železnici preukaz.
preukaz pre invalidneho dochodcu sa vybavuje na zel. stanici a treba aj fotku. ak mas ztp
tak mas 50% zlavu a kupis je na stanici bez priplatku co po novom sa plati pri okienku
@nikolet29 Mnoho ľudí si často mýli pojmy ťažko zdravotne postihnutý (ŤZP) a invalidita, čo vedie k nedorozumeniam v bežných situáciách aj v kontakte s úradmi.
Asi si treba presne ujasnit, ktora z tych 2 moznosti je. Ja si myslim, ze ID ma narok na zadarmo listok z titulu 'dochodca'... Idealne zavolat / napisat na ZSSK
miesto MK si mala napísať túto otázku do googlu a dostala by si tento link
https://www.zssk.sk/sluzby/osoby-so-zdravotnym-...
máš tu informácie, ktoré potrebuješ - prídeš s preukazom k pokladni a máš lístok.
Pripojim sa na diskusiu otazkou.
Ako si moze ID dochodca kupit bezplatny cestovny listok, ak pouziva len tlacitkovy telefon?
@eva8 cez PC na stránke železníc, lístok príde do mailu a vytlačíš si ho.
@zalka dakujem.Teda ked nemaju tlaciaren, musia ist niekam, kde tlaciaren je. Ja som tak kedysi davno chodila do faxcopy tlacit letenky.
Cize pre dochodcov je lepsie poprosit pribuznych, alebo klasicky ist k okienku. Niekde som pocula, ze oni nemusia platit 1 euro. Nevies? Idem guglit
preukaz pre invalidneho dochodcu sa vybavuje na zel. stanici a treba aj fotku. ak mas ztp
tak mas 50% zlavu a kupis je na stanici bez priplatku co po novom sa plati pri okienku
@frflos_nespokojny čože? Som ZŤP a mám aj ID a vždy ma pri okienku o ten poplatok zinkasovali.
@frflos_nespokojny čože? Som ZŤP a mám aj ID a vždy ma pri okienku o ten poplatok zinkasovali.
@zuzanaam tak sa musis ohradit. je to bez poplatku !!!
@zuzanaam tak sa musis ohradit. je to bez poplatku !!!
@frflos_nespokojny nemáš pravdu, bez poplatku je to pre starobných dôchodcov, nie invalidných ...
@frflos_nespokojny nemáš pravdu, bez poplatku je to pre starobných dôchodcov, nie invalidných ...
@zalka aby sme sa rozumeli. pri kupe listka pri okienku sa uz plati poplatok za vydanie listka a ty ten poplatok neplatis. platis si iba 50% za listok
@zalka aby sme sa rozumeli. pri kupe listka pri okienku sa uz plati poplatok za vydanie listka a ty ten poplatok neplatis. platis si iba 50% za listok
@frflos_nespokojny hore v tom texte, čo pridala eva8 je, že len ZŤP-S neplatia poplatok a to ja našťastie nie som. Už kupujem radšej cez internet lístky.
@frflos_nespokojny čo tak skúsiť čítať s porozumením...
sú preukazy 2 typy ... ťzp a ťzp-s ... a ak máš ťzp tak poplatok servisný platíš plus zlavnený lístok.
Ak máš nárok na 100% zlavu a si dôchodca do 62 rokov, tak platíš servisný poplatok plus lístok máš zadara ...
@frflos_nespokojny čo tak skúsiť čítať s porozumením...
sú preukazy 2 typy ... ťzp a ťzp-s ... a ak máš ťzp tak poplatok servisný platíš plus zlavnený lístok.
Ak máš nárok na 100% zlavu a si dôchodca do 62 rokov, tak platíš servisný poplatok plus lístok máš zadara ...
@zalka ak mas ZTP poplatok neplatis a nehadaj sa.
@zalka ak mas ZTP poplatok neplatis a nehadaj sa.
@frflos_nespokojny prečo si ideš svoje? všade na webe je info, o platení servisného poplatku ... a ty tu všetkých presviedčaš, že sa neplatí.
https://www.zssk.sk/najvyhodnejsie-cestovne/
Výnimky:
- Poplatok za servis sa neuplatňuje pri kúpe cestovného lístka na 100 % zľavu pre cestujúcich od 62 rokov, pre osoby od 70 rokov a držiteľov preukazu ŤZP-S.
