icon

Aktuálne témy Slovenska

20. okt 2020

Ahojte. Dlho som uvazovala ci sa k takejto teme vyjadrim preto mi dopredu prepacte ze som bez mena, no nadavky na moju hlavu nechcem. Chcem len ozrejmit ako to vidim ja. V prvom rade slovicko konspiratori z duse neznasam. Ak si niekto mysli nieco ine ako ja je hned preto konspirator? V podstate ty co su tak nazyvany si myslia to iste o tych ktory ich tak nazyvaju. Mozno aj ja som pre niekoho konspirator. Nemyslim si ze palickou vkladaju mikrocipy a neviem co do hlavy, a rovnako si nemyslim ze by sa tou palickou dostali az k mozgu (aj ked popravde urcite v nose a dutinach nejake podrazdenie/poskodenie aspon maleho charakteru urcite je). Tiez som pocula ze sa tym snazia pozbierat nasu DNA, no tak na tuto teoriu si uz naozaj netrufam nic mysliet lebo o tom nic neviem. Co sa tyka plosneho testovania, nie som proti, ak by to mali aspon trosicku premyslene a zariadene, no takto narychlo nedomyslene, so zlymi testami a este aj pod vyhrazkami to uz je fakt aj na mna dost. Preto nepojdem. Nie preto ze by som sa bala palicky v nose (prezila som porody bez vylepsovaku, prezijem jednu palicku), ale preto ze nas p.premier povedal, ze ak sa na plosne testovanie nedostavi vela ludi, odstupi. A myslim ze je na case mu nejako dat najavo, aby uz isiel. Neviem posudit ako by zvladli tuto situaciu Pelle, Fico a podobne, no myslim si ze aj keby robili "blbosti" neboli by az take velke. No to nevieme posudit nikto pokial sa do tej situacie nedostanu. To chapem. To nechajme tak. Este Vam v komentare necham status nejakeho politika (neviem ktora je to strana zase az takto sa do toho nevidim), to len na ukazku ako sa sprava nas pan premier. Je to od pana menom Maros Stano. Dohru tohto ma na FB. Prepacte za chyby, je pokrocila nocna hodina a som unavena. Dufam ze som tym nikoho nepohnevala a prosim nepiste skarede komenty inym ludom, staci ze nas buzeruju iny nebudme k sebe zly aj my a respektujme nazor inych.

autor
20. okt 2020
fusha
20. okt 2020

Hanbím sa zaňho. To je hrozné 😠

veronikaszabova
21. okt 2020

A ty si tak naivna a myslis si, ze poda demisiu, ak sa zucastni testovania malo ludi? Neblazni 😂😂

ebbi
21. okt 2020

@veronikaszabova Nepoda demisiu ale nemyslim, ze je naivne takto prejavit svoj nesuhlas. Nemame momentalne ako inak vyjadrit svoj nazor.

ebbi
21. okt 2020

Moj nazor na plosne pretestovanie: Je nemyslitelne kolko nasich penazi najskor vyhodia za testy a az potom sa vymysla, co s nimi. Peniaze mali ist pre zdravotnikov a na liecbu chorych. My sme ako ludia jednotna masa, hranice nie su zatvorene, neustale minimalne pracovne ludia migruju. Jednoducho to nema vyznam.Testy mozu mat navyse az 20% falosnu pozitivitu. Pretestovanie neverim, ze prebehne v jeden den. Nemame na to ludi a uz mozno ani peniaze. A uz po par hodinach, nehovoriac dnoch bude vysledok nerelevantny. Su to uz teraz vyhodene peniaze pracujucich ludi.
Jedine logicke mi vychadza zatvorit hranice, potom pretestovat kvalitnymi testami a eliminovat sirenie ale nadalej by musela byt krajina zavrena!!! Kym by neskoncila korona vsade vo svete! Takto by to bolo, ak by sme chceli polopatisticky vyriesit tento "problem". Ale toto ziadna krajina neurobi,lebo v dnesnej dobe sa neda len tak zavriet krajinu a ani ziadna nevyhodi tolko penazi. To len my sme taki bohati☹️🙏

