icon

Anketa o prezidentských voľbách

salome123
29. mar 2019

Ahojte, len taka mini anketa pre tych, ktorí pred 2tt nevolili Caputovu ani Sefcovica.... Otazka c.1 koho ste volili pred 2t? Otazka c.2 Koho budete volit zajtra?

evittam
31. mar 2019

@saskia_98 Isteze, komu by to nevyhovovalo? Prázdne reci ako by si pracovala len tvoj super manzel ti to nedovolí mozes tak rozpravat kamoškam na východe co su rady,ze muzi robia za minimálku. Tam sa chod vychvalovat ako sa mas dobre a rozoberat ako dotujes stat a cigánov aj ked ich vlastne vôbec nedotujes.😁 A stat bude za par mesiacov dotovat aj teba.

saskia_98
31. mar 2019

@dai praveze bola som v banke, zo zvedavosti no berie sa len zakladny plat bez diet. Diety sa beru len ako nejaka forma mzdy, ktora sa nemusi vyplacat kazdy mesiac. Čo oni do uvahy neberu. Takto mi to povedali...

evittam
31. mar 2019

@dai Myslim,ze v tomto prípade je to uplne zbytocne. Ako si mozeme prečítať. 😉

dai
31. mar 2019

@saskia_98 ja som hypo brala 2x🙂 môj muž nemá výplatnú pásku a keďže hypo bral on a nie ja, tak brali jeho obraty na účtoch.... Skúšala som aj ja koľko by mne vyšla hypo splatka a brali moje celé príjmy aj s odmenami etc. (mužovi vyšli nižšie splátky tak sme išli cez neho, môj príjem nebol potrebný...)

dskjhfdlkdjhl
31. mar 2019

@saskia_98 asi to nie su z pohladu banky ziadne vysoke sumy.

saskia_98
31. mar 2019

@dskjhfdlkdjhl tak nemyslim si, ze 1900€ nie je vysoka suma, no niekedy je posielana na ucet a niekedy si to vyzdvihne vo firme, podla toho ci robi, ked pride vyplata alebo je doma. Preto to asi nezobrali do uvahy ..

dskjhfdlkdjhl
31. mar 2019

@saskia_98 ale ved si pisala, ze hypo si aj tak nechcela, tak snad je to jedno, nie? A teda pokial to nebolo na ucte, tak banku to nezaujima.

saskia_98
31. mar 2019

@dskjhfdlkdjhl napisala som, ze bola som sa informovat zo zvedavosti. A pisem, ze raz chodi, raz nechodi (vyzdvihne si to vo firme).

evittam
31. mar 2019

@saskia_98 A zdanuju mu ich vôbec? Ci len tak ich dostane?

dskjhfdlkdjhl
31. mar 2019

@saskia_98 ale ja viem citat, aj rozumiem pisanemu textu, mne to nemusis opakovat😉 Nijako sa moja odpoved neprieci tomu, co pises😉

dai
31. mar 2019

@saskia_98 ale ved keď dostáva diéty tak to ma na výplatnej páske.... A banke odovzdáva v platné pasky

saskia_98
31. mar 2019

@dai banke staci vypis z uctu, vyplatne pasky sa uz davno neodovzdavaju.

evittam
31. mar 2019

@saskia_98 To si myslíš len ty. To uz tiez neplatí. Ale ozaj, zabudla som. Ty vies viac. Bola si sa informovať.
Banku uz teraz nezaujima koľko peňazí ti pride na ucet. Zaujima ju tvoj príjem,ktory si overi cez SP. To len pre lepsiu informovanost. To o čom pises platilo max.rok dozadu a neviem ci nie len pri spotrebných úveroch. NBS sprísnila podmienky a este len sprísni. Ale to by si mala vediet keďže si sa bola informovat.🤔

evittam
31. mar 2019

@saskia_98 Napríklad ak ma SZCO ci zamestnanec príjmy len zo zahraničia a aj ked mu peniaze chodia na ucet na SVK dostane prd a nie uver. Alebo len veľmi velmi tazko. Banku nezaujima príjem zo zahraničia. Bohužiaľ. SZCO potrebuje potvrdenie od DU kolko mal príjmy a ZD za predchádzajúci rok a taktiež si zisťujú ci nema dlžoby na SP ci ZP. A ak ma príjem zo zahraničia tak DU potvrdí príjem 0. Cize moze mat na ucte kazdy mesiac aj 10tis.banka mu uver nedá.

