Ako zmierujete s tým, že starnete?
Ako sa zmierujete s tym, ze starnete🤣bola som hrdinka ako dobre stale vyzeram a veru prislo aj na mna.Sedive vlasy nemam, ani extra vrasky, ale vidim ako mi zacala ovisat tvar lica, celulitida, priberam mam suchsiu pokozku na rukach.Mam 46 r kedy ste si uvedomili, ze ste zostarli a prehupsli sa do veku kedy mozete byt babky?Ja som za rok, dva velmi zostarla, ked pozeram starsie fotky.Deti su uz velke vehementne nam davaju najavo
Ja mam 32 ,a zatiaľ sa cítim niekdy ako 100rocna fyzicky .psychicky som zrela ake stale dieta ..vyzerám hmmm ťažko povedať,vela ludi mi povie,že zrejem do krasy ,ze teraz vyzeram ako zena krasna atd.....to si ja teda nemyslím 😄
Nepoužívam nič ani na pleť ani vlasy ani proste nič...občas sa natriem dove krémom...
Mne ani nejde velmi o to ako vyzerám, ale nejak ma to psychicky zobralo. Ešte ked som mala 29 a 364 dni,úplná pohodicka. Ráno som sa zobudila ako Matuzalem s pocitom ze je čas si hlinu prikladat nech si zvykám.😅 celkovo mi čas ide rýchlejšie.
Moja kožná dr. raz tak povzdychla, že kiež by ženy dokázali dôstojne starnúť. 😁 To na margo toho, že bola v dobrom zhrozená zo mňa, že nemám jediné znamienko na tele, ani nadmerne vraskavu kožu. Takže môj plán je aj naďalej dôstojne starnúť, udržiavať sa v kondícii, držať hmotnosť pod kontrolou a pod. Šedivé vlasy už mám a priznávam ich farbu. Farbiť sa už nemienim. Radšej venujem čas a peniaze zdravej strave a veciam, čo ma bavia a napĺňajú mi život.
Beriem to ako fakt. A pri tej príležitosti som si dnes nahodila bledomodrú minisukňu, korálky na krk a topánky na opätkoch. To som nikdy nezvykla robiť. Teraz už tretí deň šokujem kolegov 🙂
@akvi ja sa vôbec neopaľujem a mám znamienok kvantum, hlavne ruky, chrbát.
@h2 veď jasné, že na to má vplyv milión ďalších vecí, len ona proste denne rieši v ambulancii ženy, ktoré tam chodia hnedé ako čokolády a rok čo rok im rieši znamienka, plus sú takéto ženy oveľa viac vráskavé. Takže v tej súvislosti to poznamenala. Nie čisto o znamienkach, jasné, že slnko nie je jediný faktor. Len niektorým darmo budeš vravieť, celé leto sa pečú a v zime ešte dajú solarko. A potom sa čudujú 🤷 Ja pravdupovediac veľa takýchto žien nepoznám, ale ja nerobím kožnú dr. 😅😂
Ja mám 38, čoskoro 39.. stále mi ľudia vravia že vyzerám mladšie, avšak ja som si všimla že posledné dva roky som sa zmenila, neviem presne definovať čo sa namne zmenilo, ale zmenilo.. občas keď vidím svoju fotku, tak ma napadne aká som iná a divnejsia, ale väčšinu času má to nejako nenapadá a netrápi.. šedivé vlasy mám už niekoľko rokov, nie nejako výrazne len na ofine mám taký pás, ale mne to nejako nevadí.. neviem či to neskôr budem brať tragickejsie, je možné že áno, zatiaľ ma to napadne len občas.. ale to že deti má potrebujú menej a menej už cítim, sice ja ich mám oproti tebe ešte malé (10, 9 a 6r) ale čím ďalej tým viac vidím aké sú samostatné.. na jednej strane ma to teší, na strane druhej ma to trocha rozlutuje, lebo vidím ako ide rýchlo čas a nikdy sa to nevráti to toho pekného obdobia malých detí, hoci bolo náročné.. ale to patrí k životu..
nebojim sa starnutia, bojim sa nemohucnosti, odkazanosti, imobility... dufam, ze tu strasit dlho nebudem, nevidim v tom zmysel, nechcem byt na obtiaz niekomu a byt vo vyssom veku sebestacna-to sa podari malokomu
co s atyka vonkajsku a starosluiovsti o seba-v kozmetike ma informacie a nacitane, tam si poradit viem, ako malokto😉,
zaklad je hybat sa, zaujimat sa o vsteko okolo seba sem tam nejaka socializacia-tam musim pracovat na sebe, kedze som introvert, ale pomalicky to ide.
