Anulovanie manželstva
Ahojte,potrebujem poradiť,7 rokov som žila v Anglicku,našla som si priateľa Slováka ktorý je rozvedený,máme spolu 2 ročného syna,a teraz ide o to,že pochádzam z katolíckej rodiny,už ako malá som snívala o svadbe v bielych šatách v kostole,no on nemôže mať svadbu v kostole,veľmi to mrzí mňa ale aj mojich rodičov,rozmýšľam aby on požiadal o anulovanie manželstva cirkvou,mate s tým niekto skusenosti,ako to prebieha,je to komplikovane,ako dlho to trvá?Viem že to môže vyjsť ale nemusí.
@katkami123 Máš pravdu, viere v rozpravky v dospelosti nerozumiem
@bekiinka5 čiže tebe anulovali manželstvo?môžeš o tom niečo napísať?
@deti95060810 tiež sme mali katolícky sobáš, hoci som bola rozvedená. Dôvod bol jednoduchý - prvé manželstvo bolo “iba” civilne - uzavrete na úrade čiže z pohladu cirkvi nebolo právoplatne. Takze ako keby som nebola ešte vydatá. 😅
@katkami123 maju uz dvojrocneho syna, v hriechu uz davno ziju
@marpel to je čosi iné...😉
@josephinka222 podla mna najlepsie je ziatit si dovody, ktore su padne a dovodne u cirkvi. A najlepsie, ak obe strany suhlasia-- cize aj ex manzelka, plus nejaka znamost pomoze tiez.. zial. Poznam ludi, ktori maju anulovane manzelstva, a pritom pre mna nebol dovod (mali deti, nikto ich nenutil, atx).... a zaroven poznam jedno, kde dovody boli dost padne (jedna strana nechcela deti, podvadzala s viacerymi, ale zaroven na truc nesuhlasila s anulaciou) a aj tak to cirkev neanulovala ani po odvolani na najvyssi ich sud. Preto je naj si urobit plan, dovody, svedkov, suhlas ex.. a nejakeho knaza znameho co sa prihovori..
@josephinka222 na anulovanie manželstva musí byť veľmi vážny dôvod. Poznám jednu ženu, ktorá požiadala o anulovanie manželstva z dôvodu, že manžel jej pred sobášom zatajil svoju psychickú poruchu. Trvalo to neskutočných 7 rokov kým Vatikán rozhodol a manželstvo anuloval. O pár rokov neskôr poznala vdovca, za ktorého sa vydala v kostole.
Ten dôvod ktorý uvádzaš, že sa vlastne ani nechcel ženiť, vôbec neobstojí.
@lilope on sa chcel raz oženiť,ale nie s tou ženou,ale keď už čakali spolu dieťa tak sa s ňou oženil,bolo to pred 30 timi rokmi,vieme aké to bolo keď už žena otehotnela tak chlap si ju vačšinou musel zobrať,možno aj na príkaz rodičov.
V dnešnej dobe sa uz nepodáva žiadosť na anulovanie manželstva pápežovi,teraz to rieši arcibiskupstvo,to je podľa toho v ktorom meste bol sobáš,a co som našla na nete tak keď všetci spolupracujú tak sa to dá vybaviť do roka,maximalne do roka a pol.
@josephinka222 mna by zaujimalo aky dovod chces uviest na anulovanie.
@josephinka222 ahoj, ja si práve prechádzam anulaciou manželstva, nie je pravda, čo ti niektorí píšu, že to trvá roky, v prípade ak máte jasnú dôvod na anulaciu... V mojom prípade to bude trvať pol Max trištvrte roka, ale to mám veľmi jasne dôvody na anulaciu manželstva.... takže to bude iba formalita... Ak budete vymýšľať hlúposti, tak jasné že sa to bude naťahovať...
@ladyblcha no to ja neviem,priateľ by mal porozprávať s kňazom ktorý mu s tým pomôže,a povie mu presne všetko ako to bolo.Ja neviem či sa to podarí,môže ale nemusí,ale chceme to skúsiť.
