Akú farbu do obývačky k sivohnedému gauču?
Ahojte prosim vas aku farbu by ste dali do obyvacky? Mame sivo-hnedy gauc a obyvaciu stenu hnedo-ciernu
@tasticka59 4 roky si to vydržala? dobrá ja by som to nedala 🙂 keď sú omietky nové tak to nebude náročné, to dáš aj sama, no len biela ti neprekryje asi tmavú farbu, teda ak som tomu dobre pochopila tak je tmavá tá spálňa. to bude chcieť viac vrstiev, tak že sa narobíš :/
@tasticka59 aháá, tak že vznikol iný odtieň. A aký odtieň by si teraz teda chcela? No pokiaľ to sú nové omietky, tak to bue naozaj v pohode, to dáš ak si trošku zručnejšia, no treba kvalitný valček a aj farbu
@tasticka59 svagrina ma smaragdovu postel gauc a zavesy, steny biele, nabytok kombinovali tmavohnedy. Vyzera to dobre, hoc nie moj vkus.
My sme si vymalovali svojmpomocne vsetko, biela sa este da, najvacsi pozor treba davat na stekance. Horsie je to s farebnou vrstvou, pri tych treba davat pozor zase okrem stekancov aj na smuhy.
@tasticka59 biela, je farba ku ktorej sa asi najľahšie dolaďuje nabýtok. Aj keď chceš zmeniť nejaký detail ako závesy či fotorámiky, tak biela stena je v tomto jaideálnejšia. Kúpila si už nejakú farbu? My sme nedávno tiež maľovali, asi ako väčšia ľudí sme využili pekné počasie, dali sme biele steny a kúpili sme albapuru. Je to pekná farba, taká čisto biela a nerobila nám stekance ani čmuhy 🙂
@tasticka59 keď ti mám za seba povedať, tak biela. my sme mali kedysi v každej inej farebné steny a bolo to na jednej strane fajn, bolo to také živé a pestré. ale časom to proste omrzelo a asi aj vekom teda a už chcem len biele steny. biela je taká univerzálna budí dojem čistoty vo mne a ďalšia vec, tak ti opticky vie dosť zväčšiť priestor.
Jej baby, tolko reakci som necakala. Vam odpisem takto hromadne do jednej spravy. @dmk_1 ale tak to nerobi kazda farba, nie? Ked sa vyberie nejaka kvalitna, tak by mohla byt nejaka zaruka toho, ze bude dobre a rovnomerne prekryvat. @silvusias no ved presne, biela je taka super univerzalna. Nic sa nou neda pokazit a najlepsie pri nej vynikne farebne zariadenie. A kde ste ju kupovali? Normalne v hocijakom obchode ako je mm a podobne ju zozeniem? To by mi najviac vyhovovalo, aby som mohla naraz nakupit aj vsetko ostatne. @tasticka59 to muselo byt celkom divoke mat v kazdej izbe inu farbu. Preco ste to takto mali vlastne? Hej, to mas pravdu. Kamoska asi styri pat rokov tak malovala kuchynu na bielo a prisaham, ze bola raz taka potom. Fakt to malo taky efekt.
@tasticka59 odpoviem len k tym smuham a kvalitnej farbe - my sme kupovali kvalitnu farbu, ano, ma to podiel - ale proste aj malovat musis vediet, je to proste remeslo. Amater natierac proste neni maliar 🙂
@tasticka59 tipujem, že to malo ísť mne tá posledná správa 🙂 tak ono to bolo aj také divoké. to ešte naši sa tak rozhodli. ale fakt neviem, že prečo musela byť v každej izbe úplne iná farba. čo som bývala potom chvíľu v podnájme, tak tam zase bolo tak, že tiež izby farebné, ale v jednej farbe len rôzne odtiene. už si sa aj rozhodla pre nejakú konkrétnu farbu? akože značku teraz mám na mysli. na tom dosť veľa závisí by som povedala.
@dmk_1 isto zalezi vela aj od toho. ale ked uz ma clovek nejake skusenosti, tak si myslim, ze to v pohode zvladne aj sam. neslo to tak rychlo, ako som si predstavovala, takze nebudem uz na to sama, ale manzel sa do toho pusti. chcela som to ako prekvapenie, ale nevydarilo sa. on uz ma skusenosti takto, ze maloval, tak to zvladne. teda dufam.
@momi1_1 no vidis to, ani neviem ako a napisala som tam seba miesto teba. to asi uz ta prepracovanost robi svoje. aj ked silvus este neodpisala, tiez ma to asi vela, tak som si bola pozriet tu farbu, ktoru spominala. uz su kyble doma nakupene. len teda cakame, kym bude trochu volnejsie, lebo ozaj teraz nevieme, kam skor skocit.