terezka1947
21. okt 2020

Ja si myslim,ze aj keby odstupil matelko,nikto sa na miesto premiera v tejto situacii tlacit nebude. Lebo nikto toto vyriesit nevie. Akekolvek riesenie narazi na nevolu ludi.
Korona nie je iba na Slovensku,je vsade. A zjavne si s nou nevedia rady vacsie politicke,ci odborne kapacity ako Slovaci.
Na testovanie pojdem.
Byvam na dedine,kde si viem predstsvit,ze to testovanie vie byt celkom zvladnute a nehrozi masa ludi.
Preco na testovanie pojdem?lebo.som sa,potom cely rok zbytocne obmedzovala.
A zo zodpovednosti k inym. Chcem,aby sa urobilo aspon nieco.
Vo svojom okoli mam dost ludi,kt.chodia,do prace so.vsetkymi prejavmi mozneho kotina virusu...a nikto ich nedokaze udrzat doma alebo ist na test.
Namiesto toho,aby sa,zaanysleli,ze aj ked sami v koronavirus neveria,mozu ho mat....
A.prave kvoli takym nezodpovednym jedincom sne tam,kde sme.
A jedine ako prinutit ludi nieco robit je bohuzial priksz,nariadenie,zakaz.
Zopar jedincov nas doviedlo do.tohto stavu.....
Ale matelko to nebol....ci chcem,ci nie....je to zjav,no nepripisujme mu hlupo veci,za kt.si mozeme my.
Nikto nikomu pistol pri hlave nedrzal,ked MUSEL ist na,svadby,hostiny s kopou neznamich ludi a potom.hned do prace,ku kolegom.
A,ked uz sme tak nezodpovedni,ze sme.to tak urobili,sme tam,kde sme.
Nikto toto za,nas nevyriesi,iba my,vsetci.
A bohuzial,este stale vela ludi neveri a,nedodrziava opattenia,ani neriesi svoje tepltoty,s kt.chodi do prace.

autor
21. okt 2020

@veronikaszabova
@ebbi ja moc neverim ze by podal demisiu ale trochu dufam ze ho k tomu media, politiky a celkovo ludia donutia. Ako pise @ebbi inu sancu na vyjadrenie nazoru nemame.
@ebbi
@terezka1947
Osobne musim povedat ze aj ked s muzom mame svoj nazor na koronu spravame sa aj tak zodpovedne. Myslim ze z nas neubudne a mysliet si mozeme svoje.

lauriema
21. okt 2020

Viete čomu nerozumiem? Prečo tak veľa ľudí chce aby podal demisiu... Co sa akože zmení? Myslíte si že príde iný premiér a bude sa tváriť ze korona neexistuje? Ze zruší všetky opatrenia s hotovo?

domak2
21. okt 2020

On možno chce odstúpiť, nevie ako na to, tak si dal podmienku a dufa že sa ľudia nechcú testovať 😅

autor
21. okt 2020

@lauriema toto si nemyslim ale trochu dufam ze ak poda demisiu a vymeni sa premier (v podstate je momentalne jedno kto tam bude) tak sa aspon bude prezentovat a nebude sa ludom vyhrazat. Dufam v to. Ja chapem ze Matovic nastupil v uplne nepravy cas. A situacia, media a podobne ho proste tlacia ako sa len da a on to proste nezvlada. Nie je mozne aby vybuchol ako to pisal ten jeden chlap. Ma predsa vysoke postavenie tak sa tak musi aj chovat. Nam kaze ruska on sam ho na svadbe nema. A podobne.
@domak2 pochybujem ze je to takto. Keby chcel mohol podat demisiu uz davnejsie moznosti na to mal dost

domak2
21. okt 2020

Ale takto to bude vina vaša a nie jeho že odstúpil

autor
21. okt 2020

@domak2 jasne, chapem. Hej mozno mas pravdu, ze sa to snazi nejako donutit a obalit. nuz nechame tomu volny priebeh a uvidime co sa stane. Aj ked manzel si mysli ze aj tak ju nepoda a najde si nejaku vyhovorku preco ju nepoda.