@mell27 ďakujem veľmi pekne že si sa ozvala,veľmi ma to trápi,chceme to skúsiť,možno to vyjde možno nie.
@josephinka222 toto bude nadlho,vzdaj sa svojho sna a vezmi si muza svojho zivota aj zajtra na urade,lebo takto ta aj chut prejde🤣🤭
Keď nájdete farára, ktorému nebude vadiť, že máte nemanželské dieťa splodené v hriechu, tak mu nebude vadiť ani to, že je rozvedený. Aj keď rozvedený vlastne nieje keďže cirkev takýto pojem nepozná. Čo farár, to iné pravidlá. Náš nepokrstí nemanželské dieťa alebo dieťa, kde je len 1 z rodičov veriaci a farár vedľa v.obci nemá problém s ničím.
Dievčatá vďaka za také "povzbudivé" slová od väčšiny z vás,cítim sa oveľa "lepšie".
Mam skusenost s anulaciou manzelstva ale teda uz to su dva roky a stale to nie je vyriesene pritom tam su padne dovody aj obidve strany spolupracuju. Je to hroooooozna birokracia, raz za par mesiacov pride list, niekedy aj dvakrat ten isty a vzdy o nicom😂je to naozaj hrozne a myslim ze keby to vedeli dopredu tak do nicoho taketo nejdu, je to zbytocne a zrut casu.
@deti95060810 ak si všimneš, @sonnenshein nepísala či aj prvý mala katolícky, iba že je rozvedená. Čiže kľudne to môže byt ten istý prípad ako ja.
Môj exmanzel mal normálne svadbu znova v kostole, tretiu, pretoze my sme boli na úrade zosobaseni, takže dva razy kostol, nemal s tým nikto nikdy žiadne problémy 🤷♀️ podrobnosti ale neviem. Len keď sa bol prvýkrát ženiť v kostole po našom rozvode, jedine co sa ma pýtal, ze kde som bola krstena, že tam musí skočiť na faru a hotovo, viac neviem.
Ono to, ze on sa zenil a vlastne nechcel a len sa zenil preto lebo vsetci to od neho ocakavali tak je to dovod - simulacia suhlasu alebo tam moze mat aj “”reverencny strach” strach z toho co povedia rodicia , okolie - vlastne sa citi k tdj svadbe dotlaceny nasilu a nevie vyspatkovat z toho pred svadbou. Najdite si pravnika na niektorych strankach dioces mate zoznamy na koho sa obratit - diocezny sud napr
Technicka otazka, s tou anulaciou nemusi suhlasit aj jeho exmanzelka???
@josephinka222 a preco ti tak zalezi na svatbe v kostole?podla toho co pises, hlavne tvoj doterajsi zivot (sex pred svatbou s civilne rozvedenym muzom, nemanzelske dieta)mi velmi v sulade s cirkvou nepripda,asi tiez nechodis do kostola kazdu nedelu…ale v kazdom pripade ti drzim palce, nikdy nie je neskoro zacat,len aby to neskoncilo len pri tej svatbe v kostole…
@zooeynka no asi by mala súhlasiť keďže musí,respektíve aj ona sa má k tomu vyjadriť a chodiť na cir.súdy,takže musí s tým súhlasiť.
@gagik veľmi mi na tom záleží,neviem si predstaviť aby som len tak žila "na divoko",predtým ako som odišla do Anglicka som chodila do kostola každú nedeľu a na všetky prikazane sviatky.Keby ta anulacia nevyšla tak asi by som ostala radšej sama so synom.
@josephinka222 nevies si predstavit 'zit len tak nadivoko"??? Ved presne tak zijes, co si na tom chces predstavovat?🙂 Neber to v zlom. Mas nemanzelske dieta, rozvedeneho chlapa a teraz potrebujes "Bozie odobrenie"? Nie je to uz teraz jedno?

@josephinka222 Manzel je veriaci, a knaz co nas sobasil ho pozna od chlapca.