@tasticka59 tak to sa teším s tebou, že ste už takto pokročili. daj potom isto vedieť, ako to dopadlo. vieš, či to pekne prekrylo a ako sa ti to pozdáva celé.
@momi1_1 tak idem ti teda zreferovat. za den sme mali vsetko hotove. uz to je podla mna uspech. den predtym sme si vsetko pochystali, reku nech mame potom cas cisto len na malovanie. dali sme vsak samozrejme aj penetraciu a ked uschlo, tak sme zacali s farbou. isli tam dve vrsty a vsetko to pekne prekrylo. tak som taka rada, ze neostali ziadne flaky, mapy, nic taketo. lebo ma aj s tym strasili. cize konecne mam pekne biele ciste steny.
@tasticka59 som sa sem dostala tentoraz až po dlhšom čase a čítam, že už máš aj hotovo. Zohnateľná je úplne bežne, netreba hľadať nejaké špeciálne obchody. Aj si ju bola takto kúpiť, či si ju objednávala odniekiaľ? My sme tak kupovali, keď sme sa chystali maľovať naposledy.
@silvusias vies co, normalne v predajni som ju kupovala. nasla som si na webe, ze kde vsade sa da zakupit a ked som isla na nakup, tak som rovno aj toto vybavila. u nas hned vedla lidlu je taka predajna s farbami. ale myslim si, ze asi v kazdom taktomto obchodiku bude zohnatelna. podla mna je to fajn, ked je takto dostupna na viacerych miestach a este ked si to vies dopredu aj pohladat, kam mas ist.
@tasticka59 to ste boli super rýchli, keď ste to všetko postíhali takto. ale tak keď sa robí, tak sa robí, toho som ja zástancom. aby to bolo čo najrýchlešie zase naspäť naporiadku. akože pri tejto farbe, či tak všeobecne ti to hovorili? lebo s takými ohlasmi som sa zatiaľ ešte nestretla.
@tasticka59 tiež si myslím, že to nebude taký problém kúpiť farbu na maľovanie. Ono mávajú ich aj v obi a takýchto predajniach, ale teda neviem presne, či aj túto, čo sme my kupovali. Preto je lepšie si to takto pozrieť dopredu, keď sa dá, tak to treba využiť. Radšej pár klikov a človek si to vie vyhľadať ako sa motať pol dňa po meste.
@momi1_1 tak ono trvalo nejaky cas, kym sme sa do toho pustili, to priznavam, ale potom ked uz bola farba doma, tak sme sa nejak rozsupli a islo to. asi sme cakali len taky nejaky podnet. mas pravdu, ked si vie clovek dopredu zistit, tak potom ide na istotu.
@slivusias to by som klamala, keby som hovorila, ze ju tam maju alebo nemaju, pretoze to som nepozerala. som zbadala tutu predajnu, co som spominala. tam mi to vyhovovalo, tak dalsie som nepozerala. ale ved nie je problem si to vyhladat.
@tasticka59 mi tak napadlo, že či máš aj nejaký fotku, ako to celé vyzerá. by som si rada pozrela tú posteľ, že ako to tam vynikne pri tých bielych stenách 🙂
@momi1_1 jezis fotku? no skusim, len musim najskor spratat, nech to aj vyzera nejak, lebo neporiadok ti fotit nebudem a zvlast nie, pridavat to sem, kde to mozu vsetci vidiet :D ale musim ti povedat, ze tie biele steny su fakt take krasne sneho biele. lebo niektore tie farby sice su biele, ale uz ked sa natru, tak to nie je take. vsak nie je biela ako biela vsakze. tak som rada, ze tato albapura je ozaj taka, ze biely riadne.
@tasticka59 ale tak to zase kvôli fotke nemusíš teraz riadiť pol domácnosti. si mohla kľudne aj do správy poslať keď tak, však ja by som to nezverejňovala nikde 🙂 inak to som si všimla. u nás v práci sa síce už dávnejšie maľovalo, ale to neviem aká farba sa použila. bola akože biela, ale absolútne tie steny nie sú také snehovobiele. na mňa to nepôsobí ani tak čisto potom, vieš ako to myslím. preto som bola zvedavá na túto farbu, čo ste vy použili, ako to ukáže.
Ahojte prosím vás akú farbu mám dať do obývačky k čierno ružovej sedačke.

@silvusias @momi1_1 omietky su nove, byvame tu cca 4 roky a steny su stale oki, ked neratam co maly pocmaral pastelkou 🙂 Len spalna sa mi uz zo zaciatku nepacila, mala vyzerat inak ako som chcela, no nebola som doma a dopadlo to tak, ze je tam farba ktora sa k zariadeniu nehodi ani len nahodou. Mam rada jemnost a chcem bielu farbu, ta mi ide k tomu najlepsie