@kvetinka75 to možno nie sú znamienka, ale pehy. Ja som si o niektorých mojich myslela, že je to znamienko, kožná ale povedala, že to je peha, alebo pigmentova skvrna 🤷 Ja som tam vlastne išla s tým, že z 2D pehy bola zrazu 3D. Tak som sa zľakla, že čo to je. A ona mi povedala, že to je pigmentova skvrna naplnená kolagenom, či také dačo ( ospravedlňujem sa všetkým znalym, ak trepem, už si to fakt nepamätám), a ona mi ju odstránila.
Ked idem podla tych bodov co pisete, tak sediviem po 25. roku, tam to neberiem ako starnutie pretoze to je cisto geneticke, poznam
ludi sedivych od dvadsiatky.
Vzdy som rada experimentovala s ucesmi a farbami, takze farbit sa je pre mna standard, nie nutnost alebo otrava.
Kedysi ma bolievali klby, kolena, po dvadsiatke sa mi prejavila chron.choroba a bola som na tom zle, takze ani pomyslenie na deti vtedy.
Suma sumarum sa citim ovela lepsie ako ked som bola mladsia. Pozorujem mladsie zeny ako niektore "tetkovateju". Neviem si predstavit ze by bezali napriklad 🤭
Mna deti udrzuju fit, za rok a pol som pohybom schudla 15 kil a nebolo to z nadvahy, takze teraz mam menej kil ako ked som sa vydavala. Aj pobehnem, futbal zahram so synom, prirodzene akosi nejem tolko ako kedysi.
Urcite je lepsie napriklad v tvari byt plnsia, ale to bohuzial neviem, pribrat len do tvare. A nosit na sebe kila kvoli tvari sa mi velmi nechce.
Ale ja mam velmi mladistve starsie pribuzne, takze priblizne viem ako to pojde dalej 😃
Ja mám 51. Keď sa ma niekto spýta na vek musím rozmýšľať, lebo ho neriešim. Nejaké vrásky samozrejme mám, šedivý vlas len sem-tam vďaka genetike a jediné čo ma trápi je chrbtica, ale ani to nepripisujem veku ale nesprávnemu držaniu tela a sedavému zamestnaniu 🙂. Akurát deti (27,24) mi pripomínajú, že na diskotéku už len ako odvoz 🙂
@akvi ja mám aj aj, chodím raz ročne na prekontrolovanie
@0silvia0
@h2 aj ja citim, ze telo neoklames, vek je vek. Vlas nemam sedivy ani jeden - genetika, moja mama zomrela 61 rocna bez jedineho sediveho vlasu. Ale mam artrozu, ktora ma v niektorych cinnostiach obmedzuje, sice sa hybem dost a pravidelne, ale tiez som trochu pribrala a myslim, ze aj vdaka tomu, alebo aj vekom... alebo genetikou, co si spominam, vsetky zeny v rodine sa zaoblili okolo menopauzy (nie obezita!). Nosim okuliare do dialky, no citat na blizko uz musim bez nich, takze stale posuvam okuliare hore-dole. Ale vidim citat
bez nich, co moj muz teda uz davno nie. Menzes mam este pravidelny, som zvedava, co sa stane, ked skonci. Ale inak sa citim v tomto veku dobre, mam skusenosti, rozhlad, sebavedomie.
@simsalabim za posledny rok sa aj mne zhorsil zrak aj do dialky aj do blizka. Zuby riesim presne tak ako pise @h2, minule vianoce sa mi zlomil predny zub, tieto vianoce ocakavam tiez nejaku komplikaciu, lebo v decembri som objednana na reendodonciu zuba. V lete som prisla o dalsi zub.