eva112014
21. okt 2020

@lauriema Tu nejde "len" o koronu. Slovensko potrebuje premiéra, ktorý racionálne hospodári s peniazmi ľudu. Neinvestuje bezhlavo a hlúpo. Nezadĺži krajinu s nezmyselnými pôžičkami. Vystupuje a správa sa s rešpektom k svôjmu ľudu. Nevyvoláva strach v ľuďoch a tobôž nevyjadruje sa manipulatívne. A počúva , DOVOLÍ ľuďom vyjadriť si svoj názor bez sankcií !!!

autor
21. okt 2020

@eva112014 naprosto s tebou suhlasim. A osobne si nemyslim ze Matovic je tento druh premiera. Bohuzial nastupil v nespravny cas, vsetko sa to nanho zvalilo a nezvladol to. Preto si vela ludi teraz mysli svoje.

mapa
21. okt 2020

A kto je ten pan Maros Stano? Lebo ja poznam vela panov a vela z nich si vymysla... a predstav si aj vela panov a statusov je na FB vymyslenych. A posledni, komu by som verila je zlodejska zberba okolo Smeru a Hlasu... ale ono je neskutocna frajerina dat anonymny prispevok od nejakeho pana a vyhovarat sa na zlu gramatiku, lebo je pokrocila nocna hodina. Nie, Matovica som nikdy nevolila 😚😛

evuch
21. okt 2020

A nepovedal on náhodou, že odstúpi ak nebude súhlasiť s testovaním koalicia? A tá súhlasí...alebo vyhlásil aj ,že odstúpi, keď príde málo ľudí?

mapa
21. okt 2020

A este pre vysvetlenie, kto je konspirator. To nie je clovek, co si mysli nieco ine ako ty! 🤦‍♀️To je proste debil, ktory vedome, dobrovolne a niekedy za peniaze siri klamstva a nezmysly, ktore sa nikdy nestali, alebo su vedecky vyvratene... Mna by teraz zaujimalo, ze ktory pripad si ty?

autor
21. okt 2020

@mapa Samozrejme ze viem ze polovica ak nie aj viac je vymyslena alebo len proste prekrutena. Na tento svoj vystup sa vsak Matovic aj v TV vyjadroval (po svojom, urcite tam tiez nieco prekrutil alebo zamlcal). Takze pravda to bude. Hore som napisala preco anonymne a moja gramatika nie je predmetom tohto prispevku. A osobne. Aj ked clovek (je jedno kto) neovlada dokonale gramatiku a sem tam sa sekne v i/y, to este neznamena ze v hlave nema normalne myslienky a zdravy usudok. Ale musela si si rypnut vsak?
@evuch toto uz naozaj neviem presne ako to bolo.
@mapa ja presne viem kto je konspirator ale podla prispevkov a diskusii ktore citam tu na MK je konspirator kazdy kto sa neda testovat, ockovat alebo napise nieco s ruskami, pripadne nieco ine co je v rozpore s tym, co si mysli ina osoba alebo co povedali pani uzasny Matovic, Krcmery a podobne aj ked to vie vysvetlit/obhajit.
Ja sa najradsej nevyjadrujem k nicomu pretoze sa potom najdu velmi mudry ludia ktory zhadzuju, osocuju a urazaju za nazor ineho cloveka. Ja si myslim svoje, vzdy sa snazim ku vsetkemu najst viac informacii (nie ze si precitam jednu vec a okamzite tomu verim) a aj ked nieco najdem alebo zistim, nezverejnujem, pretoze to nema zmysel. Hlupemu nevysvetlis, premudreneho nepresvedcis. Kazdy uz dnes vie hladat na nete a zistit si co len chce, overit si to, pytat sa ludi a podobne. Preto sa mi aj nepaci ked niekto napise nieco proti tomu co sa dnes deje a polovica ludi na MK ho totalne zhodia a spravia z neho debila za vlastny nazor. Asi tolko s slobode slova vsak?

