Aký máte názor na karmu?

martinkaxyz
5. feb 2022

Ahojte....Aký máte názor na karmu? Veríte na ňu?

hennyinnsbruck
5. feb 2022

Neverim

kandelabra
5. feb 2022

verím, že každému sa raz všetko vráti...aj to dobré, aj to zlé

oli18
5. feb 2022

Verím, vlastná opakovaná skúsenosť.

nique
5. feb 2022

Karma, Bozie mlyny melu pomaly ale isto… Je to zákon tohoto sveta. Čo dáš, 3x sa Ti vráti.
Ak koná niekto zlo, vráti sa mu to vo chvíli, keď to najmenej čaká a spôsobom, akým najmenej čaka. Podobný princíp platí aj pre dobro.
Najlepší príklad, aj keď smutný, je smrť Pašku. Počas svojho života dokázateľne kradol v zdravotníctve a zomrel na infarkt pred bránou nemocnice.

diewcatqoo
5. feb 2022

Neverim. Karmou sa len utesuju ludia, ktorym bolo ublizene. Mne osobne je uplne fuk, ci niekto, kto mi ublizil, bude niekedy trpiet alebo nie.
A snazim sa zit tak, aby som sa kedykolvek mohla na seba bez akychkolvek vycitiek pozriet do zrkadla bez toho, aby som cakala, ze sa mi to dobro raz vrati ;)

zmrzlinka2021
5. feb 2022

@martinkaxyz
Neverim.
Verim na Boziu volu, a ta moze byt ina ako to, co my ludia ocakavame.
Ja osobne mam pocit, ze na karmu skor davaju ludia, ktori praju tomu druhemu cloveku zle, lebo sa nesprava adekvatne. A dufaju ci veria, ze sa mu to vrati.
Ja vsak nechcem nikomu nic zle priat.
Som presvedcena, ze vela veci v zivote cloveka je dosledkom jeho priameho konania a to nie je karma, osud a podobne nezmysli. Je to len logika.
Napr. Ak sa vydam a spravim si deti s chlapom, co si rad vypije a vysedava v krcmach, po kamaratoch, pravdepodobne to po case bude horsie, stane sa z neho alkoholik a "nezmeni sa na dokonaleho manzela a otecka". - to nie je karma, ale logicky nasledok.

A suhlasim tiez @diewcatqoo karmou sa utesuju zraneni ludia tuziac aby aj ta druha strana pocitila bolest a trapenie.
To ja nechcem. Nech sa deje tak, ako je to spravne a dobre pre nich zivot a hlavne nechcem vo veciach hladat svoju spravodlivost, ale Boziu.

elizabet173
5. feb 2022

@martinkaxyz nie, neverím, keď sa rozhliadnem okolo seba, vidím, že je to zbožné želanie tých, ktorým bolo ublížené, aby sa to dotyčnému vrátilo

liusa82
5. feb 2022

verim čoby nie to vždy bude tábor ano a nie.Nemusi sa to vrátiť len priamo tomu dotyčnemu ako jeho osobe ale aj cez jeho blizkych možnosti je vela

nikaeli
5. feb 2022

.... lenže karma nie je odplata, nie je to žiadny trest 😉 a už vôbec nie je zdarma.. to hovoria len tí, ktorí nevedia o čo ide 🙃

mamina0078
5. feb 2022

Neverím. Žiaden názor nemám pretože nič poriadne o nej neviem okrem toho, že je to nejaká vyššia sila, ktoré vráti človeku ako boomeramg dobré alebo zlé

nique
5. feb 2022

@zmrzlinka2021 trošku nesúhlasím. Verím na karmu, ale mne sa spája častejšie s niecim dobrým. Keď vidím niečo pekne, čo sa človeku stane, poviem si, ten ma dobrú karmu. Teda vykonal nieco dobre, preto si to zaslúži. Ssrdečne mu to prajem.
Je to fakt individuálne.

janhan
5. feb 2022

@martinkaxyz Božie mlyny melú pomaly, ale isto…len toľko k tomu

elizabet173
5. feb 2022

@janhan akurát to nevidno, alebo len občas

h2
5. feb 2022

Neverím. Každému človeku sa dejú dobré aj zlé veci. Ale tvrdiť, že niekomu sa stalo niečo zlé, lebo on urobil niečo zlé? Čo urobilo dieťa, ktoré dostane rakovinu? Alebo si k tomu priradime nejaký hriech jeho rodiča?