Ako zvýšiť sebavedomie?
Je tu niekto kto si prešiel nízkym sebavedomím a podarilo sa mu ho zvýšiť? Typy ako: prihlásiť sa na šport/ kurz alebo niečo nepíšte😃 ovládam 4 cudzie jazyky a aktivne sportujem🙂 ďakujem
@tairyx 23
No to si ešte mladučká. Neviem, či ťa motivačná literatúra posunie, či tomu budeš rozumieť. Ja v tvojom veku som tomu nerozumela ani za mak. Ale skúsiť to môžeš. Mne to trvalo veľmi dlho, a aj som na ceste k sebapoznaniu niekoľkokrát skĺzla. Ako pôjde život ďalej a budeš prežívať rôzne situácie, tak príde aj sebavedomie. Zo dňa na deň sa to nedá 🤷♀️.
Mala som nizke resp.ziadne sebavedomie sposobene vychovou. A vekom som nadobudla sebavedomie. Tusim az po 30tke som ho nasla. Nejako prirodzene sa to vyvijalo. Nemam ani nacitanu motivacnu literaturu,len zivotom to prislo nejako postupne. Takze ti velmi neporadim. Len si to musis vsugerovat,ze si schopna,nadana zena. Nemusis byt najlepsia,ale si dost dobra na to,aby si si vazila samu seba.
Mne zvýšilo sebavedomie to, ked som sa odputala od človeka, ktorí m iho znižoval, kôli jeho egu a "nadradenosti"
Ty si hlavne povedz, prečo máš nizke sebavedomie, s čím si neni spokojná, ak športuješ, tak postava to nie je, ovladaš 4 cudzie jazyky, čiže hlupa tiež nebudeš, a ako každá žena si krásna, takže musíš sa pozrieť na to vsetko z ineho uhla pohľadu, a prist na to, čo ti ho znižuje
myslím si, že ho mám znížené tiež z domu výchovou, rodičia zo mna chceli mať iného človeka ako som, a stále im niečo nebolo dobré a ma kritizovali..
Motivacne knihy, videa...podcasty...vela vela a dlho....a budes to mat takmer zadara. Mne to trvalo rok...som uplne niekde inde treba prekopat aj detstvo , bude to boliet
Skvelý sex
@zabka79 vedela by si mi nejakú knižku/podcast odporucit? Práve čítam ked detstvo boli :D
Mne sa paci Lucie Kolarikova, ma aj knihu Učebnice sebelásky (práve ju čítam), okrem toho aj kurzy sebelásky-sebavedomia a kopu videy aj na YouTube. Ale určite to neide lusknutim prstov ani tak, že dnes urobím predsavzatie a odteraz budem mat zdravé sebavedomie. Je to dlhá, pomalá cesta ale si veľmi mladá, takže času máš dosť.
Sebaanalýza... zisti čo ťa baví, v čom si dobrá, čo sú tvoje slabšie stránky... a všetko to príjmi bez odsudzovania. Buď sama sebou, stoj si za svojimi názormi, nenechaj sa ovplyvňovať ľuďmi, nesnaž sa na silu ľuďom zapáčiť. Ak ťa má mať niekto rád, nech ťa má rád preto kým si, nie preto kým nie si... mne osobne pomohlo aj urobiť si test osobnosti mbti... celkom sa dá od toho odpichnúť.
Ked detstvo boli sa chystam kupit...videa stoicka filozofia, zanovate, moudra slova....podkasty kde je pavel moric...

Motivačná literatúra, treba nájsť samú seba, prijať sa taká aká si, nekritizovať sa prehnane, odpustiť si. Koľko máš rokov? Je to dlhá cesta ale dá sa to. Som živým príkladom.