icon

Apple

briketa
6. mar 2013

Zakladam clenstvo a otvorenu temu pre fanusikov Applu, na tipy, triky, technicku a antifrustracnu emocionalnu podporu s heslom Ucime sa cely zivot
Pracu s uzivatelskymi programami, vychytavky na dobre aplikacie, technicke zvladnutie IMac, MacBook, IPad, IPod,IPhone.
Dvere su otvorene vsetkym.
Zacinam - mate nejake problemy s OS Mountain Lion?
Ako stahujete media - knihy, casopisy mimo ITunes?
Cim konvertujete filmy ktore boli stahovane mimo ITunes?
Oblubene aplikacie pre deti, pre vas.s

Ja som velky fanusik Pinterestu!!!

briketa
autor
10. apr 2013

@zabka888 oxidaciou trpime najma my co zijeme priamo pri oceane. Cize to mas v povetri a ano, elektronika po par rokoch je poznacena. Je to tu najcastejsi problem, lebo hocikde hocico mam, je to skratka v povetrl stale 24/7

briketa
autor
10. apr 2013

Dievcata, potrebujem nasilne vybrat CD z mechaniky. Rady aby som nic neposkodila....
Deti mi tam napchali tri CD a dve mince naraz...uz mam vybrat len jedno posledne CD ale naozaj mi to nejde.

kaktusik007
10. apr 2013

@briketa pruser.... preto davam vsetko vysoko nad dosah deti.... nepomozem.... skusat, skusat, skusat....

zabka888
10. apr 2013

@briketa tak to ano bohužial tomu sa nevyhneš 😒 ale zas bývanie pri oceáne má iné výhody 😉 čo tam po nejakej vlhkosti čo kazí mobily a pod. 😀

briketa
autor
10. apr 2013

@kaktusik007 , no ja mam IMac ako televizor, takze nie je vobec vysoko... 😢

kaktusik007
13. apr 2013

@briketa no co, podarilo sa zachranit a vybrat tie CD???
a este dalsia otazka - time capsule - kupila si si ??? lebo fakt silno nad nimi uvazujem, referencie na forach su ok....

kaktusik007
11. máj 2013

no, skoda ze to tu umrelo.. :( 😝 😝 😀 😀 😀 😀

mirka414
18. okt 2013

Konečne som to tu nasla 🙂@briketa otazka hned na zaciatok.načo slúži Time Capsule?mne najnovsie do zbierky pribudol Apple TV.

briketa
autor
18. okt 2013

@mirka414 je to externe bezdrotove zalohovanie pocitaca a wifi stanica v jednom

briketa
autor
18. okt 2013

@mirka414 este jedna vec k time capsule. ma uz priamo zabudovany firewall, takze internetovy malicious software, ktory sluzi na preniknutie do sukromnych zalezitosti v Tvojom pocitaci a znemoznenia jeho normalnej funkcie (tyka sa to aj android tabletov a vsetkych windows smartfonov) sa to do kompu nedostane.. toto je vsetko prenechane windowsakom 😉

renatka100
24. okt 2013

@briketa
@kaktusik007
@mirka414
Ahojte stahujete nejake aplikacie pre dospelych alebo aj pre deti? Moja mala ma 3 roky teraz fici pipi dlha pancucha nasla som aj taku hru, ma rada aj detskych doktorov. Pre dospelych som nasla jednu ktora sa vola pravna kalkulacka a da sa tam vypocitat suma za pravnika, za pravny spor na sude podla hodnoty sporu, podla mna super 🙂 a je slovenska!
Mate nejake tipy na dobre appky?

kaktusik007
24. okt 2013

@renatka100 mame tu uz skupinku pre apple, kuk tam 🙂)) pisala som tam tipy na app pre deti 2 - 3 rocne 🙂

kaktusik007
24. okt 2013

@mirka414 na Time Capsule nedam dopustit... je to wifi router s harddiskom, takze tam sa mi zalohuje moj komp a uz som 2x dakovala ze ma osvietilo a pocitac si zalohujem 😉

a co sa tyka este toho wifi routera, tak vytvara dve nezavisle wifi siete - takze mam jednu pre mna, kde mam svoje veci pripojene, a potom mam druhu wifi, kde umoznujem pripojit sa navstevam -- takze mi navstevy nelezu do mojich externych diskov, ktore mam na sieti...

