Aliexpress a tovar zadržaný colníkmi
ahojte.. obejdnala mi známa mobil s aliexpress.. dnes mi došiel papier že mám mobil zadržaný na pošte , pre colnu kontrolu..alebo take niečo.. a teraz čo mám ďalej robiť. ? mám poslať mailom doklady, aj písomné colné vyhlásenie, (je to nejaký špecialny papier čo mi daju na pošte ???? ) alebo ako sa k tomu dostanem??? viete mi poradiť ??? máte s tým skusenosti??? CLO nemusím platiť... na šťastie :D Ďakujem
@soffa - aspon takto okopirovane - mne toto poslali na vyplnenie
ČESTNÉ VYHLÁSENIE
Dolupodpísaný ...........................................................................................................................,
číslo OP/PAS .................................................... svojim podpisom týmto čestne vyhlasujem, že
v zásielke číslo...................................................sa nachádza tovar............................................
...................................................................................................................................................
Zároveň vyhlasujem, že za tovar som zaplatil............................. a poštovné náklady sú zahrnuté v tejto cene.
Zásielka slúži výlučne pre moju osobnú spotrebu.
-------------------------------------
baby mobil mam uz konecne doma je perfektny colne som platila 9,80 + doprava.dakujem vam za rady bez vas by so ten mobil nemala este ani dnes doma 🙂 🙂 🙂
Ahojte nepoznáte niekto niekoho na colnici v BA ?
@sonickaopicka
@sonickaopicka prosím ťa vieš mi ešte poradiť podľa čoho nájdem na výpise že sa jedná o tú danú, konkrétnu platbu??? Neviem to priradiť ... keď som objednávala viacero vecí ... či podľa var. symbolu alebo podľa čoho ... ďakujem
Ahojte! Kupoval už niekto tovar v hodnote nad 150€? Čo znamená, keď colnica žiada zaradiť tovar podľa Harmonizovaného systému klasifikácie a zaraďovania tovarov? Mám tušák, že by to mal byť formulár, ale kde ho stiahnem? Poradíte? Vopred díky
Zdravím, veľa ľudí má takýto problém. Tu si nájdete najdôležitejšie informácie o tom, ako funguje DPH a Clo. http://bold.sk/funguje-dph-clo-pri-tovare-zo-za...
@roncakjakub10 Ďakujem, ale toto všetko už ovládam. Môj problém sa týkal konkrétne zadržaného smartfónu v hodnote 200€. Na smartfóny sa clo nevzťahuje, platí sa len DPH a poštové z colnice na moju adresu. Lenže colníci žiadala tzv. zjednodušené čestné vyhlásenie podľa ich pokynov. Bohužiaľ ma to stálo ešte 12€ navyše, keďže som si to nevedela zabezpečiť sama, musela som si najať firmu za tento 12€ poplatok a potom to už šlo hladko 😀
Ahoj, mohol by mi prosím niekto poradiť? Objednala som si tovar z aliexpresu a zadržali mi ho colníci. Vychádza mi, že by som zato mala zaplatiť okolo 30 eur a to sa mi zdá už priveľmi zato čo som si objednala. Chcem sa opýtať, či je možné, že keď to nechám tak a tovar sa odošle nazad predajcovi tak mi vráti celú sumu za tovar? otvorila by som spor a uviedla, že išlo o problémy s colnicou? ďakujem
Ahojte mne tiež zadržali balík colníci poslala som už mail zo všetkými potrebnými vecami ale nikto mi neodpisuje ani nedvíha už neviem čo mám robiť..... Mám ešte čakať ? Ďakujem za odpoveď
Dobry den vie my niekto poradit z beninu my posielaju bankovatovu atm kartu na ktorej je vedsi obnos penazi a zadrzali my ju v nemecku na colnici ako mam postupovat dakujem

@janinka007 Dakujem 🙂