Akvaristika - problém s novozaloženým akváriom
Ahojte, nedávno som sem písala ohľadom novozaloženého akvária, ktoré má stále taký akoby mliečny zákal, vyzerá akoby bolo zahmlené. Myslela som si, že po nejakom čase sa to prefiltruje a bude krásne číre, no prešiel týždeň a voda sa vyčistila len trochu. Tak som včera (po týždni) vymenila 1/3 vody a dnes je znovu stále zakalené. Už neviem čo s tým. Čo by ste mi poradili?😕 Mám tam výživný substrát, jemný štrk, koreň, rastliny a lavove kamene.
Ten žltý kameň by ste mali ostal vybrať, dievčatá akvaristky mi povedali, že je to do terárií a bude to tam robiť problémy..
@denisa098 ja som ho mala v starom akva dva roky a nebol žiaden problém 🤷
Fakt? Ja mam doma 2 kamene také isté a ležia odložené v krabici, lebo že sa to trúsi a kazilo by to vodu, nechcem vám do toho kecať ale my sme ich dali von radšej, že možno raz ak by bolo z akvária terárium ich použijeme.Keď mi baby povedali. Ale ak vám nerobili problém.. Rybky sú ok však ? Tie skaláre, to bola náhoda, ale sú veľmi pekné, samček a dve samičky, sa nám naraz všetci traja vytierali pred dvoma dnami a ani z toho v akváriu nebola tretia svetová.
na par dni prekryte akva a nesviette nech je v nom tma. tiez pomoze pridat bakterie do filtra.
Myslim si, ze sa to upravy, len to chce cas. My sme sa tiez kedysi takto pasovali s akvarkom a vodou v nom a trvalo to 2 tyzden pokial sa voda precistila
@denisa098 skalare sú krásne majestátne ryby👌aké krmivo im dávate?musí byť živé?🤔
Prekvapilo ma to, lebo ten kameň mi nerobil v akva žiadne problémy aspoň myslím, netrusil sa a rybky boli v poriadku 🤷🙂ale tak nie som odborník 🤷🙂
Ja živé už nikdy, ani mrazené, po živom nám raz zahynuli, iba vločky 2 druhy, granule aj pre botie a zelené chipsy pre ancistrusovi od sery. Z tohto sú ok, zdravé, vyfarbené a krásne rastú.Sem tam zjedia nejakú novonarodenú živorodku. Odkial ste? Mam krásne platinové o polovicu menšie, premýšľam že by som ich možno posunula...

Zajtra zrealizujem😌