apropo, externy disk... priamo z TC je usb kabel, ktory sluzi prave na pripojenie externeho disku s vlastnym napajanim (teda to su tie 3,5") a tam mam disk s filmami.... a pristupujem nan priamo z telky, takze za mna bola kupa time capsule moc dobra volba a doporucujem 🙂)))

briketa
autor
24. okt 2013

@renatka100 ja k apliakciam neprispievam, lebo som v amerike a neviem co je u nas na trhu. ako odpoved na otazku by bolo - ano, mam dost aplikacii aj pre dospelych.
Milujem napr. app Star Walk, je absolutne genialny, len neviem ci je k dostaniu aj u nas. Wikitude World Browser, Google Googles...a dalsie.

renatka100
24. okt 2013

@briketa nejake detske aj v anglictine ktore ma tvoja mala rada?

briketa
autor
24. okt 2013

@renatka100 Clay Jam !!! 🙂
Toca Hair Salon
Drawing
Piano
World Around Us
Monkey Preschool Lunchbox
Rainforest Puzzle
Britannica Kids: Rainforests
iLiveMath Animals Of Africa (By iHomeEducator)
Zenses Rainforest

briketa
autor
24. okt 2013

@renatka100
Rainforest Rescuer Little
Matching Pairs Wild Amazon

kaktusik007
24. okt 2013

@briketa a teraz cmd C a cmd V a sup s tymi appkami do skupiny a pekne oznacit 😝 😀 😀 😀

prasiatko30
25. okt 2013

@kaktusik007
@briketa baby prosim vas mohli by ste ma pridat do apple skupiny? Dakujem za akukolvek odpoved

kaktusik007
25. okt 2013

@prasiatko30 klik na moj fotoblog, tam dole vpravo budu skupiny, v ktorych som a jednou z nich je aj skupina neco pres ovoce --- to je ono 😀

dana_l
11. dec 2013

@briketa mas prosim skusenosti s uTorrent? vraj ked muz nieco stiahne tak potom ludia ktori to od neho budu stahovat tak nam to naskoci na ucte ako upload. je to Pravda?

briketa
autor
11. dec 2013

@dana_l ved hned ako natiahnes vymaz Seeding a nikto od teba nic nebude stahovat. A to aj z bezpecnostnych dovodov lebo vela veci je tam ktore maju vlastnicke prava a ked to budes nechavat otvorend na Seeding, tak s moze stat, ze dostanes varovny pozdrav od Tvojho internetoveho prevadzkovatela, ze Ti zrusia sluzby. Takze stiahnut a zrusit okamzite zasievanie!

dana_l
11. dec 2013

@briketa vdaka

lubka231
18. dec 2013

Ahojte kupila som si apple iPad a chcela by som si stiahnut skype. Poradite mi ako na to?

lubka231
18. dec 2013

@briketa
@kaktusik007 Ahojte kupila som si apple iPad a chcela by som si stiahnut skype. Poradite mi ako na to?

prasiatko30
18. dec 2013

@lubka231 appstore - hladat app skype a stiahnut a nainstalovat

kaktusik007
18. dec 2013

@lubka231 tak tak - ako ti radi
@prasiatko30

lubka231
18. dec 2013

@kaktusik007 zatial sa nedari, chce odo mna apple ID

prasiatko30
18. dec 2013

@lubka231 musis sa zaregistrovat ked budes zaregistrovana a vytvoreny tvoj apple account tak potomsi mozes stahovat app

kaktusik007
18. dec 2013

@lubka231 😀 😀 😀 😀

no bez toho to nepojde 🙂

musis si spravit.... na toto apple ID si budes potom stahovat vsetko z itunes store.... vsetky aplikacie... a aplikacie, co mas takto "kupene" mozes mat najviac na 5tich svojich zariadeniach - cize ich uz nemusis potom kupovat...

kupovat - mozes normalne za peniaze, pri evidencii to chce cislo kreditky, ale su ludia ktori si zaregistrovali apple id aj bez kreditky - potom mozes kupovat iba tie aplikacie, co su zadarmo....
ak das kreditku, apple si na par dni blokne na tvojej karte asi 2,80 eura - cca, je to pre overenie si karty, a po tych par dnoch tu blokaciu uvolnia... to aby si vedela dopredu a potom nechaosila ako vacsina co to nevie 😀 😀 😀

neviem ci na sk itunes sa da zaregistrovat bez kreditky.... ak trvas na tom, ze cislo kreditky im nedas a budes striktne stahovat iba veci co budu zadarmo, viem, ze na us store to ide a viem ta potom znavigovat ze ako to spravit....
ale skus na sk ucte -- vyber si ten skype, alebo inu bezplatnu aplikaciu, a daj stiahnut... ak ta to vyzve k registracii, zaregistruj sa, a snad tam budes mat moznost ze bez kreditky... uvidis.