Aký najlepší skutok ste urobili?
Ahojte, netradicna otazka ale prosim podelte sa o podla vas najlepsi skutok co ste za zivot urobili!
Dakujeem, budem mat prednes na jednej krasnej detskej akcii o tom ze svet nie je len zly a potrebujem inspiracie z realneho zivota a ja verim ze prave tu ako si radime navzajom je mnozstvo skutocne vynimocnych zien aj v realnom zivote ! Vopred vam dakujem :×
Moja mamina sa 4roky nerozprávala s mojim bratom, s jej jediným milovaným synom. Kvôli svagrinej. Trpela mamina i brat. Den pred Vianocami som zariadila aby sa stretli u mňa doma. Bol to krásny pocit. A konečne už aj krásne vianoce.
Ja poviem taku drobnosť, ale v tejto dobe kde je strasne vela ludi (a zien obzvlášť!) zavistlivych - ja velmi rada a uprimne ludi pochvalim.
Nedávno na moju pochvalu mojej kozmeticke, ze je krasna zena zareagovala ohromene, ona zo svojej pozicie určite chválila svoje zakaznicky, jej sa pochvaly nedostavalo (rozviedla sa, je sama, tak sebavedomie nizke riadne ma). Vzdy je pochvala uprimna a zamerana na detaily a je uzasne ako krasme a dojato ludia na pochvalu reaguju.
Toto leto, keď sa mi rozpadla rodina a budúci ex mi robil zo života peklo, urobila som si so 7rocnou dcérou babskú jazdu a v rámci toho dňa som vytiahla z vody topiace sa dieťa, ešte teraz mám z toho husiu kožu.

Veľmi som chcela darovať krv, ale ako silnej anémičke mi to nebolo umožnené. Tak som sa zahlásila do registra Darcov kostnej drene. Síce už 2 roky čakám kedy budem s niekým kompatibilná, ale aj tak je to super pocit ❤️
Drobné sa snažím stále...pomáham, prispievam na zbierky. Ale taký najdrahší dobrý skutok bol, keď mi omylom poslali 2 vysávače namiesto 1. Ten druhý som si nenechala, ale zavolala som do Prahy, že mám 2. Slečna, ktorá mi omylom poslala ten 2. bola veľmi vďačná, že nemusí platiť manko.
@1gabriela13 to je krásne a pravdivé. Ozaj je obrovský skutok lásky odpustiť...
Mne najviac ostalo v pamati, ako som bola na vysetreni s chrbticou, uz som potrebovala iba nieco so sestrickou, ktora prave vysvetlovala starsej pani, ako sa dostane cez pol mesta na RTG pracovisko. Poslali ma tam tiez. Automaticky zo mna vyhrklo, ze ak pani chce odveziem ju. Sestricka ostala prekvapena, ze toto este nezazila. Z obycajneho vysetrenia sa stal velmi pekny den.
veru dievčatá a platí povestné “ dáš - dostaneš “, ja som pravidelne nakúpila v potravinách a nosila veci do centra pre ukrajinských spoluobčanov, no a o mesiac som vyhrala poukážku na nákup, až ma zamrazilo, vždy má akákoľvek pomoc význam a zmysel a my máme aspoň “ schodiĺk do neba” alebo poukážku 😉, teším sa spolu s vami z vašich krásnych inšpiratívnych skutkov ❤️
Ja chcem len napísať, aký mám z vás všetkých skvelý pocit… niekedy človek stráca vieru, má pocit, že dobro sa vytráca…. ale čítať tieto Vaše príbeby a skutky ma napĺňa radosťou….
Jáj... A učím k tomu deti. Každé vianoce im miesto Mikuláša predstavím starenku, starčeka z DSS, ktorému spoločne kupime cez Vianočný zázrak darček - plus mu decká vyrobia priania, nakreslia obrázky a napíšu listy. Už nám párkrát prišla aj odpoveď a vždy si pri tom poreveme s kolegyňou - sme vychošky v ŠKD a deťmi myslím našich žiakov 😁
Zachranila som opustenu kobylu, kt sa stala mojou zivotnou laskou, aj chore maciatko z ulice, srnku pred tym aby ju zastrelil polovnik, darovala som bezdomovcovi bundu, jedlo a mobil, aby si mohol najst pracu, darovala krv, zastavila sikanovanie spoluziacky na strednej...Uz nepamatam vsetko
Velmi pekna tema....si pamatam nasu ucitelku na ZS ako nam hovorila, ze za den aspon jeden dobry skutok 🙂
Akurat vcera cestou z nakupu som pri nasom panelaku stretla pani, ktora prezarala kontajnery, vybrala som pre nu asi polovicu veci z nakupnej tasky, pecivo, ovocie, sladkosti. Alebo sme nakupili hrube vlnene ponozky pre ludi bez domova.
