Auto pre začiatočníka
Dobry den, odporucite mi auto pre zaciatocnika? Myslim znacku a typ. Na com sa vam dobre jazdilo/jazdi? Jazdit budem len do prace/obchod/skola/skolka. Aspon pre zaciatok 🙂
Cenu za auto nemam predstavu, cize to momentalne nehra rolu. Robim si zatial len prieskum, kedze este som len skoncila teoriu v autoskole (mam 36 rokov).
Dakujem
@tetasa rozpocet mam zhruba tych 20 tis 🤷♀️ Viac by som asi investovat nechcela
Do auta na začiatočné jazdenie by sok určite nedala 20tisic. Radšej odlož a keď budeš vyjazdena a sebavedomejsia v jazde kúp lepšie auto . Na začiatok by som ti odporučila menšie auto,resp určite nie combi. Moje prvé bol Renault megane a ťahali sme to spolu skoro 10r 😉
Rozmýšľala by som nad VW Polo,golf, Fabia... mne osobne Škoda nikdy nesadla 🤷♀️ dobre sa mi jazdilo na VW... teraz mam iné auto a spokojná. Je to aj o pocite keď do toho auta 1x sadnes, aspoň u mňa to tak bolo.
A išla by som na začiatok určite do manuálu.
To je uplne jedno aka znacka. Musi sediet Tebe! Ja som krpata a preto, ked si sadem do niektorych modelov, tak si kolenom zapínam tlačidlá na prístrojovke.
Moje auto musí mať: 4x4, poriadny motor, parkovacie senzory aspon idealne aj s kamerou, automaticku klimu,vyhrievane sedadla a zrkadla. Uz by som volila automat, lebo som leniva to radit v meste. Fajn je vyhrievanie celneho skla. Podla toho kam budes jazdit tak benzin/diesel.
Dakujem za vsetky rady. Tak sa po niecom poobzeram a snad vyberiem dobre. V konecnom dosledku, uvidime ako mi to vobec pojde ked zacneme jazdit. Aj ked manzel ma ucil aspon rozbiehat a na jednotke som isla a vcelku mi to islo. Ani raz mi to neskapalo 😂
Tak uvidime ako to bude real a asi podla toho sa bude vyvijat vyber auta. Ale kazdopadne pozriem vami poradene
Ja som spokojná zatiaľ so Suzuki Ignis, nie som veľmi vysoká a rozhľad mám dobrý, stačí mi na to čo potrebujem 😊 je to manuál, 4x4 aj na zimu super
Otázka je zvláštna.... Lebo je to veľmi 8ndividualbe ale teda ja som ako na prvom aute jazdila do škôlky a do prace na Subaru forester...
Lepšie auto som nemala ( mali sme na ňom. Utacku na totalku).. Tak od vtedy sme vystriedali niekoľko áut.
Lenže... Keď ja som bola spokojná so 4x4 Subaru forestrom, lebo v zime u nás v kopcoch, to bola obrovská výhoda... Ty si možno z mesta, alebo niekde z juhu, kde ti netreba 4x4..
Ak by som nepotrebovala stvorkolku, šla by som do týchto : opel corsa (mala som, super autíčko, malé. Živé. Nízka spotreba) , toyota yaris (na nej som robila vodičak) , volswagen pólo (VW nikdy nič nepokazís) , Dacia sandero (mal svokor, nízka spotreba, lacné opravy. Malé, ľahko parkovatelne podobne ako vyššie spomenuté značky) .....
Moje 1autičko bola fabia manual na začiatok po urobeni vodičaku super stala ma nejakych 1000E naučila som sa ale stale som tužila po automate tak sme kupili toyota yaris hybrid automat užasne auto nevymenila by som za nič aj spotreba idealna len som chcela tym povedat že časom sa oplati drahšie auto ked budeš vediet lepšie jazdit nie na začiatok 😉
Ahoj všetci milovníci čistých áut, v súčasnosti mám nové auto a chcem ho udržiavať čo najčistejšie a hlavne používať na to správne nástroje, pretože pochybujem, že umývanie auta mokrým uterákom a mydlom je najlepšie. Samozrejme, že by som mohol využiť autoumyváreň, ale radšej sa opýtam tu alebo niekde inde. Momentálne som našiel pre mňa najlepšiu stránku na tieto prostriedky, ktorou bola https://www.2din.sk/autokozmetika/. Takže ak mi niekto môže pomôcť s tým.

ine je to na com sa dobre jazdi a co je bezpecne a ine je to co si mozes dovolit financne.Jazdi sa dobre na hocijakom aute ,ziadna znacka ti nezaruci ze sa ti bude jazdit lepsie.Rozhodni sa kolko chces investovat a podla ceny si vyber ,takto je tazko odpovedat,neexisuje ziadne auto pre zaciatocnikov.Ked si vyberies silnejsi motor nebudes vediet jazdit so slabsim,ked si vyberies automat ,na manual zabudni ,raz za cas nestaci,ked si vyberies male budes sa bat jazdit vacsie ,atd.....