icon

Aliexpress a tovar zadržaný colníkmi

veronikacarnokyova
22. apr 2013

ahojte.. obejdnala mi známa mobil s aliexpress.. dnes mi došiel papier že mám mobil zadržaný na pošte , pre colnu kontrolu..alebo take niečo.. a teraz čo mám ďalej robiť. ? mám poslať mailom doklady, aj písomné colné vyhlásenie, (je to nejaký špecialny papier čo mi daju na pošte ???? ) alebo ako sa k tomu dostanem??? viete mi poradiť ??? máte s tým skusenosti??? CLO nemusím platiť... na šťastie :D Ďakujem

matrix00
19. mar 2015

Zdravim.Tak colnica v ZA mi pozastavila tenisky n..e z ciny co je jasne kedze ich hodnota je cca 26e.Oplati sa posielat doklad o hodnote tovaru alebo mam rovno poslat navratku? Je sanca ze ich dostanem ci nie ?Prosim poradte,dakujem pekne ☹

miroslavkab
15. apr 2015

Ahojte, kto by mi poradil,objednala som si vseliaky tovar za cca 300e od jedneho predajcu, teraz som sa prelakla, ked citam rozne clanky, ze sa plati DPH a clo,pri vyssich sumach, mam to radsej zrusit? Dik za odpoved 🙂

hatatitla13
18. máj 2015

zdravim...za aky cas vam prisiel list z colnice? mne dnes balik zadrzali a dal som si to poslat DHL-kom.

rajkovicova
18. jún 2015

objednával si niekto rám na dioptrické okuliare z alliexpresu?

gebeente77
24. jún 2015

Baby, co v pripade, ze to zadrzia pre porusenie dusevneho vlastnictva? Objednala som synom lego crocs a bum su na colnici... ☹

gebeente77
24. jún 2015

@matrix00 ahoj, ako si dopadla, mne zadrzali dvoje crocsy ☹ v ZA

rajkovicova
24. jún 2015

ja som dostala doteraz všetko a dokonca čo som mala problém, že mi nedošla taška, tak mi vrátili peniaze......

sonya_12
26. jún 2015

aj mne sa stalo,ze mi tovar zadrzali a nevratili... treba sa riadit tipmi
http://zlavovekody.sk/ako-nakupovat-cez-aliexpr...

nisanisa1
30. jún 2015

@stanca75 Ahoj, prosím ťa, mám podobný problém s teniskami, poslala som list na colný úrad, no ak nepochodím môžeš mi poradiť ako získam peniaze späť od Aliexpress?
Ďakujem pekne.

janett310
Odpoveď bola odstránená
lusinda111
10. sep 2015

Zdravím prosím o pomoc,mám colníkom poslať objednávku z aliexpresu,no neviem to nájsť a už som z toho zúfala. Prosím poraďte :-/

adriana132
17. sep 2015

@janinka007 prosim ta, ked uz si tolkokrat objednavala z ali...objednala som si veci a poziadala som si ich rozdelit do 4 balickov, aby boli do 22 eur ...moze byt z toho problem ze pridu na colnicu 4 balicky na rovnaku adresu od rovnakeho odosielatela? Ak by mi aj balicky/balicek stopli a preukazem ze su do 22 eur budem aj tak platit postu a poplatok za to ze to riesili? vdaka za odpoved.

janinka007
17. sep 2015

@adriana132 to ťa vôbec nemusí trápiť,môžeš mať aj sto balíčkov. Ak má balíček nižšiu cenu ako 22€ tak neplatíš tie poplatky pošte.

lusinda111
18. sep 2015

Ja som mala balíček za 48eur, nezadržali mi ho na colnici, ani som nič neplatila. Rovno mi ho poštárka doniesla 🙂 Takže nie je to vždy tak...