@jankak7 presne clovek ma skvely pocit ked toto cita a pritom viem ze uzasny ludia existuju pomohli mi ..len je skoda ze vsade sa prezentuje skor zlo v mediach spravach .....a potom si clovek mysli ze dobro uz vymrelo..napr taka babicka moja ked pozrie spravy si mysli ze je uz len zlo
Postarala som sa o dve deti, ktoré by tu už dnes možno neboli
Ja si nepamätám, vyhadzujem to z hlavy, keď už sa ma to netýka. Len ma raz zastavila nejaká cudzia pani na Draždiaku a veľmi mi ďakovala, že som jej vraj cca dva tri mesiace predtým pomohla nájsť stratený telefón, ja som ju presviedčala, že som to určite nebola ja😂. A ona že určite hej, lebo aj deti sú podobné, ako vtedy tá pani mala 🤷😄. Aj dcéra si to pamätala, len ja som vyzerala jak pomätenec 😁😁😁. Ale na iné veci si nepamätám, proste helfnem cudziemu či kamošovi a už sa ma to viac netýka, čo ja viem... Toto jedno si pamätám, lebo som sa fakt čudovala, že to už aké výpadky mám 😂. Jo a raz som partu puberťákov rozohnala, čo sa išli biť, som im povedala, že či im šibe, že rovno pred školou? Však každú chvíľu nejaká učiteľka ide domov, či potrebujú dvojku z chovania, že nech aspoň zalezú za roh, nie? Tak to neviem, či bol až taký dobrý skutok 🤔. To si tiež pamätám, lebo aj moje decká chodia do tej školy a som rozmýšľala, že či v deviatej triede mi príde decko zrazu s rozfláknutým xichtom domov, lebo si s niekým povedali vzájomne, že sú kkti a p*če 🤷🤷🤷.
Zlata Jánskeho plaketa...som na ňu veľmi pysna...lebo milión ľudí môže a nedaruje krv.
Čo si posledné pamätám a vrylo sa mi do pamäte bolo pre mňa úplná banalita ale jeden pán išiel z nákupu a roztrhla sa mu taška a všetko skončilo na zemi aj porozbíjané.Tak som išla do auta a priniesla mu tašku a pomohla mu pozbierať.Nechapala som ako bol z toho šťastný a ďakoval mi.A vtedy to povedal tak krásne že viete koľko ľudí okolo išlo ale len vy ste sa zastavila.Ze je veľmi škaredá doba a mal pravdu nikto nemá na nikoho čas, nikto si nikoho nevšíma..
pomohla som trpiacej dusi, my vsetci musime po smrti zaplatit za to zle, co sme na tomto svete vykonali a nenapravili to/neodcinili to este za zivota. Osobny sud pri smrti je velmi prisny, lenze po smrti blizkych ci znamych rychlo zabudame na tych, co potrebuju nasu pomoc najviac, lebo zivi si pomozu-VID PRIKLADY VYSSIE, ale trpiaci na druhom svete su horsi ako najubohejsi zobraci, oni len ticho trpia a zufalo cakaju ci nahodou sa nad nimi nezlutujeme a nepomozeme nie svieckou, kvetmi, ale uprimnou modlitbou za nas ci odsluzenou omsou - gregorianskymi omsami (vid kniha Maria Simannova-Dostaňte nás odtiaľto!!!)... raz budeme aj my na ich mieste a budeme cakat kto nam pomoze, zlutuje sa nad nami ked uz nebudeme moct prosit slovami, najde sa vobec niekto? ci budu uzivat nase majetky, ale nam na pomoc nedaju ani cent? https://www.zachej.sk/produkt/10465/dostante-na...
@soldi ano, to s úsmevom je krásne, aj myšlienka, usmievať sa aj na tých, čo sa mračia. Tiež som toho názoru, že úsmev najviac potrebuje ten, kto ho nemá pre iných. 🙂
Kazdy rok robim zbierku 2% kde zapajam vo velkom kolegov pre zvieratka a nejake dietatko co potrebuje pomoc napr.do kupelov,darovanie krvi je samozrejmost ze pridu ku nam do prace,
Zbierka pre UK som nemyslela ze bude taka obrovska odozva az som z PN musela prist.