ciernysokol
21. okt 2020

Ja naopak velmi dufam, ze demisiu nepoda a vlada vydrzi. Nie preto, ze ho mam rada a schvalujem tie blbosti, co rozprava. Pre koronu uz nikto nic ine nevnima. Pre koronu akosi vsetci zabudli, aky mafiansky stat tu bol 12 rokov za vlady smeru. Je jedno, kto si s koronou ako poradi. S tym sa neda nic robit, ale v pripade predcasnych volieb je tu pellegrini, fico a lsns. A mame tu pekne reci, ale skorumpovane vsetko, vrazdy novinarov a polnohospodarov, vykradnute zdravotnictvo, skolstvo, a vsetky miliardy, co prisli z eu. A co je pre mna najhorsie, padne aj posledny strom, ktory da vytat ziga svojou drevarenskou mafiou. Akosi uz vsetci pozabudali, co sa tu dialo. Su tu vaznejsie problemy, ako korona, cakam, co s nimi tato vlada urobi, ale pochybujem, ze vykradnu, skorumpuju a vyvrazdia viac, ako smer. Nwjblizsie volby pride dufam ina, lepsia strana, aj lepsi premier. Ale spat nechcem ist ani za nic.

eva112014
21. okt 2020

@ciernysokol
@mapa
Viete čo je najlepšie v celej politike? Vždy, keď vznikne nová vláda, vždy sa ukazuje na starú vládu. Čo spravila, nespravila, koľko vláda "ukradla", koľko predala .... všetko zlé vypláva na povrch.
Čiže, keď raz padne táto vláda, som zvedáva, že čo všetko vyjde na povrch z tohoto obdobia.

eva112014
21. okt 2020

Autorka - práveže najhoršie je pravdu poznať a mlčať. Najhoršie je mať iný názor (možno lepší, účinnejší) a neprezradiť ho. Lebo strach, lebo nechcem čeliť kritike, kritikám ... atď. Toto je také typické pre Slovensko. Zmieriť sa so všetkým a nič nehovoriť. ČESŤ a naozaj ČESŤ výnimkám - takýmto ľuďom na Slovensku. (ktorí nepatria do tejto skupiny). Teraz nemám konkrétne len politiku na mysli. Ale všetko! Mzdy, ŽP, zdravotníctvo, poľnohospodárstvo .... i iné odvetvia.

eva112014
21. okt 2020

@mapa Ja tiež nepoznám pána Maroša Stana. Priznám sa ti, že pána Jána Kuciaka som nepoznala, .... kým ho nezavraždili. Médiá o ňom mesiace a mesiace písali, hovorili.
Slušné Slovensko chcem aj ja. Avšak, keď som videla pani Zlaticu Kušnírovú ako obeduje s pánom premiérom, neviem ... Na čo ten obed vo dvojici?
Čo majú také spoločné, čo musia spolu ešte riešiť? Kamarátstvo? OK, kedy vlastne také kamarátstvo vzniklo? A pritom mi je taká sympatická žena, tá pani Kušnírová. A stále je tam ten pocit, že bude lepšie. Ale kedy?