zaba21
31. mar 2019

Robím mzdy pre kamionistov, banky si pri úvere tu tejto profesie vždy pýtajú aj potvrdenie o príjme, uvádzam tam aj diéty. Väčšinou rozpisujem diéty podľa mesiacov.

zaba21
31. mar 2019

Pokiaľ viem, nie všetky banky diéty zohľadňujú, ale niektoré áno.

evittam
31. mar 2019

@zaba21 Pri kazdej profesii si banky pytaju co potrebuju. A aj potvrdenie o príjme. Tu nejde o profesiu. Ani ta banku nezaujima.😉

dai
31. mar 2019

@saskia_98 tak neviem... Ú nás boli banky vždy veľmi flexibilné a ústretové - mame veľmi vysoký úver a super podmienky, keďže viac menej o nás nakoniec 3 banky bojovali - a uznali nám ako príjem vsetko🙂

Myslím ale ze sme už značne mimo témy... Je naivne sa domnievať že rómsku otázku vyrieši kotleba, harabín, či nebodaj kollar. Je to tak zložitý celospolocensky problém ze zatiaľ sa ho vyriešiť podarilo len v malých komunitách kde sa do toho naozaj so srdcom a pozitívnym prístupom pustil obyčajne starosta a celá komunita... Zákonmi a príkazmi, či nebodaj nejakými konečnými riešeniami sa povaha, charakter a temperament ešte nikomu nepodarilo zmeniť - hlavne ak ti ľudia žijú rovnako celé tisícročia...

korunka1
31. mar 2019

Čítam to tu čítam a len ma to utvrdzuje v tom...vrátim sa k teme volieb....že by mali zdvihnúť vekovú hranicu pre prvovoličov/je to este fakt mladé a hlupe a ovplyvniteľne/ a zadať hornú hranicu...detto staré hlupe ovplyvniteľne 😁😂
Samozrejme sú vynimky

dskjhfdlkdjhl
31. mar 2019

@korunka1 neviem, ale podla veku to nestaci😉

korunka1
31. mar 2019

@dskjhfdlkdjhl to je jasné...chcelo by to ešte nejaké politické IQ testy a ktovie čo este 🤔😁

kengurica
31. mar 2019

@saskia_98 čítam už desiatu stranu, a čakám, kedy sa stratíš v bludisku, ktoré si krvopotne staviaš. Máš 20 rokov. Pracovala si údajne 2 roky. Muž pracuje v Luxembursku, čiže dane na SK neodviedol ani cent. Ty možno pár eur za tie dva roky. Keďže VS nemáš a si vo východnej časti SK, asi to nebola horibilné čiastka. A teraz budeš 3 roky na rodičáku.
Ty nadávaš na Rómov, že vyciciava ju systém, nepracujú, chcú dávky, majú domy zadarmo...... Nemáte náhodou niečo spoločné??!?

dskjhfdlkdjhl
31. mar 2019

@kengurica ona je stratena uz davno, len o tom nevie.

saskia_98
31. mar 2019

@kengurica ano ale ja realne po ukonceni md nastupim do prace, oni nastupia ? Kedy ?

evittam
31. mar 2019

@saskia_98 Po ukončeni MD? Ved si pisala, že muz chce aby si bola doma do 3rokov veku dieťaťa.

korunka1
31. mar 2019

@kengurica v poslednom rocniku na strednej uz otehotnela,bola hneď na rizikovom,maturu dorabala...takze o praci ako takej by som nehovorila...mozno brigada..mozno u otca,stryka,len tak na okraj k tej robote 😁😀

evittam
31. mar 2019

@korunka1 A aj dobre vydat sa medzi tym stihla.😁😉

zaba21
31. mar 2019

@evittam
Keby banku diéty nezaujímali, tak si ich nežiadajú. A profesia ich teda zaujíma.

kengurica
31. mar 2019

@saskia_98 ale sľúbiť tiež môžu...

evittam
31. mar 2019

@zaba21 Ja nepisem,ze ich diéty nezaujimaju. No a co sa týka profesie. Myslíš,ze uver dostane skor nejaky VS vzdelaný s platom 800Eur alebo murár s platom 2tis.? Banku zaujíma financna spôsobilost a nie ci si kuchar alebo riaditel zemegule.😉 Ano zaujima ich v style, ze vypises kolonku ale nema to nic spolocne s tym ci uver dostanes alebo nie.