Prispievam pravidelne ,,Dobry anjel,,pre socialne slabsie rodiny zbierka na tabor pre deti,utulky,zhanam ubytovanie tyranym zenam,pomaham stravou bezdomovcom a pred vianocami cely panelak robi so mnou pre DSS ,,Krabicu od topanok,,uz 3 rok,zbieram satstvo pre charitu,zbieram odpadky ked idem do lesa tento rok sa mi podarilo vyzbierat velkych 6 vriec.Hlavne vzdy zostat clovekom a ked sa kazdy maly skutok spoji s dalsim malym vytvoria nieco co oslovi dalsich
♡♡♡♡♡ ste fantasticke zeny!
Neviem ci je to dobrý skutok, ale napíš ho. Pravidelne posielam na poste balíky a výmeny tu z koníka. Posielala som balík v hodnote 3,60 platila som bankovkou v hodnote 10€. Pani pri okienku mi ale vydala ako z 20€, hneď som jej peniaze vrátila, nemám dôvod obohacovať sa na úkor druhých. Nechapala
Veľa vecí som zabudla, pomôcť niekomu mi príde úplne prirodzené. Keď som sa však teraz zamyslela, napadli má iba úplne malé dobré skutky.
Naposledy sme šli s rodinou v jeden septembrový sviatok na túru, cestou späť som z auta videla na vedľajšej ceste ležať mladú ženu, okamžite sme sa s manželom otočili, vyskočila som a začala dávať prvú pomoc. Po príchode sanitky sme odišli domov s kľudom že je v dobrých rukách.
Keď horel panelák v Prešove poslali sme našetrené peniaze na účet ľuďom, ktorí prišli o bývanie.
Keď idem z práce autom a stojí niekto na zastávke smerom do našej dediny, spýtam sa či chce odviezť.
Ukrajinskej mamine som dala nové veci po dcére, jej dievčatám som kúpila ceruzky a vymaľovánky lebo si rady kreslili. Okrem toho sme nakúpili a darovali potraviny, ktoré šli na Ukrajinu.
Starala som sa o moju babičku až do jej posledného dňa (dve deti sa na ňu vykašľali), ja ako jediná vnučka som za ňou chodila do nemocnice, doniesla som jej vždy čisté veci, keď sa niečo stalo vždy som letela za ňou ,aj v ten posledný deň, už sú to 4 roky no stále na ňu myslím 😔.
Na jednej veľkej akcii jednej mamine s 3 malými deťmi sa zrazu jedno stratilo.. Pár ľudí sme jej pomáhali a ja som ho našla 😃
@kukulienka999 mňa by to tiež mrzelo... Ale krásne gesto, naozaj
Ja to síce neberiem ako zvlastnost, ale u mna je usmev, podakovanie, pochvala cudzej zene hocikde, predavacke atd., pustit niekoho pred seba v obchode, v cakarni, popriať pekny den, pomoct starým ludom atd., normálne a samozrejmé. Pomaham ked sa da jednej pani tu, co ma organizaciu pre mamicky s detickami v nudzi, tak ked da nejaky prispevok, ze dieta by veľmi túžilo po niecom na Vianoce napr, co si nemozu dovolit, tak kupim, alebo prispejem na to. Minule prosila o pomoc pre staru pani, co by veľmi chcela kreslo na sedenie a krásne sa mnohe kočky zapojili a poposielali sme peniazky, vdaka comu ma jedna stara pani teraz paradne nove kreslo. Pomaham tak isto, ked treba nejakemu psikovy operaciu, ktoru si majitel nemoze dovolit, tak prispejem a vzdy verim, ze sa psikovy nakoniec pomoze. Par rokov sme a dcérou nosili satstvo, topanky, hracky atd detskemu domova. Všetko malickosti, ale ked sa da a viem, ze niekde treba, tak pomozem. S kamaratkou si pomahame navzajom vzdy, ked som bola ja alebo ona na operacii, tak sa odvezieme, postrame o seba navzajom, ked zavola, ze nieco treba, tak idem, ona tiez, ale to tiez beriem ako samozrejmost. Stale ma zaraža aki ostanu ludia prekvapeni, ked automaticky pustím niekoho pred seba v ochode, ked vidim, ze drží tazky košik, alebo ma len naopak par veci, ale nakoniec sa usmeju podakuju, povedia, ze to sa im nestava. Minimalne darovat usmev, aj zamracenej zene na poste, alebo hocikde inde, je to najlahsie co mozem a casto to aj tej druhej strane zlepsi aspon tu chvilu, ci tam som. Ved svet je len taky, akym si ho sami robíme 😊.

Predvcerom som sa vratila k pokladni, lebo mi pani zabudla nablokovat 2€ polozku. Velmi pekne dakovala, a ja dufam ze tento akt dobra a cestnosti bude sirit dalej.
A raz som zachranila topiaceho sa kamosa, ale to nepovaxujem za dobry skutok. Skor prirodzeny.