mapa
21. okt 2020

Nie, nevie kazdy hladat na nete a hlupi ludia si zasadne myslia, ze su najmudrejsi. To je vedecky dokazane. Vola sa to Dunning- Krugerov efekt.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger_...
Ono je to velmi jednoduche. Pravda o vsetkom je len jedna, ale klamstiev a konspiracii je nekonecne mnozstvo... takze ak niekomu vyvratis jedno klamstvo/konspiraciu dokazmi a pravdou, hned ma na vyber milion dalsich klamstiev, ktorym bude verit, pretoze su mu systematicky podsuvane velmi jednoduchymi cestami (napr. FB.). A to co tu pises o tom, ako sa radsej nevyjadrujes a radsej si ticho, lebo do teba potom rypu sa deje veru kazdy den, ale nie hlupakom a konspiratorom, ale prave ludom, ktory sa snazia vyvratit hluposti a klamstvo pravdou. Lebo je velmi narocne a pracne hladat hodnoverne zdroje a vzdy nanovo vyvratit kazdy nezmysel ludom veriacim nekonecnemu mnozstvu klamstiev. Ako su jasne, jedinecne a nicim nevyvratitelne dokazy o klamstvach a zlodejinach predstavitelov a clenov Smeru, Hlasu, LSNS, SNS, HZDS... a napriek tomu hlupaci ich budu velebit, lebo im stacia poprekrucane fakty, ktore su ale tak krasne zabalene do sladkych, alebo silackych reci. Napr. ty spochybnujes Krcmeryho- naozaj odbornika, ktory nie je nijak politicky angazovany, resp. dokonca podporoval Fica v parlamentnych volbach?
Prepac, ale aj o tebe si myslim, ze si proste len plateny troll, lebo normalni ludia o 1 rano spia, alebo pracuju. Tvoja tema je vytvorena tak nevinne, snazis sa vyvolat pocit, ze ty len tak premyslas a si tak ludsky normalna, aj pandemicke pravidla dodrziavas, aj chyby robis, len keby ten matovic, krcmery a cela tato vlada padla a mohla nastupit ta krajsia, lepsia, s jamkami v licach a zelenymi trickami, ktora sice bude kradnut a klamat a mozno aj nieco viac, ale tak mozno aj tebe z toho nieco kvapne.

autor
21. okt 2020

@mapa jako prepac ale si v poriadku? Bodajby som bola niekym platena, ale bohuzial naozaj som realna osoba. A o 1 rano som nespala lebo sme s manzelom pozerali film a ked som si sla lahnut tak som nemohla zaspat, citala som si tu tie vase diskusie a prispevky tak som sem sla napisat. To je ore teba take nerealne ze takato osoba existuje? Tak to je smutne ze nemas vo svojom okoli nikoho takeho

mapa
21. okt 2020

Ja som praveze velmi spokojna, ze som obklopena prevazne ludmi, ktori si cenia pravdu a za kazdych okolnosti ju hladaju. Urcite Z TOHO nie som smutna. Desia ma a som skor smutna z tej luzy zo sobotnajsieho protestu. To bola desiva a pravdiva ukazka toho kto, akym sposobom a preco najviac krici....

autor
21. okt 2020

@mapa tak tu sobotu ja radsej neriesim. Nebola som tam a ani som to nikdy nemala v plane. Skorej to beriem ako vykrik do tmy od tych ludi. Ale mohli sa spravat aj normalne. A na druhej strane tiez na nich nemuseli posielat vodne dela, ludia su proste zufaly. Si zober kolky ludia museli zrusit svoje firmy a zivnosti a nemaju teraz pomaly ani na chleba. To ti nevadi ze ich takto nicia? Jasne ze su potom zufaly a robia vsetko mozne proti. Ja si pravdu nesmierne cenim, ale neznasam ked niekto vyjadri nazor a iny ho zhadzuje a osocuje. Ved jeho nazor si mozem precitat a ignorovat. Ak viem svoju pravdu a som o nej presvedcena nemam preco inych urazat.

mapa
21. okt 2020

Agresivni alkoholici vacsinou na chleba nemaju, ale na cigarety a alkohol sa vzdy najde. Je mi ich luto ako ludskych bytosti. No je zakaz zhromazdovania a tie dlazobne kocky a bejzbolky pouzili prvi... Aj tie megafony pred deti pchali slobodne a dobrovolne. Treba si tiez pozriet, ako sa zije v naozaj neslobodnych krajinach ako Rusko, Bielorusko, Severna Korea. Tam tiez ludi kricia do tmy a nie preto, zeby nemali bez prace na alkohol a cigarety, no ich tam vlada okamzite umlci daleko horsim sposobom. A paradoxne ti ludia, co teraz placu nad vodnymi delami, za to tie krajiny obdivuju...