Aj ja mam artrozu, ale to je najmensi problem. Tiez som pribrala na moje maximum 60 kg, lebo som sa kvoli problemom s chrbticou musela prestat hybat. Vzdy som vazila cca 55 kg, tato vyssia vaha mi vadi. Ale vizualne sa citim tiez sebavedomo, vlasy musim farbit kazdy mesiac, lebo som uplne sediva. To mas super ze aspon nemusis farbit.
V pohode.... veď hádam nepôjdem do truhly ako krásavica.... popripade ma domaĺujú
...ja tiež 47...a som čerstvo po blefaroplastike - ani tak nejde o vizáž, ale o to, že viac vidím, akokeby sa mi otvoril obzor...určite odporúčam, je to skoro bezbolestné a ak nájdete dobrého očného lekára, aj o 1/2 lacnejšie sa to dá, ako v u plastických súkromných...
@0silvia0 ono to vsetko asi bude nejako suvisiet s genetikou...ja som so zubami nikdy problem nemala, ale moj muz ich riesi stale. Uz aj chce hladat statneho zubara, lebo nas, hoci super, uz pri jeho sustavnych navstevach ide riadne do penazi. Kedysi bol aj statny, ale ze mu poistovne neplatili..... Oci mam este ok, az na kratkozrakost z detstva. Mna najviac trapi artroza a aj obmedzuje... mam dost zlu artrozu drobnych klbov na nohach (to su tie male klbiky) a problem si kupit nejake normalne vyzerajuce topanky (na hocico na opatku mozem zabudnut). Boli ma kazdy jeden krok aj pri normalnej chodzi, takze sporty ako beh ci korculovanie su absolutne vylucene. Artroza mi bohuzial postupuje uz aj na kolena - tie su este relativne OK - a mam pocit, ze asi aj na bedrove klby. Desim sa, ci neskoncim malo mobilna ci uplne immobilna, ale radsej na to vobec nemyslim. Asi v tomto najviac citim vek (a este aj ked mi niektore z deti zahlasi, ze tento alebo takyto moj nazor je predpotopny 😂)
@simsalabim to s tou artrozou mam aj ja na tych malych klbikoch od 40ky, nemozem nosit vysoke topanky a bolia ma nohy, kolena. V nasej rodine genetika, babka aj mama maju z artrozy povykrucane prsty na rukach. Ale ja mam aj skoliozu a ta mi robi ovela vacsie problemy ako artroza. No tak sme sa postazovali ako babky v cakarni u lekara😂, nevadi, dame to, musime fungovat dalej😀
@0silvia0 🤣👌
aj ja mam skoliozu, pekne ma vsetko dohnalo, musim cvicit kazdy den, inak nevstanem rano.
ale ako v tom filme, ked sa stazoval dedo Hrusinskemu- vstanes? vstanem.
a inak som dost alergicka na vetu- vek je len cislo. nie je, vek je vek a ten neodzube ani Studenkova
@h2 tak toto ani ja. Psychicky, duševne sa človek môže cítiť mladšie ale fyzický vek neoklame. Každé telo starne, nech už si človek nahovára čokoľvek
Mne pomaha sport, konkretne behanie a poslednych par rokov aj posilnovanie. Beham uz vyse desatrocie a stale mam pocit aj teraz dlllho po 30tke sa mi kondicia stale vie posunut k lepsiemu. Tento rok som bola zatial najviac fit v mojom zivote. Asi sa to ale zlomi niekedy po 40tke, ale to mi vobec nevadi ak budem stale moct. Sportu sa mienim pravidelne venovat tak dlho, kym mi zdravie dovoli a odporucam to vsetkym v kazdom veku co mozu ❤.

@charliee1980 ja sa bojím chodiť na takéto zákroky, čo ak to nevíde podľ a predstvá a zase aj financie sú problém . Ešte rozmýšlam nad žehličkou na tvár.
A čo sa týka umierania , v každej vekovej kategorii umierajú ľudia - moja dcéra má 22 rokov a pred rokom jej zomreli 3 kamaráti. Všetci tragicky. Takže ja si užívam život, pretože nikdy neviem dokedy tu budem.