icon

Aliexpress a tovar zadržaný colníkmi

veronikacarnokyova
22. apr 2013

ahojte.. obejdnala mi známa mobil s aliexpress.. dnes mi došiel papier že mám mobil zadržaný na pošte , pre colnu kontrolu..alebo take niečo.. a teraz čo mám ďalej robiť. ? mám poslať mailom doklady, aj písomné colné vyhlásenie, (je to nejaký špecialny papier čo mi daju na pošte ???? ) alebo ako sa k tomu dostanem??? viete mi poradiť ??? máte s tým skusenosti??? CLO nemusím platiť... na šťastie :D Ďakujem

Strana
z6
nikusa008
13. jún 2016

@janinka007 Dakujem 🙂

reni111
8. júl 2016

@nikusa008 a este narátajú poštovné, podla toho či to pošlu ako list alebo balík..teraz s tým mam osobnú skúsenost...zadržali mi balík a vyžadujú vydokladovat nákupnú cenu kvoli DPH

soffa
Odpoveď bola odstránená
reni111
30. sep 2016

@soffa čestne vyhlasenie ti mali oni poslat v maily - ty ho vyplniš a pošleš spat..ta objednávka je spravne, ja som ešte musela doložit kopiu o uhrade...

reni111
30. sep 2016

@soffa - aspon takto okopirovane - mne toto poslali na vyplnenie
ČESTNÉ VYHLÁSENIE

Dolupodpísaný ...........................................................................................................................,
číslo OP/PAS .................................................... svojim podpisom týmto čestne vyhlasujem, že
v zásielke číslo...................................................sa nachádza tovar............................................
...................................................................................................................................................
Zároveň vyhlasujem, že za tovar som zaplatil............................. a poštovné náklady sú zahrnuté v tejto cene.
Zásielka slúži výlučne pre moju osobnú spotrebu.
-------------------------------------

soffa
30. sep 2016

@reni111 dakujem ti velmi krasne :-*

soffa
7. okt 2016

baby mobil mam uz konecne doma je perfektny colne som platila 9,80 + doprava.dakujem vam za rady bez vas by so ten mobil nemala este ani dnes doma 🙂 🙂 🙂

nikaaaaa
11. okt 2016

Ahojte nepoznáte niekto niekoho na colnici v BA ?

ewulik666
19. nov 2016

@sonickaopicka
@sonickaopicka prosím ťa vieš mi ešte poradiť podľa čoho nájdem na výpise že sa jedná o tú danú, konkrétnu platbu??? Neviem to priradiť ... keď som objednávala viacero vecí ... či podľa var. symbolu alebo podľa čoho ... ďakujem

elikuk
12. dec 2016

Ahojte! Kupoval už niekto tovar v hodnote nad 150€? Čo znamená, keď colnica žiada zaradiť tovar podľa Harmonizovaného systému klasifikácie a zaraďovania tovarov? Mám tušák, že by to mal byť formulár, ale kde ho stiahnem? Poradíte? Vopred díky

roncakjakub10
4. jan 2017

Zdravím, veľa ľudí má takýto problém. Tu si nájdete najdôležitejšie informácie o tom, ako funguje DPH a Clo. http://bold.sk/funguje-dph-clo-pri-tovare-zo-za...

elikuk
5. jan 2017

@roncakjakub10 Ďakujem, ale toto všetko už ovládam. Môj problém sa týkal konkrétne zadržaného smartfónu v hodnote 200€. Na smartfóny sa clo nevzťahuje, platí sa len DPH a poštové z colnice na moju adresu. Lenže colníci žiadala tzv. zjednodušené čestné vyhlásenie podľa ich pokynov. Bohužiaľ ma to stálo ešte 12€ navyše, keďže som si to nevedela zabezpečiť sama, musela som si najať firmu za tento 12€ poplatok a potom to už šlo hladko 😀

miam123
13. jún 2017

Ahoj, mohol by mi prosím niekto poradiť? Objednala som si tovar z aliexpresu a zadržali mi ho colníci. Vychádza mi, že by som zato mala zaplatiť okolo 30 eur a to sa mi zdá už priveľmi zato čo som si objednala. Chcem sa opýtať, či je možné, že keď to nechám tak a tovar sa odošle nazad predajcovi tak mi vráti celú sumu za tovar? otvorila by som spor a uviedla, že išlo o problémy s colnicou? ďakujem

jankazincakova
6. aug 2017

Ahojte mne tiež zadržali balík colníci poslala som už mail zo všetkými potrebnými vecami ale nikto mi neodpisuje ani nedvíha už neviem čo mám robiť..... Mám ešte čakať ? Ďakujem za odpoveď

mirecbobor
13. sep 2017

Dobry den vie my niekto poradit z beninu my posielaju bankovatovu atm kartu na ktorej je vedsi obnos penazi a zadrzali my ju v nemecku na colnici ako mam postupovat dakujem

deeena
Odpoveď bola odstránená
Strana
z6