Asi som sa dotkla mojím autom druhého auta
Ahojte. Riesim teraz takz dilemu 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ sla som dnes v meste a ako som odbacala tak som dost blizko presla pri aute zaparkovanom, ale teda presla som, ze uf tesnotka, absolutne nic som necitila nic nic, ani ze som sa dotkla …. Len potom som okolo auta sla a bolo biele a videla som tam taku ciernu jemnu ciarku na dverach asi 2cm, teraz mam paniky, ze co ked som sa ho predsa len dotkla, jemno, aj ked som nic necitila a nie som si vedoma …. Mozno to bolo len spinave, neviem, ja som bola tak dalej od auta, tak len ma to tak napada, ze keby teoreticky to fakt bolo odo mna a riesil by to niekde na policajtoch? To by mi este dnes volali mestski? Ja neviem, ale nie som si teda vobec vedoma, nic som necitila, len asi chyba ze som sa na to auto vobec pozom pozrela a teraz v tom nieco hladam 🤦♀️ vodici, to by som musela snad citit neee? 😅 ďakujem
@zic No toto si prave hovorim aj ja, ze mi nejde do hlavy, ze by sim necitila, lebo vsak uz aj haluzku zo stromu citit ked mi skrkne o auto ….
Ahoj, ja som to riešila tiež nedávno, po prehliadke u lekára som pri odchode z parkoviska chytila s mojim 20-ročným tátošom práve nové auto svojho lekára 😂 ale riadne... 10 cm škrabanec určite. 😂
Ak má tvoja "obeť" zaplatenú havarijnú poistku, ani nebudeš vedieť a auto si dá bez problémov opraviť.
Ak havarijnú nemá, oprava škrabanca na jeho aute sa bude hradiť z tvojho PZP (stále nie z tvojho vrecka). ☺️
@silvia1996 len teda keby som sa ho nahodou dotkla (coho si nie som vedoma) a on by to riesila tak asi by som o tom musela uz dnes vediet ci?
Ak má havarijnú, nepotrebuje ťa vôbec kontaktovať na to, aby mu poisťovňa preplatila jeho škodu.
Ak ju nemá, záleží na tom, kedy a či vôbec si to všimne a ci to mieni riešiť. ☺️
@silvia1996 ono asi sa nic ani nestalo, kedze som nic necitila ani nevidela, len taka paranoidna uvaha asi 😅
Netuším odlial ste, aké auto ste suchli, ale nakolko mam biele auto a bola som s nim dnes s na verejnom parkovisku 😂 veruže ho pojdem rano poobzerať 😂😂😂
@silvia1996
To tiež nie je tak celkom pravda. Aj na havarijnej sa pri škodovej udalosti platí spoluúčasť. A prečo by som to mal platiť zo svojho?
Havarijnú si platím pre seba,keď budem mať nejakú škodu a nebudem to mať na koho zvaliť.
To je miziva sanca zeby si to odrela ty podla toho co pises. Keby si auto aj suchla urcite by to nebola ciarka ale plosny oderok. A to uz by si citila, ze nieco deries. Vyhod to z hlavy a nezatazuj sa tym.
@silvia1996 a preco by si to niekto mal riesit cez svoju havarijnu? Platit spoluucast, plus samozrejme nasledne navysennie ceny havarijneho poistenia. Ja si havarijnu platim, ked ja sposobim nejaku skodu na svojom aute.
Na to si kazdy plati PZP, mna by nahneval aj maly skrabanec, aspon nechat kontakt na seba.
@tahomi @nepic Píšem svoju skúsenosť spred pár týždňov, spolu s vyjadrením od známeho poistovaka. Ja som v svojom prípade nechala telefónne číslo, pán mi zavolal, povedal, že si to vyrieši cez vlastnú poistku a nepotrebuje ma na to.
To isté vraví aj poistovak, škoda by sa platila buď z jednej alebo druhej poistky. 🤷🏼♀️
@basulaak ďakujeeeem, tiez si hovorim ze musela by som nieco snad citit 😅 len mam skorej asi taky sok ze som zrazu bola tak blizko, lebo sa mi to este nestalo

Ok, to je jedno ako casto... Takto blizko (aby som si vobec myslel, ze som sa dotkol cudzieho auta) som isiel mozno 3x za vyse 20 rokov co mam vodicak. O to ide. Tu sa akoze bavime o 1-2 cm. Ak ides pol metra, tak ta asi nenapadne, ze si ho skrkla...
A mimochodom, v rychlosti (aj len cuvani, toboz odbocovani) ak by si zachytila cudzie auto, tak som si na 100% isty, ze by si to vedela hned...