icon

Ako zvýšiť sebadôveru a dôveru vlastnému úsudku?

2. jan 2025

Ahojte,
V dosledku traum z detstva som sa este nedopracovala k dostatocnemu sebavedomiu a neviem si byt ista svojou hodnotou. Neviem uplne presne ako by som to naformulovala. Problem je, ze aj ked citim, ba dokonca vidim/ viem, ze mi nieco ublizuje, je to nespravne alebo bolestive, partnerovi na mne nezalezi podla mna, necitim sa milovana, respektovana a podobne, potrebujem stale na to nejaky dokaz, odobrenie niekoho ineho, akoby som stale potrebovala aby mi nejaka “autorita” povedala nieco typu “ano, mas pravo nebyt stastna v takomto a takomto vztahu, ano, je k tebe bezohladny, ano, to spravanie je absurdne” atd. Potrebovala by som sa naucit spolahnut sama na seba a svoj usudok, vediet sa sama rozhodnut a nenechat sa manipulovat, nenechat si nahovorit ze sa mi vzdy vsetko zda a ze si len vymyslam, ze moje pocity su len na mavnutie rukou a podobne. Citali ste nejaku knihu na tuto temu? Videli nejake video? Mate nejaku radu?
Dakujem. 🤍

denkabemommy
2. jan 2025

Jediná rada - psychológ. Knižka ani video ti nepomôžu spracovať to, čo si si roky v sebe nosila a pestovala

zabka79
2. jan 2025

Ano mozes mat zavislu poruchu ale da sa z toho dostat, zrejme si bola cele roky manipulovana, tvoje sebavedomie bolo.podkopavane dlhodobo. Po rodicoch si najdes aj partnera ktory ked ta zhadzuje beries to ako normalne.

https://www.youtube.com/watch?v=WCQykqajd6g
autor
2. jan 2025

@zabka79 ano, ja som bola roky vo velmi velmi zlom vztahu s narcistom a myslela som si, ze som si nasla uplne nieco ine, ale obavam sa, ze som sa zmylila
Dakujem

zabka79
2. jan 2025

Zmylila ale nevycitaj si to. Do vztahu s narcisom padne hocikto. Treba sa ale poucit a zmiznut hned ako na to prides. Pravdepodobne mas narcistu jedneho z rodicov a tam to zacalo. Treba pochopit narcisovu dlhorocnu manipulaciu a zvedomit si to. Potom pochopis ze ta nesebavedoma osoba nie si ty ale to do teba velmi precizne a rafinovane naprojektoval niekto iny. Rodicia partner atd....

zabka79
2. jan 2025

Skus Jan Dvorak - udraveni z toxickych vztahu

autor
2. jan 2025

@zabka79 och toho mam roky nastudovaneho, som v specifickej situacii, myslela som si, ze taketo cloveka rozoznam na mile

autor
2. jan 2025

@zabka79 ja si to asi ani nevycitam, ale som zhrozena a sklamana. Ja si nemyslim, ze toto je uplny narcista, ale clovek s narcistickymi sklonmi

autor
2. jan 2025

@zabka79 mozem si namyslat, ze som nestastna? Ze si zasluzim viac? Ze ma nerespektuje? Ze som mu lahostajna? Moze si to clovek vymyslat/ namyslat..? Podla neho je vsetko v poriadku, nic sa nedeje

zabka79
2. jan 2025

To ze si zasluzis viac alebo ze si nestastna sa ti nezda. Ono to tak bude,netreba aby ti to niekto potvrdil. Staci ze sa citis zle a to je tvoja realita. Potom uz len hladat situacie prostredie a ludi pri ktorych sa budes citit dobre

autor
2. jan 2025

@zabka79 dakujem za tvoju podporu

zabka79
2. jan 2025

Za malicko ak mas este naladu posielam jedno video.

https://www.youtube.com/watch?v=bBgwv95N_ns
autor
2. jan 2025

@zabka79 celkom zaujimave, dakujem ti