Ako zvýšiť sebadôveru a dôveru vlastnému úsudku?
Ahojte,
V dosledku traum z detstva som sa este nedopracovala k dostatocnemu sebavedomiu a neviem si byt ista svojou hodnotou. Neviem uplne presne ako by som to naformulovala. Problem je, ze aj ked citim, ba dokonca vidim/ viem, ze mi nieco ublizuje, je to nespravne alebo bolestive, partnerovi na mne nezalezi podla mna, necitim sa milovana, respektovana a podobne, potrebujem stale na to nejaky dokaz, odobrenie niekoho ineho, akoby som stale potrebovala aby mi nejaka “autorita” povedala nieco typu “ano, mas pravo nebyt stastna v takomto a takomto vztahu, ano, je k tebe bezohladny, ano, to spravanie je absurdne” atd. Potrebovala by som sa naucit spolahnut sama na seba a svoj usudok, vediet sa sama rozhodnut a nenechat sa manipulovat, nenechat si nahovorit ze sa mi vzdy vsetko zda a ze si len vymyslam, ze moje pocity su len na mavnutie rukou a podobne. Citali ste nejaku knihu na tuto temu? Videli nejake video? Mate nejaku radu?
Dakujem. 🤍
Ano mozes mat zavislu poruchu ale da sa z toho dostat, zrejme si bola cele roky manipulovana, tvoje sebavedomie bolo.podkopavane dlhodobo. Po rodicoch si najdes aj partnera ktory ked ta zhadzuje beries to ako normalne.
@zabka79 ano, ja som bola roky vo velmi velmi zlom vztahu s narcistom a myslela som si, ze som si nasla uplne nieco ine, ale obavam sa, ze som sa zmylila
Dakujem
Zmylila ale nevycitaj si to. Do vztahu s narcisom padne hocikto. Treba sa ale poucit a zmiznut hned ako na to prides. Pravdepodobne mas narcistu jedneho z rodicov a tam to zacalo. Treba pochopit narcisovu dlhorocnu manipulaciu a zvedomit si to. Potom pochopis ze ta nesebavedoma osoba nie si ty ale to do teba velmi precizne a rafinovane naprojektoval niekto iny. Rodicia partner atd....
Skus Jan Dvorak - udraveni z toxickych vztahu
@zabka79 och toho mam roky nastudovaneho, som v specifickej situacii, myslela som si, ze taketo cloveka rozoznam na mile
@zabka79 ja si to asi ani nevycitam, ale som zhrozena a sklamana. Ja si nemyslim, ze toto je uplny narcista, ale clovek s narcistickymi sklonmi
@zabka79 mozem si namyslat, ze som nestastna? Ze si zasluzim viac? Ze ma nerespektuje? Ze som mu lahostajna? Moze si to clovek vymyslat/ namyslat..? Podla neho je vsetko v poriadku, nic sa nedeje
To ze si zasluzis viac alebo ze si nestastna sa ti nezda. Ono to tak bude,netreba aby ti to niekto potvrdil. Staci ze sa citis zle a to je tvoja realita. Potom uz len hladat situacie prostredie a ludi pri ktorych sa budes citit dobre
@zabka79 dakujem za tvoju podporu
Za malicko ak mas este naladu posielam jedno video.
@zabka79 celkom zaujimave, dakujem ti

Jediná rada - psychológ. Knižka ani video ti nepomôžu spracovať to, čo si si roky v sebe nosila a pestovala