Aliexpress a tovar zadržaný colníkmi
ahojte.. obejdnala mi známa mobil s aliexpress.. dnes mi došiel papier že mám mobil zadržaný na pošte , pre colnu kontrolu..alebo take niečo.. a teraz čo mám ďalej robiť. ? mám poslať mailom doklady, aj písomné colné vyhlásenie, (je to nejaký špecialny papier čo mi daju na pošte ???? ) alebo ako sa k tomu dostanem??? viete mi poradiť ??? máte s tým skusenosti??? CLO nemusím platiť... na šťastie :D Ďakujem
Ahojte, kto by mi poradil,objednala som si vseliaky tovar za cca 300e od jedneho predajcu, teraz som sa prelakla, ked citam rozne clanky, ze sa plati DPH a clo,pri vyssich sumach, mam to radsej zrusit? Dik za odpoved 🙂
zdravim...za aky cas vam prisiel list z colnice? mne dnes balik zadrzali a dal som si to poslat DHL-kom.
objednával si niekto rám na dioptrické okuliare z alliexpresu?
Baby, co v pripade, ze to zadrzia pre porusenie dusevneho vlastnictva? Objednala som synom lego crocs a bum su na colnici... ☹
@matrix00 ahoj, ako si dopadla, mne zadrzali dvoje crocsy ☹ v ZA
ja som dostala doteraz všetko a dokonca čo som mala problém, že mi nedošla taška, tak mi vrátili peniaze......
aj mne sa stalo,ze mi tovar zadrzali a nevratili... treba sa riadit tipmi
http://zlavovekody.sk/ako-nakupovat-cez-aliexpr...
Zdravím prosím o pomoc,mám colníkom poslať objednávku z aliexpresu,no neviem to nájsť a už som z toho zúfala. Prosím poraďte :-/
@janinka007 prosim ta, ked uz si tolkokrat objednavala z ali...objednala som si veci a poziadala som si ich rozdelit do 4 balickov, aby boli do 22 eur ...moze byt z toho problem ze pridu na colnicu 4 balicky na rovnaku adresu od rovnakeho odosielatela? Ak by mi aj balicky/balicek stopli a preukazem ze su do 22 eur budem aj tak platit postu a poplatok za to ze to riesili? vdaka za odpoved.
@adriana132 to ťa vôbec nemusí trápiť,môžeš mať aj sto balíčkov. Ak má balíček nižšiu cenu ako 22€ tak neplatíš tie poplatky pošte.
Ja som mala balíček za 48eur, nezadržali mi ho na colnici, ani som nič neplatila. Rovno mi ho poštárka doniesla 🙂 Takže nie je to vždy tak...
Ahojte objednala som si s aliexpresu mobil celkova suma aj s dhl je 181 € čo si mám pripravit ? ako sa preukázat že som zaplatila ked mi ho zadržia na colnici ? kolko budem ešte platit za clo a dph ? dakujem
takze...zo 4 balickov co mali prist, zadrzali 3...poslala som vsetko co chceli a nic som neplatila,balicky dorazili o par dni neskor....teda usudzujem ze ak im pride viac balickov od jedneho adresata na jednu adresu v jeden den tak jeden prejde a ostatne nie
Neviete kolko trva dhl preclenie mobilu ?? už 4 den je na colnici a vypisuje mi zásielka bude doručená po zaplatení príslušných poplatkov príjemcom
Ide to cez DHL cize oni to maju vybavit
Dakujem
Ahojte ,,,prosim prosim o pomoc dostala som list.. precleniu (alebo prepusteniu) zásielky do voľného obehu, požaduje Colný úrad doklad o hodnote tovaru ,učel dovozu,skladove čislo a tel č......
Kde zoberiem ten výpis poradte,,,dakujem,,
@moncsika1974 to je veľmi jednoduché. potrebujú akurát preposlať doklad o zaplatení z paypalu, skladové číslo je v tom dokumente, čo ti prišiel - len si potrebujú priradiť mail, čo im pošleš, k tej zásielke. účel dovozu im napíšeš do mailu - osobná spotreba, a tel. číslo napíšeš. všetko vyriešiš jedným, maximálne dvoma mailami.
a ked na papieri nemam uvedene že ,,doklad o zaplateni?len doklad o hodnote? mne to kamaratka objednala a zaplatila lebo nemam taku kartu ,,,ja som myslela že stači len ked vytlačim fakturu? musim z paypalu? dakujem,,,
@moncsika1974 kamarátka by ti to mohla preposlať. ale skús aj faktúru, oni si vyžiadajú, keď budú chcieť ešte niečo. Ale myslím, že chcú to potvrdenie z paypalu. To bude ten druhý mail.
ano doklad /fakturu /už mam len potvrdenie z paypalu nemám,,ale ona vtedy viac veci zaplatila ako to vedia skontrolovať?
@moncsika1974 vyžiadaj si to a uvidíš... vo výpise z paypalu je to položkovito rozpísané ako vo "faktúre". a nebolo by od veci, keby si sa naučila používať tlačítko "odpovedz".
babenky, z ali som uz toho naobjednavala dost , vzdy bez akychkolvek problemov.. teraz pokukujem po kociku.. myslite ze je to dobry napad??? dakujem
@zabiatko345 hlavne si skontroluj rozmer balíka.. väčšinou su pri kočíkoch rozmery balíka 24x 35cm... čo sa tam kočík asi nezmestí....
@janinka007 ahoj,chcem sa ta opytat,kedze mas skusenosti....vsade sa pise len o zadržiavaní balíkov na colnici,vsetky baliky koncia na colnici alebo niektore dôjdu rovno domov?dakujem
@arimira všetky idú cez colnicu,ale väčšinou stopnú väčšie balíky,alebo s fejkovým tovarom
stalo sa vám, že ste si niečo objednali, zadržali to potom na colnici (sholl pilník na nohy), došiel vám pozdrav z colnice a o 2 dni na to aj pozdrav z advokátskej kancelárie, kt. zastupuje sholl a že stačí len potvrdiť návratku a zaviazať sa, že colnému úradu uhradíme poplatky a zaviažeme sa, že už nebudeme objednávať podobný tovar..??? nebude to len nejaký odžub? môže sa ozvať aj advokátska kancelária?
@silvia711 že scholl pilník z číny 😀 áno, na to je colnica, aby riešila fejky. to sa stáva veľa ľuďom.
Neboj, dodávateľ má problém. Odberateľ je iba hlúpy, že si kúpi napodobeninu.

Zdravim.Tak colnica v ZA mi pozastavila tenisky n..e z ciny co je jasne kedze ich hodnota je cca 26e.Oplati sa posielat doklad o hodnote tovaru alebo mam rovno poslat navratku? Je sanca ze ich dostanem ci nie ?Prosim poradte,dakujem pekne ☹