Aký dress code má advokátka?
Dobrý večer, zaujímalo by má aký má dress code advokátka. Viete mi niekto poradiť ?
@dayanare Ved prave preto hovorim, ze to nebolo doslovne porovnanie. Bol to priklad, ze su iste normy a pravidla podla ktorych sa riadi oblecenie na operacnej sale a ze dcera lekara, ktora sa chysta prebrat ambulanciu asi o tom bude mat aspon ake-take tusenie.
Rovnako tak oblecenie advokata na sude sa riadia podla istych noriem a pravidiel a preto by bezne inteligentny clovek ocakaval, ze dcera advokata, ktora sa po nom chysta prebrat kancelariu o tom bude mat aspon ake-take tusenie.
Nebudem to tu papagajovat dookola, ak to nevies pochopit.
@dayanare tak tú diskusiu viac ako na modrý koník, ktorý je primárne určený pre mamičky a budúce mamičky, (ktoré možno ani nikdy na súde neboli alebo len raz-2x v živote) treba adresovať odborníkom... Právo je plné "nejasných" pojmov preto sa v našom právnom systéme súdne spory riešia aj X rokov lebo ako povedal raz jeden nemenovaný docent práva: "2 právnici - 3 názory".
A v našom právnom systéme sa vyskytuje aj niečo také čomu sa hovorí právna obyčaj/tradícia, čo je nepísané pravidlo... Neviem, čo si predstavuješ pod tým konkrétnejšie aký materiál má mať oblečenie, akú značku, dĺžku/šírku atď? Veď všetci, ktorí sa pohybujú v právnom prostredí vedia ako sa obliecť a čo sa hodí a čo nie

@felicita027 Asi si ma s niekým pletieš, pretože ja viem, že to nie je profesia vhodná pre mňa za prvé a za druhé, nepoložila som ani jednu jedinú otázku v tejto diskusii 😉
Nuž a prečítala som si advokátsky poriadok §38. Citujem:
"Obsahom svojich písomných, ústnych
a iných prejavov a svojím vystupovaním vrátane celkovej úpravy zovňajšku
prispieva k dôstojnosti a vážnosti úkonov, na ktorých sa zúčastňuje, ako aj
k vážnosti advokátskeho povolania."
Aké dôsledky by to malo a čo konkrétne spadá pod úpravy zovňajšku prispievajúce k dôstojnosti a vážnosti advokátskeho povolania prenechám na diskusiu iným, môj názor to však nemení.