Anglicko - výber mesta
Ahoj mamičky , ako vieme na slovensku je t uplnaaa bieda , vcera som si precitala ze 70 000 lui na slovensku je na hranici biedy , a myslim ze som v tej kategorii aj ja .. tak som sa rozhodla ze odideme douk znova ... tak velmi som chcela prist dome , porodit a žit ale zistujem že to vobec nema vyznam tu zostavat .. prerobili sme si byvanie na svk a je mi troska luto odist .. ale zas mi je velmi luto ze si nemozme zit normalne , nepozerat ci mam nato ale nie , ci mozem ist na dovolenku ale nemam nato . uff je toho velmi vela .. ked viem ze tam som sa mala celkom fajn .. kde je podla vas lepsie ist , do akeho mesta ... ? od kolko rokou tam chodia deti do školky?
Tak sa mozme vymenit 🙂. Ja cakam uz len na to kedy odtialto vypadneme. Jednym z dovodov je hlavne to, ze urcite nechcem aby tu moje deti vyrastali.
K tvojim otazkam: deti chodia do skoly od 4 a pol roka, je to povinne. Co sa tyka mesta tak podla mna najlepsi je asi Londyn, ale bohuzial je tu drahe ubytovanie a doprava. Skor sa potom oplati byvat na okraji nez blizko centra. A najlepsie by bolo samozrejme najst si pracu blizko, usetris tak cestovne a hlavne cas. Ak by ste si s manzelom nasli dobre platenu pracu tak si myslim, ze sa to da zvladnut. Tiez ak by si pracovala a dieta dala do skolky tak rataj min. polovicu vyplaty na skolku.
@ruthke Dovod - mentalita anglicanov. Na jednej strane su mili, je uplne jednoduche sa tu hocikomu prihovorit a naopak. Ale deti a mladez otras. Prilis sebavedome, ziaden respekt ku rodicom, ostatnym. Bala by som sa tu dat deti do skoly. Jasne, ze nie vsetci su taki a nerobim si ani idealy co sa Sr tyka. Viem, ze dnesna generacia je nieco uplne ine.
Takisto ak chodia obaja rodicia do roboty, na deti ostane biedne malo casu. Kamoska kvoli tomu uvazuje, ze sa vrati domov a to stale vyhlasovala, ze tu chce ostat. Starsia jej uz chodi 2.rok do skoly a nepaci sa jej, ze tak male dieta a miesto hry sa uz musi ucit...doma by este bola v skolke.
@dejka77
Dik za odpoved. No, ano chapem. Ja som bola kedysi daavno au pair v Londyne a boli to krasne casy, ale ist do UK s detmi to je nieco uplne ine.
Ja by som vsak nemenila Slovensko za UK, zijeme uz 11 rokov v Kanade, a chceme blizsie k rodine. Predsa by sme sa dostali domov castejsie. S tym zivotnym stylom je to tu dost podobne a tiez som z niektorych deti zhrozena. Mna to taha skor na vidiek, mozno si to idealizujem, ale predsa sa tam doba nemeni tak rychlo a snad aj ti ludia su nevinnejsi, maju este hodnoty blizsie mojim.
@ruthke Tak urcite sa da najst nejake dobre miesto. Ale to by trvalo asi dlho a neviem akym sposobom by si hladala. Najst nieco take kde by ta akceptovali a bezpecne. Raz som citala na nete o jednom cechovi. On po dlhom hladani vybral nejake male mestecko vo Walese a asi je tam spokojny.
Pre vsetky Zeny a mamicky v UK.Pripojte sa k nam.Fbookova skupina.Rady, pomoc, stretnutia v UK.
https://www.facebook.com/profile.php?id=7116405...

@gabulka15 Zial,moj nazor je ze ani v UK to nieje med lizat a myslim ze baby co tam ziju mi daju za pravdu.Ja tam mam sestru,ma 2 deti a musia sa tiez riadne obracat aby zili ako-tak normalne.Ale ak si tam zila,mas zazemie a vies si najst pracu treba to risknut...ale ak uz mas dieta tak je to tazsie a treba si vziat vacsiu kopku penazi na zaciatok.Deti tam chodia do skoly od 4 rokov.Mna tu na Sk tiez dost poraza,odisla by som hned ako by bola prilezitost ale podla mna to nieje take lahke odstrihnut sa od doterajsieho zivota,zbalit deti a odist....