Angličtina pre začiatočníkov po 40-tke

delia933
14. máj 2016

žienky poradte, je možné zvládnuť angličtinu po 40-tke? ako uplný začiatočník? Je tu niekto taký kto sa nato dal? Taký čo sa ani v škole neučil?

tyelde
14. máj 2016

áno dá, poznám pár ľudí čo sa nudili na dôchodku tak sa dali na jazyky a celkom im to ide...jasne, že ťažšie ako mladším, ale keď sa chce, tak sa dá a aspoň ich v zahraničí nepredajú na obličky, aj keby to nebolo dokonalé 🙂

ena70
14. máj 2016

@delia933 všetko sa dá, keď sa chce... ja som sa dala na štúdium vysokej školy po 30-tke a všetko som zvládla...aj s malým miminom 😉.... prekladaj si pesničky obľúbených spevákov čo sú v angličtine a uvidíš ako veľa slov sa naučíš 😉

dedikatessa
14. máj 2016

ahoj. Zaleží aj od toho načo ju budeš potrebovať. Na akú uroveň ju chceš alebo potrebuješ zvladnuť 🙂 ? Máš nejaké základy?

delia933
autor
14. máj 2016

@dedikatessa nemam vôbec ziadne zaklady uplne od nuly len par beznych slovicok viem co sa bezne pouzivaju. Moj problem je vlastne v tom ze manzel robi v zahranici a chcem byt s nim ale nie som schopna nicoho bez anglictiny ani na letisku sa nedohovorim. Preto by som chcela s tym nieco robit len mam ozaj akysi vnutorny strach ze uz mi to ucenie nepojde. Vsade kde som sa pytala pre zaciatocnikov su ale ludia ktori uz nieco vedia zo skoly, hovoria si zaciatocnici ale nie su. Ja neviem ani to co ucia dnes deti v skolke. Ja som este rocnik co sme mali v skole rustinu a trocha malo viem z nemciny ale anglina nula bodov.

alex49
14. máj 2016

Ja čo som chodila na kurzy, tak som sa tam skoro nič nenaučila 😀 preberali sme tam to, čo ma nezaujímalo, tak som iba spravila úlohy, ale nebavilo ma to. Skôr by som sa naučila rozprávaním z angličanom.
Možno by bolo pre teba vhodnejšie keby si zaplatíš doučovanie, teda by si sa učila z učitelkou iba to čo potrebuješ, aj všetky základy. Pozeraj filmy po anglicky, anglické videá na internete, o niečom čo ťa zaujíma, hudba, aj rozprávky trebárs.

mircalla
14. máj 2016

@delia933 Rada ta naucim, pokial si nahodou z BA. Individualny pristup. Pre mna je to uz ako rodny jazyk a skusenosti s ucenim mam tiez.

dedikatessa
14. máj 2016

@delia933 Na uplny zaciatok treba zacat s nejakou slovnou zásobou aspon zakladne slovicka, potom jednoducha gramatika pritomny cas minulý a odporúčam celé dni sldovat buď tv alebo filmy v anglictine najlepsie so slovenskymi titulkami. A uplne najlepsie sa ju naucis ked do toho zahranicia pojdeš.

dana_l
14. máj 2016

ja som mala taky kurz zakladov par mesiacov a a teraz zijem v anglicky hovoriacej krajine. zacni pozeranim rozpravok pre deti, citanim jednoduchych kniziek. urcite poznas anglicke slova a zacni k tomu pridavat dalsie slova.
davaj si filmy v anglictine aj s titulkami. comu nerozumies tak si vyhladaj. klasicky ked citas text a nepoznas ziadne slovicko tak musis ist na jednoduchsi. ale ak citas a nepoznas v texte par slovicok tak niektore pochopis v ramci kontextu a tie ktore ti stale pridu nezrozumitelne si vyhladas v slovniku

delia933
autor
15. máj 2016

@mircalla si zlata ale nie som z BA

ewisam
15. máj 2016

@delia933 jasne ze sa da... sice nemam 40, ale pred mesiacom som zacala... V kurze sme 4 a je to celkom fajn...akurat ze mam male deti, takze nemam tolko casu, kolko by som sa tomu chcela venovat.

miskabiska
24. máj 2016

@delia933 ja riešim toto isté. Ver mi, že sa to dá. Len musíš nájsť spôsob, aký ti vyhovuje. Ja som skúsila kurz, ale bolo nás tam veľa, nedostala som sa často k slovu, tak som to nechala. Teraz hľadám niekoho, kto by ma doučoval individuálne. Držím ti palce.

delia933
autor
24. máj 2016

@miskabiska dakujem ti zacat by som chcela od septembra, len viem ze to musi byt nieco co ma prinuti, urcite viem ze nie doma nie som schopna sa sama ucit jedine niekam chodit a pravidelne tak rozmyslam.

roboas
1. dec 2016

Ahoj nikdy nie je neskoro treba tomu dať len čas a učiť sa pravidelne. Ja sa učím napr. cez tento online kurz : www.anglictina-bez-biflovania.sk/anglictina-pre... Cestou z práce v autobuse 15 min denne. ( na telefóne) za mesiac som pocítil prvé zlepšenie.

lucyan
15. dec 2016

to je úplne jedno kedy človek začne s anglinou, keď má nejakú motiváciu a správny spôsob výuky, tak môžte mať aj 120 rokov :D Angličtinu bez biflovania mám aj ja je to dobrá vec, takto to vyzerá www.anglictina-bez-biflovania.sk/video-ukazka-v...