icon

Alergia na mentolky?

nikuska845
30. dec 2020

Ahojte, chcem sa spýtať. Mám dilemu.. Je možné byť alergický na mentolky? Ja vždy keď si dám mentolky alebo haslerku alebo čokoľvek tomu podobne tak začnem kychat. Budem volať aj Dr. Ale toto mam už veľmi dlho ale akosi sme to neriešili lebo nemám z toho žiadne vyrážky ani ťažko mi nie je len z toho kycham 😂😂 je mi z toho až smiešno ale verím tomu ze to nie je nič vážne.

lesana25
30. dec 2020

A keby si ich skrátka nejedla?

hennyinnsbruck
30. dec 2020

Aj ja... Ani ma nenapadlo to pripisovať alergii.. Proste mentol.🤷‍♀️
Ani mentol žuvačky nemôžem.

tamaee
30. dec 2020

@nikuska845 moja babka kycha z mentolu...žuvačky a podobne

simca06022011
30. dec 2020

no hlavne kvoli tomuto vaznemu problemu volaj lekarke

nikuska845
autor
30. dec 2020

@lesana25 ja ich nejem na kila len niekedy si dám a to je možno tak raz za mesiac ani nie

nikuska845
autor
30. dec 2020

@simca06022011 neviem ci to je irónia ale nie je to vážne

nikuska845
autor
30. dec 2020

@hennyinnsbruck neviem ci to je alergia ale proste už dosť dlho to mam asi od detstva ale nijak sme to neriešili tak neviem

tamaee
30. dec 2020

@nikuska845 Ach ...nerieš to veď to nič nieje ...
postekli ta mentol v nose a kychnes si ...nič viac ma to vela ľudí ;)

simca06022011
30. dec 2020

@nikuska845 no samozrejme, ze som to myslela ironicky.. ved pise, ze bude volat lekarke... ta bude mat radost 🙂))

elizabet173
30. dec 2020

@nikuska845 to fakt chces v tejto situacii otravovat s takou kravinou lekarku? Ked to mas uz velmi dlho? Mentolky a haslerky navzdy vylucit zo svojho zivota by neslo?

martul
30. dec 2020

@nikuska845 asi by som sa hanbila kvôli tomu volať doktorovi, veď si ich nedaj, je to vec bez ktorej vieš existovať

nykkushka
30. dec 2020

Ja vždy začnem kašľať , keď pijem teplé varené vínko 🤔🥴 asi mám alergiu na víno 🥴😭🥂🍷

simsalabim
30. dec 2020

@nikuska845 podrazdena sliznica...nie alergia. Proste ich nejedz, ak ti to vadi.

kristiii
30. dec 2020

@nikuska845 tak asi môže byť...môj syn kýcha, keď je jablko. Tak mu jablká proste nedávam, aj keď je to jeho najobľúbenejšie ovocie. A všetci známi, že cooo? Veď jablko nie je tropické ovocie, na to nemôže byť alergický...no tak asi môže

simsalabim
30. dec 2020

@kristiii alergia na jablko je bezna, casto sa vyskytuje aj ako skrizena alergia pri alergii na stromy, hlavne liesku a brezu. Alergen nie je termostabilny, to znamena, ze v tepelne upravenom jablku uz nie je alergizujuci. Prejami byva casto kychanie, podrazdena spuchnuta sliznica (aj s drobnymi vyrazkami), slzenie oci, vytok z nosa, co trva dlhsie ako len minutku, casto pretrvava aj viac ako pol hodinu. Ale pri tych haslerkach to je skor podrazdenie sliznice - mnoho ludi si proste kychne, ked citi intenzivnu vonu - napr. nejake korenie.

nikuska845
autor
30. dec 2020

@simca06022011
@elizabet173
@martul človek už sa nemôže ani nič opýtať ci pána bo hneď búrka 😂😂😂 och ľudia..

yasmeena
30. dec 2020

ja ked zjem cokolady,hlavne tie plnene,tak citim chlad medzi obocim,nad nosom,a mam pocit ze mi oci vypadnu 😀 ano,tiez to znie smiesne 😂 ale neriesim to,mam to dlhe roky....ktovie ake sajrajty su v tom,aj v mentolkach...

elizabet173
30. dec 2020

@nikuska845 troska sa fakt zamysli, ci je toto nieco, kvoli comu treba volat lekarke.A teraz je na to skutocne vhodna doba.

kakaovyrez
30. dec 2020

@nikuska845 Haslerky obsahuju aniz,to je mozny alergen.

h2
30. dec 2020

@nikuska845 Ahoj, mám kamarátku, ktorá má alergiu na mentol. Nemôže ani nič, čo obsahuje mätu. Takže všetkým, ktorí sa posmievajú: áno, takáto alergia existuje.

tncka
30. dec 2020

@nikuska845 ja som cakala nejaky opuch hrdla alebo nieco vazne a ze kychnem si🤣🤣no, lekarka bude rada ze ta pocuje ked jej zavolas s takymto "problemom"🙈Tak ich proste nejedz,kupuj si pomarancove tic tac ako ja mojej dcere a problem vyrieseny☝️🥳🥳

fajnova
31. dec 2020

@kristiii ahoj, ja som alergická na jablká. Nejedla som ich surové niekoľko rokov. Inak v koláči mi nevadia, ani nastrúhané odstáte.

kristiii
31. dec 2020

@simsalabim áno, potom som si o tom pogooglila a zistila, že to nie je až také výnimočné, len sa s tým nikto z okolia nestretol, tak malo veľa ľudí blbé reči, že to isto nemoze byť. A ja som bola prekvapená, lebo ako malemu mu nevadili, až okolo troch rokov možno začalo to kýchanie a fľaky okolo pusy
@fajnova ani jemu v koláčoch nevadia a tiež mu občas nastrúham s piškótami a tak zje, neviem čím to je, ale kusať ich nemôže. Inak jeho pália ešte aj keď je napríklad surové broskyne, občas aj papriku. Tebe nič iné nevadí?

martul
31. dec 2020

@nikuska845 veď ale prepáč čo si čakala, všade zúri covid, doktori majú kopec roboty, vypisujú kovidove pnky, riešia pacientov a ty chces volať kvôli mentolkam.

fajnova
31. dec 2020

@kristiii ale áno, tiež broskyne napríklad, čerešne, marhule, baklažán, lieskovce, mandle atď. 🥴 Len v surovom stave ich nesmiem.

saxana000
31. dec 2020

@fajnova ja detto jablka su cista katastrofa v kolaci ani v dzuse neni problem za surova idem umret broskyne nektarinky ceresne marhule to iste.plus k tomu mrkva petrzlen zeler ze ma moze zabit a zemiaky ani supat by som nemala..podla vysledkov od alergolovga by som mala jest len maso a citrusy.treba sa sledovat.co sa tyka mentolu tiez kycham zo silnejsej zuvacky alebo z mentolovych cukrikov.nepripisovala som to alergii nikdy

nikuska845
autor
31. dec 2020

@saxana000 práveže neviem ci to je alergia ci nie.. Nemám žiadne vyrážky len proste kycham.. Viem ze lepšiu dobu som si vybrať nemohla

dejw_sk
8. jan 2021

Si alergická na mentol....