icon

Ako život v Európskej únii ovplyvňuje vás?

keira
10. mar 2024

Myslite si, ze by nam bolo lepsie, ak by sme v unii neboli? Ako vy pocitujete, ze ste sucastou takehoto spolku? 🙂

Strana
z5
walentina7
Odpoveď bola odstránená
viestta
10. mar 2024

@walentina7
palta

Autor odpoveď zmazal

Toto nie je nahlasene a adminom zmazane, toto je rozhodnutie autora komentu.

michaela329
10. mar 2024

@walentina7 je tu 5 stranova debata s odporcom. Aké vymazavanie? Nerobte zo seba obete, akurát zo seba urobíš...

palta
Autor odpoveď zmazal
michaela329
10. mar 2024

@palta zmazala si útočné odpovede na Viestu, aby si zo seba mohla robiť obeť provokovania ... Napíš ako to naozaj je.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
palta
Autor odpoveď zmazal
palta
Autor odpoveď zmazal
guiseppinka
10. mar 2024

@palta ty si ides len svoje o tom, ako je eu skodliva pre slovensko... a nechapem, preco si pomazala komenty, ked si za svojimi vyhlaseniami stojis

michaela329
10. mar 2024

@palta mne sa teda narážky na jej chudnutie a jej váhu a nech ju napíše útočné zdali. MNE. Absolútne mimo témy a čohokoľvek, čo sa tu predtým riešilo - Ty si zmazanim už svoj charakter ukazala

palta
Autor odpoveď zmazal
michaela329
10. mar 2024

@palta súkromie? Sama si tu vypisovala, že si išla do inej krajiny, lebo zla EU. Vieš z akej krajiny su baby, tak aké súkromie.

guiseppinka
10. mar 2024

@palta o com tocis? Ake drankanie informacii o sukromi? Jedina taka otazka bola odo mna a od viestty, aby si povedala, kde zijes... vymazala si VSETKY komentare, kde si sa tak rozhorcovala o tom, ako sa tu zle gazdovalo s prebytkami a ako by sa kazdemu luxusne zilo, keby sa vratil k polnohospodarstvu plus boli skorosebestacni... ake su tu prosim ta, info o sukromi?

larinka552
10. mar 2024

Aj reakcie na moje komenty vymazala a to som neutocila ani akoze nevyzvedala 😀 Proste vymazala vsetko lebo videla, ze su to prupovidky starej matere, co nikto nezere a a bolo jej trapne 😂

guiseppinka
10. mar 2024

@larinka552 ona maze vsade vsetko. Nechapem, naco sa potom niekde zapaja do debaty

viestta
10. mar 2024

@larinka552 @guiseppinka toto robil, blahej pamati Zoro, ked bol v argumentacnej nudzi, tak radsej vsetko vymazal aby neostal za blbeho. To bude asi celkom osvedcena metoda

keira
autor
11. mar 2024

diskuteri, diskuterky 🙂 .. ja som len chcela pocut vase osobne vnimanie, ako sa vas v osobnom zivote dotyka clenstvo V EU, dakujem za komenty, ze co vsetko v obci sa pomocou eurofondov postavilo, prip, ci sa niekomu v podnikani vdaka EU dari, prip, ci sa stretol v osobnom zivote s nejakymi negativami. Viem, ze vyhody a nevyhody clenstva ako krajiny si najdem aj na googli, ale to su take vseobecne a nie individualne postrehy.

eva8
11. mar 2024

@keira jednoduhsia dostupnost k vzdelavaniu v zahranici

tilly
11. mar 2024

@keira moje osobné vnímanie, okrem eurofondov a ochrany a pravidiel je, že som vďačná za úniu aj za euro. Za to, že môžem bez problémov poslať dieťa študovať do zahraničia, za to, že moje dieťa mohlo byť dva roky v holandskom tíme, za to, že môžem kedykoľvek cestovať a platiť tou istou menou, čo aj doma, za to, že som išla na dovolenku do španielska a hneď tam mohla kúpiť byt... bez EÚ by bolo Slovensko v úplnej 🍑

hiro
11. mar 2024

@palta "neprispievať na dovoz zo zahraničia toľko"? Hmm, kto a ako prispieva na dovoz zo zahranicia?

44janica44
11. mar 2024

@palta "zahryznúť do rajčiny teraz a pred 30 rokmi "
Moja pekná pred 30 rokmi si ťažko mohla hocikedy cez rok zahryznúť do rajčiny... začiatkom marca si bola rada keď si po pol hodine v rade v zelovoci dostala 5 banánov a 4 Pomaranče...
Nikto ta nenúti kupovať co je v obchodoch môžeš si vypestovať a byť sebestačna.

paradajkova
11. mar 2024

@keira v osobnom zivote:
- nemusim stat na hraniciach, ked chodime kazdu chvilu na vylet do zahranicia + mam volania, data a zakladne zdravotne poistenie vramci EU + ked idem na dlhsie ako mesiac nemam ziadne dodatocne papierovacky
- mam super pracu v medzinarodnej firme, ktora by tu mozno nebola keby niesme v EU a zaroven mam ovela viac moznosti ako zmenit pracu
- objednavam si tovar z EU a nemusim riesit cla
- a dotyka sa ma aj to, ze na skole som vdaka eurofondom nemusela chodit na 40 rokov stary zachod a tiez ze som kocikovala dieta v peknom zrekonstruovanom parku
- rodicia ziadali o eurofondy na obnovenie kurenia
- rodina sa presunula vramci firmy na ine miesto, ktore bolo v zahranici, ako keby nic

To ma tak napada za mna.

eva8
11. mar 2024

Cestovanie, studium, praca - vysledkom je aj vznik novych kamaratstiev, moznost spoluprace, poznavanie inych narodov, aj kultur, vlastne, zistenie, ze vsetci sme vlastne "rovnaki" v zmysle, ze mame aj svoje radosti, starosti, aj problemy v laske. A tie priatelstva a spolupraca zblizuje ludi. A zblizovanie ludi vedie k pochopeniu toho druheho. Teda aj k pokojnejsej atmosfere vo svete. Teda k spriateleniu, zanikaniu predsudkov a k tolerancii inakosti.
Velmi si zelam, aby v sucasnosti rozcestovani mladi dokazali zmiernit do napatie, ktore stale pretrvava medzi "kapitalizmom" a " socializmom". Mladym patri buducnost, preto som az privelmi nestastna z toho, ze vo volbach zvitazili stare struktury. Naco bola potom mezna revolucia?

Cestovanim sa svet "zmensuje". Preto sa spaja

Strana
z5