icon

Auto Kia verzus Dacia

2. júl 2023

Možno mi budete vedieť poradiť, alebo aspoň váš názor ma poteší.
Mám teraz 20 ročné auto a chcela by som novšie, nech mi pár rokov poslúži, a neviem sa rozhodnuť či
KIA Rio r. 2018, 53 tis. km
DACIA Sandero r. 2021, 33 tis. km
Cenovo sú cca 8500 - 9000 €
Viac sa mi páči Kia, ale zase Dacia je novsia.

Strana
z2
huginko
2. júl 2023

@martinq54 ale nehovorte, tak dúfam, že vy mate minimálne PORSCHE

diaszoky
2. júl 2023

Ani jedno najhorsie znacky

jolien88
2. júl 2023

Stačí trosku pogooglit, žiadnu Dacia ani zadarmo. Pravidelne kraľuje na konci rebríčkoch co sa bezpečnosti týka.

biaa
2. júl 2023

Ani jedno 🙈

biaa
2. júl 2023

@autorka skús trebars skodu fábiu a podobne. Pripadne nejakého maleho mercedesa mame doma niekoľko A aj B niesu tak drahe je to kvalitne auto. Mala som Kiu rocnik 2010 po jedných majiteľoch najazdené cca 135tis teda som dúfala že ešte pojazdi noooo😅 stala má viac nervov a penazi ako by bolo treba tak som si kupila skodu a som max spoko👌🏻 ale teda novú no . Daju sa kupit aj 2-3 ročne

Ale facka a kia nikdy ani zadarmo teda všetkých čo poznam čo mali tieto auta tak som nepocul dobreho slova

autor
2. júl 2023

@nepic praveze preto som to tu napisala, aby mi ini poradili, podelili sa o svoje nazore, lebo ja nemam zatial skusenost ani s jednym menovanym.

nepic
2. júl 2023

@autor
Veď v pohode.. Ale ja keby som napr išiel robiť/vyrábať klobásky tak sa určite nejdem pýtam do nechtového štúdia ako to robiť(čo počuli od známeho), ale radšej nejakého mäsiara ktorý ich robí už 30 rokov. To isté ako sa tu pýtať,ktoré auto je lepšie a ktoré kúpiť..
A keď sa ti vyjadria ľudia ktorý majú Daciu že sú spokojný a ľudia ktorý ju nemajú ti ju neodporúčajú a pre teba to je rozhodujúce,tak veľa šťastia pri výbere. 😉

sofia1
2. júl 2023

Pre boha manuál nikdy a dacia tiež...vhodné pre sedlaka na rolu

sofia1
2. júl 2023

Radšej mercedes....nie sú drahé niektoré typy áut u urcite kvalita

autor
2. júl 2023

@nepic no ja som praveze chcela vidiet realne skusenosti. Ale som rada za kazdy nazor 🙂

autor
2. júl 2023

Ešte pripadá do úvahy Škoda Fabia r. 2018, 80tis.km. 🚘

drobcek17
2. júl 2023

Mame obidva auta, oba boli kupované nové ale teda nie tieto modely len značky. Kiu sme kúpili tento rok, Dacia za 8 rokov čo ju mame nebola v servise len na také tie povinné výmeny,do dnešného dňa sme za ňu na oprave zaplatili max 400€ a samozrejme tie diely boli tak lacné ze to nebolo ani cítiť. My máme aj plyn a ta úspora fakt super. Teraz máme Kiu novú tam je 7 ročná záruka takže to neviem porovnať. Ale tým som chcela povedať, že aj keď mnohi na Daciu hovoria aké to je auto, vôbec nie ne zle. Sme veľmi spokojní s Daciou, len sme chceli menej hlučné auto.

drobcek17
2. júl 2023

A sozrejme také reči ze si si kúpila daciu to sme sa na počúvali denne, ale teda naša Dacia najazdila kilometrov a auta tých ludi čo sa porovnávali sú dávno v šrote 🙈🙈🙈🙈 alebo reči typu najhoršie auta, tak nie každý má úvery na krku radšej si kúpi auto za hotové ako ho ma splácať niekoľko rokov😂😂

huginko
2. júl 2023

@sofia1 sorry, mam daciu a rozhodne sedliacka z role nie som 😬trochu pokory by ti nezaškodilo

huginko
2. júl 2023

@sofia1 nie, vôbec nie sú drahé, ani servis, ani diely náhradné 🙊

autor
2. júl 2023

@drobcek17 hej, ved chcela som nove, ale nechcem pozicku, takze chcem kupit za to co mam. Ano, samozrejme, su aj ine auta za tu cenu, aj krajsie ovela, ale s vela km alebo starsie. Do tych 5 rokov je pre mna optimalne.

drobcek17
2. júl 2023

@huginko hej tiež som sa zasmiala, že sedliačka z role, tak teda nech sa príde pozrieť aká sedliačka ju ma 😂 niektori sa tu radi vyťahujú, chcela by som ich aj v reáli vidieť 🙈
Autorka mame obidva s kiou som spokojná lebo je nova a v najvyššej výbave. Ale ja na daciu nedám dopustiť, to auto s nami precestovalo veľa a hlavne tie opravy kým brat sa Škodovke plakal koľko stojí aka výmena my sme mali skvelé auto bez zbytočných investícií. A áno mala som aj haváriu na ňom a som tu a celá a aj moje auto 🙂

sofia1
2. júl 2023

@huginko na A B nie su

marsmykkok
2. júl 2023

@sofia1 Prečo nie manuál? Je jednoduchší na opravu, menej nákladový, Ak ty máš problém radiť rýchlosti, nemá každý, mne autoškola nešla vo veľa veciach, ale radiť som sa naučila rýchlo. A čo teda? Nejaký 20 ročný passat polohrdzavý s 485 000km ako mnoho ľudí kupuje?

sofia1
2. júl 2023

@marsmykkok ja som soferovala manual 24 rokov a predstav si nechcela som zmenu ale uz by som sa nikdy nevrátila do manuálu nikdy!!!kto nevyskusa nevie

huginko
2. júl 2023

@sofia1 lenže otázka znela inak. Kia alebo Dacia. Tak akoby sa pýtala 1 alebo 2 a ty povieš 3.

autor
2. júl 2023

@marsmykkok hej ved to, ze za tu cenu by som mohla kupit aj krjasie auto, lenze presne ako pises a veeela vela km najazdenych.

Strana
z2