- Rovnako sa netýka miesteniek, lôžok, ležadiel, cestovného na bicykel a batožinu, SC príplatkov, vystavení preukazov JUNIOR, KLASIK a MAXI KLASIK, medzinárodných dokladov, kuriérnych zásielok, balíkových ponúk, autovlaku, prolongácie režijných preukazov, doplatku do 1. triedy a dobitia kreditu.
- ZSSK neprevádzkuje stacionárne automaty na staniciach, mobilné automaty vo vlakoch TEŽ a OŽ sú samoobslužné, a preto sa na ne poplatok nevzťahuje.
Servisný poplatok neplatia držitelia preukazu ŤZP-S.
Držiteľ preukazu ŤZP kedže nie je vo výnimkách tak poplatok servisný platí.
@frflos_nespokojny prečo si ideš svoje? všade na webe je info, o platení servisného poplatku ... a ty tu všetkých presviedčaš, že sa neplatí.
https://www.zssk.sk/najvyhodnejsie-cestovne/
Výnimky:
- Poplatok za servis sa neuplatňuje pri kúpe cestovného lístka na 100 % zľavu pre cestujúcich od 62 rokov, pre osoby od 70 rokov a držiteľov preukazu ŤZP-S.
- Rovnako sa netýka miesteniek, lôžok, ležadiel, cestovného na bicykel a batožinu, SC príplatkov, vystavení preukazov JUNIOR, KLASIK a MAXI KLASIK, medzinárodných dokladov, kuriérnych zásielok, balíkových ponúk, autovlaku, prolongácie režijných preukazov, doplatku do 1. triedy a dobitia kreditu.
- ZSSK neprevádzkuje stacionárne automaty na staniciach, mobilné automaty vo vlakoch TEŽ a OŽ sú samoobslužné, a preto sa na ne poplatok nevzťahuje.
Servisný poplatok neplatia držitelia preukazu ŤZP-S.
Držiteľ preukazu ŤZP kedže nie je vo výnimkách tak poplatok servisný platí.
@zalka stale tu nieco stahujes co je na webe. ked ti napisem, ze ztp neplati, tak neplati.
alebo v snv su neaky exoti co listky predavaju?
@zalka stale tu nieco stahujes co je na webe. ked ti napisem, ze ztp neplati, tak neplati.
alebo v snv su neaky exoti co listky predavaju?
@frflos_nespokojny no a ved je to zdroj priamo zo železníc, nie JPP ... a ja lístky na stanici nekupujem mám dlhé roky apku.
@frflos_nespokojny no a ved je to zdroj priamo zo železníc, nie JPP ... a ja lístky na stanici nekupujem mám dlhé roky apku.
@zalka a tu je ten pes zakopany. ak by si listok kupovala na stanici pri okienku, tak vies ze ztp servisny polatok neplati!!!
@zalka a tu je ten pes zakopany. ak by si listok kupovala na stanici pri okienku, tak vies ze ztp servisny polatok neplati!!!
@frflos_nespokojny takže podla teba web klame, no mal by si im napísať aby opravili informáciu.
@frflos_nespokojny takže podla teba web klame, no mal by si im napísať aby opravili informáciu.
@zalka po prve ja nikde pisat nemusim. ja to viem a za druhe ak trochu porozmyslas, tak ty ako ztp zaplatis a doprovod nie? to nema logiku a nakoniec stale vypisujes co nemas vobec overene !!! dnes sa toho na nete pise a co vsetko je nepravda.
@zalka po prve ja nikde pisat nemusim. ja to viem a za druhe ak trochu porozmyslas, tak ty ako ztp zaplatis a doprovod nie? to nema logiku a nakoniec stale vypisujes co nemas vobec overene !!! dnes sa toho na nete pise a co vsetko je nepravda.
@frflos_nespokojny vždy to tak bolo, doprovod bol zdarma, postihnutý platil .... pri zťp-s
@kubiku no tak to by som rada taký lístok videla, ZTP lístok je zlavnený ale nie zadarmo.
@zalka na sociálke vypýtať potvrdenie že poberate invalidný malú fotku dať spraviť stým zájsť na stanicu kde vám vystavia preukazku ,a keď niekam idete cez mobil kúpiť lístok myslím že to pýta číslo toho preukazu a nič sa neplatí

@nikolet29 ztp nemá nulový lístok, ztp ma 50% zľavu z ceny lístka.