Ako život v Európskej únii ovplyvňuje vás?
Myslite si, ze by nam bolo lepsie, ak by sme v unii neboli? Ako vy pocitujete, ze ste sucastou takehoto spolku? 🙂
@walentina7
palta
•
Autor odpoveď zmazal
•
Toto nie je nahlasene a adminom zmazane, toto je rozhodnutie autora komentu.
@walentina7 je tu 5 stranova debata s odporcom. Aké vymazavanie? Nerobte zo seba obete, akurát zo seba urobíš...
@palta zmazala si útočné odpovede na Viestu, aby si zo seba mohla robiť obeť provokovania ... Napíš ako to naozaj je.
@palta ty si ides len svoje o tom, ako je eu skodliva pre slovensko... a nechapem, preco si pomazala komenty, ked si za svojimi vyhlaseniami stojis
@palta mne sa teda narážky na jej chudnutie a jej váhu a nech ju napíše útočné zdali. MNE. Absolútne mimo témy a čohokoľvek, čo sa tu predtým riešilo - Ty si zmazanim už svoj charakter ukazala
@palta súkromie? Sama si tu vypisovala, že si išla do inej krajiny, lebo zla EU. Vieš z akej krajiny su baby, tak aké súkromie.
@palta o com tocis? Ake drankanie informacii o sukromi? Jedina taka otazka bola odo mna a od viestty, aby si povedala, kde zijes... vymazala si VSETKY komentare, kde si sa tak rozhorcovala o tom, ako sa tu zle gazdovalo s prebytkami a ako by sa kazdemu luxusne zilo, keby sa vratil k polnohospodarstvu plus boli skorosebestacni... ake su tu prosim ta, info o sukromi?
Aj reakcie na moje komenty vymazala a to som neutocila ani akoze nevyzvedala 😀 Proste vymazala vsetko lebo videla, ze su to prupovidky starej matere, co nikto nezere a a bolo jej trapne 😂
@larinka552 ona maze vsade vsetko. Nechapem, naco sa potom niekde zapaja do debaty
@larinka552 @guiseppinka toto robil, blahej pamati Zoro, ked bol v argumentacnej nudzi, tak radsej vsetko vymazal aby neostal za blbeho. To bude asi celkom osvedcena metoda
diskuteri, diskuterky 🙂 .. ja som len chcela pocut vase osobne vnimanie, ako sa vas v osobnom zivote dotyka clenstvo V EU, dakujem za komenty, ze co vsetko v obci sa pomocou eurofondov postavilo, prip, ci sa niekomu v podnikani vdaka EU dari, prip, ci sa stretol v osobnom zivote s nejakymi negativami. Viem, ze vyhody a nevyhody clenstva ako krajiny si najdem aj na googli, ale to su take vseobecne a nie individualne postrehy.
@keira moje osobné vnímanie, okrem eurofondov a ochrany a pravidiel je, že som vďačná za úniu aj za euro. Za to, že môžem bez problémov poslať dieťa študovať do zahraničia, za to, že moje dieťa mohlo byť dva roky v holandskom tíme, za to, že môžem kedykoľvek cestovať a platiť tou istou menou, čo aj doma, za to, že som išla na dovolenku do španielska a hneď tam mohla kúpiť byt... bez EÚ by bolo Slovensko v úplnej 🍑
@palta "zahryznúť do rajčiny teraz a pred 30 rokmi "
Moja pekná pred 30 rokmi si ťažko mohla hocikedy cez rok zahryznúť do rajčiny... začiatkom marca si bola rada keď si po pol hodine v rade v zelovoci dostala 5 banánov a 4 Pomaranče...
Nikto ta nenúti kupovať co je v obchodoch môžeš si vypestovať a byť sebestačna.
@keira v osobnom zivote:
- nemusim stat na hraniciach, ked chodime kazdu chvilu na vylet do zahranicia + mam volania, data a zakladne zdravotne poistenie vramci EU + ked idem na dlhsie ako mesiac nemam ziadne dodatocne papierovacky
- mam super pracu v medzinarodnej firme, ktora by tu mozno nebola keby niesme v EU a zaroven mam ovela viac moznosti ako zmenit pracu
- objednavam si tovar z EU a nemusim riesit cla
- a dotyka sa ma aj to, ze na skole som vdaka eurofondom nemusela chodit na 40 rokov stary zachod a tiez ze som kocikovala dieta v peknom zrekonstruovanom parku
- rodicia ziadali o eurofondy na obnovenie kurenia
- rodina sa presunula vramci firmy na ine miesto, ktore bolo v zahranici, ako keby nic
To ma tak napada za mna.
Cestovanie, studium, praca - vysledkom je aj vznik novych kamaratstiev, moznost spoluprace, poznavanie inych narodov, aj kultur, vlastne, zistenie, ze vsetci sme vlastne "rovnaki" v zmysle, ze mame aj svoje radosti, starosti, aj problemy v laske. A tie priatelstva a spolupraca zblizuje ludi. A zblizovanie ludi vedie k pochopeniu toho druheho. Teda aj k pokojnejsej atmosfere vo svete. Teda k spriateleniu, zanikaniu predsudkov a k tolerancii inakosti.
Velmi si zelam, aby v sucasnosti rozcestovani mladi dokazali zmiernit do napatie, ktore stale pretrvava medzi "kapitalizmom" a " socializmom". Mladym patri buducnost, preto som az privelmi nestastna z toho, ze vo volbach zvitazili stare struktury. Naco bola potom mezna revolucia?
Cestovanim sa svet "zmensuje". Preto sa spaja