icon

Akvaristika - problém s novozaloženým akváriom

23. jan 2021

Ahojte, nedávno som sem písala ohľadom novozaloženého akvária, ktoré má stále taký akoby mliečny zákal, vyzerá akoby bolo zahmlené. Myslela som si, že po nejakom čase sa to prefiltruje a bude krásne číre, no prešiel týždeň a voda sa vyčistila len trochu. Tak som včera (po týždni) vymenila 1/3 vody a dnes je znovu stále zakalené. Už neviem čo s tým. Čo by ste mi poradili?😕 Mám tam výživný substrát, jemný štrk, koreň, rastliny a lavove kamene.

Strana
z2
autor
23. jan 2021

Zajtra zrealizujem😌

autor
Autor odpoveď zmazal
denisa098
25. jan 2021

Ten žltý kameň by ste mali ostal vybrať, dievčatá akvaristky mi povedali, že je to do terárií a bude to tam robiť problémy..

autor
26. jan 2021

@denisa098 ja som ho mala v starom akva dva roky a nebol žiaden problém 🤷

denisa098
26. jan 2021

Fakt? Ja mam doma 2 kamene také isté a ležia odložené v krabici, lebo že sa to trúsi a kazilo by to vodu, nechcem vám do toho kecať ale my sme ich dali von radšej, že možno raz ak by bolo z akvária terárium ich použijeme.Keď mi baby povedali. Ale ak vám nerobili problém.. Rybky sú ok však ? Tie skaláre, to bola náhoda, ale sú veľmi pekné, samček a dve samičky, sa nám naraz všetci traja vytierali pred dvoma dnami a ani z toho v akváriu nebola tretia svetová.

epsondell
26. jan 2021

na par dni prekryte akva a nesviette nech je v nom tma. tiez pomoze pridat bakterie do filtra.

hapkova
26. jan 2021

Myslim si, ze sa to upravy, len to chce cas. My sme sa tiez kedysi takto pasovali s akvarkom a vodou v nom a trvalo to 2 tyzden pokial sa voda precistila

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
26. jan 2021

@denisa098 skalare sú krásne majestátne ryby👌aké krmivo im dávate?musí byť živé?🤔
Prekvapilo ma to, lebo ten kameň mi nerobil v akva žiadne problémy aspoň myslím, netrusil sa a rybky boli v poriadku 🤷🙂ale tak nie som odborník 🤷🙂

denisa098
28. jan 2021

Ja živé už nikdy, ani mrazené, po živom nám raz zahynuli, iba vločky 2 druhy, granule aj pre botie a zelené chipsy pre ancistrusovi od sery. Z tohto sú ok, zdravé, vyfarbené a krásne rastú.Sem tam zjedia nejakú novonarodenú živorodku. Odkial ste? Mam krásne platinové o polovicu menšie, premýšľam že by som ich možno posunula...

eni01
10. feb 2021

@denisa098 nevieš nie je nejaka skupinka akvaristika? tiež máme a baví nas to 🙂

denisa098
10. feb 2021

@eni01 ahoj, neviem, ja si svoje robím už po svojom prípadne dve šikovné dievčatá mi poradia ak niečo. Alebo videa pozriem, je to lepšie ako stále len o korone čítať. Môžme písať ak chceš, v pohode.

Strana
z2