nikaaaaa
7. okt 2015

Ahojte objednala som si s aliexpresu mobil celkova suma aj s dhl je 181 € čo si mám pripravit ? ako sa preukázat že som zaplatila ked mi ho zadržia na colnici ? kolko budem ešte platit za clo a dph ? dakujem

adriana132
7. okt 2015

takze...zo 4 balickov co mali prist, zadrzali 3...poslala som vsetko co chceli a nic som neplatila,balicky dorazili o par dni neskor....teda usudzujem ze ak im pride viac balickov od jedneho adresata na jednu adresu v jeden den tak jeden prejde a ostatne nie

nikaaaaa
9. okt 2015

Ahojte tak mobil mi poslali este v utorok cez dhl a dnes este stále stojí v hong kongu neviete prečo ?
Ďakujem

nikaaaaa
15. okt 2015

Neviete kolko trva dhl preclenie mobilu ?? už 4 den je na colnici a vypisuje mi zásielka bude doručená po zaplatení príslušných poplatkov príjemcom
Ide to cez DHL cize oni to maju vybavit
Dakujem

moncsika1974
5. nov 2015

Ahojte ,,,prosim prosim o pomoc dostala som list.. precleniu (alebo prepusteniu) zásielky do voľného obehu, požaduje Colný úrad doklad o hodnote tovaru ,učel dovozu,skladove čislo a tel č......

Kde zoberiem ten výpis poradte,,,dakujem,,

worker_falcon
5. nov 2015

@moncsika1974 to je veľmi jednoduché. potrebujú akurát preposlať doklad o zaplatení z paypalu, skladové číslo je v tom dokumente, čo ti prišiel - len si potrebujú priradiť mail, čo im pošleš, k tej zásielke. účel dovozu im napíšeš do mailu - osobná spotreba, a tel. číslo napíšeš. všetko vyriešiš jedným, maximálne dvoma mailami.

moncsika1974
6. nov 2015

a ked na papieri nemam uvedene že ,,doklad o zaplateni?len doklad o hodnote? mne to kamaratka objednala a zaplatila lebo nemam taku kartu ,,,ja som myslela že stači len ked vytlačim fakturu? musim z paypalu? dakujem,,,

worker_falcon
6. nov 2015

@moncsika1974 kamarátka by ti to mohla preposlať. ale skús aj faktúru, oni si vyžiadajú, keď budú chcieť ešte niečo. Ale myslím, že chcú to potvrdenie z paypalu. To bude ten druhý mail.

moncsika1974
6. nov 2015

ano doklad /fakturu /už mam len potvrdenie z paypalu nemám,,ale ona vtedy viac veci zaplatila ako to vedia skontrolovať?

worker_falcon
6. nov 2015

@moncsika1974 vyžiadaj si to a uvidíš... vo výpise z paypalu je to položkovito rozpísané ako vo "faktúre". a nebolo by od veci, keby si sa naučila používať tlačítko "odpovedz".

zabiatko345
15. nov 2015

babenky, z ali som uz toho naobjednavala dost , vzdy bez akychkolvek problemov.. teraz pokukujem po kociku.. myslite ze je to dobry napad??? dakujem

veronikacarnokyova
autor
16. nov 2015

@zabiatko345 hlavne si skontroluj rozmer balíka.. väčšinou su pri kočíkoch rozmery balíka 24x 35cm... čo sa tam kočík asi nezmestí....

arimira
17. nov 2015

@janinka007 ahoj,chcem sa ta opytat,kedze mas skusenosti....vsade sa pise len o zadržiavaní balíkov na colnici,vsetky baliky koncia na colnici alebo niektore dôjdu rovno domov?dakujem

janinka007
17. nov 2015

@arimira všetky idú cez colnicu,ale väčšinou stopnú väčšie balíky,alebo s fejkovým tovarom

silvia711
23. nov 2015

stalo sa vám, že ste si niečo objednali, zadržali to potom na colnici (sholl pilník na nohy), došiel vám pozdrav z colnice a o 2 dni na to aj pozdrav z advokátskej kancelárie, kt. zastupuje sholl a že stačí len potvrdiť návratku a zaviazať sa, že colnému úradu uhradíme poplatky a zaviažeme sa, že už nebudeme objednávať podobný tovar..??? nebude to len nejaký odžub? môže sa ozvať aj advokátska kancelária?

worker_falcon
23. nov 2015

@silvia711 že scholl pilník z číny 😀 áno, na to je colnica, aby riešila fejky. to sa stáva veľa ľuďom.

Neboj, dodávateľ má problém. Odberateľ je iba hlúpy, že si kúpi napodobeninu.