icon

Aký bicykel pre väčšiu ženu?

2. júl 2023

Ahojte baby ..ktoré tomu rozumiete ...mám vyhliadnuty jeden bike veľkosť kolies 26 a veľkosť 19 ...mam 172 cm ...len som troska ťažšia...nasla som to cez net a je teraz v super akcii, je to ôk alebo treba veľkosť 27.5? Nie je to zas veľa ci? Budem chodiť len po dedine, asfaltka, max poľná cesta 🙂

dadis
2. júl 2023

26 su male kolesa, teraz sa uz standardne vyrabaju 29palcove a velkost ramu na bicykel si pomeraj presne cez kalkulacku na webe, treba odmerat vnutornu dkzku noh

prasiatko30
2. júl 2023

26 je velmi maly bike na 170cm

dadis
2. júl 2023
denisah6
2. júl 2023

@prasiatko30 ja mám 167 cm, 67 kg, bicykel 26x1 3/8", dámsky, pekne s košíkom vpredu a je mi super. Neviem si predstaviť mať ešte väčší. Veď aj sedačka aj riadítká sa dajú posunúť vyššie.
Ale expert nie som ani náhodou.

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
kornelies
2. júl 2023

Bicykel si musis vyskusat v predajni. 27,5 popr.29 kolesa. S 26 by si vyzerala ako osa na bombone 😆.

tahomi
3. júl 2023

Co znamena tazsia? Treba si prezistit aj nosnost bicykla.

hankm
4. júl 2023

Damy, v prvom rade si je nutne ujasnit si, ze velkost sa vztahuje na dve samostatne entity, rám a kolesa. Velkost kolies je nezavisla od fyzickych parametrov jazdca. Velkost kolies zabezpecuje soecificke jazdne vlastnosti, obratnost (mensie), vacsie - kineticka (valiva) zotrvacnost…nastudovat. Pre fyzicke parametre jazdca, je podststna velkost ramu. Bud sa to da skontrolovat cez tabulky, kazdy vyrobca taketo tabulky ma, alebo, ideal je odskusat si to nazivo. Pri tvojej vyske 172, nieco strednej velkosti. Mohla by si najodit link, ze o co vlastne ide.