icon

Auto pre začiatočníka

miusinka3
23. sep 2023

Poradí niekto aké auto pre začiatočníka? na jazdu hlavne v meste ale aj mimo.

Strana
z4
kaajuiaatko
26. sep 2023

@sono2 máme fabiu a má 6tku 😉

sono2
26. sep 2023

@kaajuiaatko fakt?😀 tak fajn

silvia2013
26. sep 2023

@sono2 fabia nema6tku?? 🙂)) Motoricky komfort ?? To je co prosim ta? Lebo postavim fabiu RS vedla trapnej KII sportage a garantujem ti, ze ta fabia ta necha vzadu 🙂)

sasanka605
26. sep 2023

nieco male, ze zaparkujes aj miesto smetneho kosa a manual.Fabku som mala.
@skeblicka77 je to na vodicaku napisane, policajti vedia co maju kontrolovat, neboj.

silvia2013
26. sep 2023

@kaajuiaatko ona nema sajnu o autach

guiseppinka
26. sep 2023

@sono2 my jazdime priemerne raz za 3 mesiace 1000km a to nehovorim, ze denne sedim v aute. Kedysi som dochadzala 60+60km denne. Preto siel diesel... my sme ani male auto nikdy nemali... v podstate by nam male auto aj stacilo (jazdievam do roboty kratke trate a akoze po meste, bola by aj nizka poistka). Ale vzdy dojde situacia, kedy su 2 velke auta lepsie...

mofa
26. sep 2023

Jednoznacne male auto, automat, benzin.
Netrapila by som sa s manualom a uz vobec nie po meste.

sono2
26. sep 2023

@silvia2013 tak nemá. Strašie nemajú. Nevedela som, že nové majú. Zle som sa vyjadrila. Komfort ako taký, na diaľnici.

sono2
26. sep 2023

@guiseppinka samozrejme.

kristind
26. sep 2023

@miusinka3 prešlo 13 rokov, kým som spravila vodicak a odvážila sa jazdiť. Začala som v januári, lebo ma donútila práca. Vybrala som si starú peugeot 206 manuál, lebo to majú aj naši a už som v tom jazdila. Pre mňa to bola dobrá voľba. Ak máš niečo, v com si sa už vozila a si nato ako tak zvyknutá (napr autoškola alebo niečie auto) vyberaj podľa toho. Budeš mať lepší pocit, že ti auto nie je také cudzie. Máme s mužom spoločný renault captur a teda radšej chodím na svojej starej peugeotke 😃 vo výsledku bude jedno, čo to bude za auto. Tak ako na malom, aj na veľkom sa budeš musieť naučiť cuvat a mať odhad. Mám kamošku, čo si ako prvé auto kúpila 7 miestne. Ja som chcela malé. Teraz sa učím parkovať väčší captur. Je to len o zvyku a praxi. Chce to len odvahu, pud sebazachovy a prajem veľa šťastných kilometrov 🙂

woooler
26. sep 2023

Moje prve auto je Kia Rio 1.6 benzin manual z roku 2007 😀 super auto ktore som kupila v lete a tiez jazdim po dlhsom case....cenovo okolo tych 3 tisic eur 🙂

miusinka3
autor
26. sep 2023

@woooler išlo ti to aj samej zo začiatku na prvom aute alebo ti niekto pomahal, radil so šoferovanim? alebo teda ako dlho ti trvalo si zvyknut a naučiť sa poriadne šoferovat? 😆

elenka.k
26. sep 2023

@sono2 jasnačka,
s tým parkovaním mi hovor, tiež som zo začiatku vychádzala a pozerala, dokonca aj teraz keď vojdem do garáže idem kuknúť, či je to ok. Aj auto s kamerou je fajn 😉 hlavne keď prší a ja ju idem utierať 😆🤣 a zo mňa sa určite rehocú, kto má vidí.

angel28
26. sep 2023

@miusinka3 Ja mám objednanú Škodu fabiu cez operatívny leasing pre fyzické osoby, automat. Sto rokov som nejazdila, lebo ani k tomu nemám vzťah, len sa mi to teraz zíde. Nemám potrebu si niečo v centre mesta dokazovať so sústavným preraďovaním spojky, keď doba beztak napreduje a vyrábajú sa elektrické autá s automatom. Auto s automatom riadi samé seba, nie človeka. Človek tento systém využije na svoju prepravu. Takže je to ľahší spôsob prepravy v centre mesta, nič viac. Pri svojich rozhodnutiach sa NIKDY nepýtam na názor druhých, pretože ma nezaujíma. Zohľadňujem to, čo po ekonomickej a praktickej stránke vyhovuje mne, nie úplne cudziemu človeku.
Želám veľa šťastných kilometrov. 🚗

sono2
27. sep 2023

@elenka.k vidíš, to som ešte nemala možnosť vyskúšať. Za pršania.
Mame Auto krátko od leta.
Tak, veľa šťastných kilometrov.

sono2
27. sep 2023

@miusinka3 ako ti môže niekto radiť? Prepáč, ale v tom páde nepatríš na cestu a zaplat si dostatočne kondičnych jázd až nespôsobiš haváriu.

miusinka3
autor
27. sep 2023

@sono2 tak ked som dlho nešoferovala že je pri mne a radí mi čo a ako aby bolo to soferovanie co najlepšie

elenka.k
27. sep 2023

@sono2 vďaka , aj tebe šťastne dokeruj 😉 🍀

guiseppinka
27. sep 2023

@miusinka3 mne toto robil muz v zaciatkoch. Obcas to zaslo do dost neprijemnych a nebezpecnych situacii, kedy po mne hucal a pod tym tlakom som nevedela, co dalej... raz mu povedal kolega, ze leby bol on na mojom mieste, tak ho davno vyrazi z auta a muzovi, ze ked mi bude hovorit stale co mam robit, tak sa soferovat nikdy nenaucim... musis pochopit, co ti chce auto povedat - skapina, ledva taha, musis podradit, dusis ho, pisti, musis zvysit prevodovy stupen... jedine, do coho ti moze kecat niekto, su kontrolky... ale aj na tie casom prides, co by to asi mohlo byt... chce to spoznat auto a zzit sa s nim...

celli
28. sep 2023

Ja som kúpila pred 3 rokmi bazárové - nissan micra (manual, benzín). Do mesta mi stačí, ale vedela by som si predstaviť už aj niečo väčšie. Vodičák som si urobila na 18tku, ale potom som cca 18 rokov nešoférovala. Mala som strach šoférovať veľké auto, že nebudem vedieť na ňom jazdiť, tak som zvolila takéto mini. Išlo o pocit, v akom aute by som sa odhodlala opäť šoférovať a bolo mi vtedy jedno, že veľa ľudí mi vtĺkalo, že väčšie auto je bezpečnejšie. Keby som mala sadnúť ako šofér do väčšieho auta, asi by som sa nikdy neodhodlala. Tak len poradím - riadiť sa pocitom a financiami na účte 🙂

mysiarka
28. sep 2023

auto by ti malo padnut do oka, nemozes si kupit take, ktore sa ti nepaci. aspon dacim by ta malo zaujat. samozrejme je fajn si stanovit nejaky rozpocet, no co saa tyka velkosti, nepovedala by som, ze musis mat male auto. naucis sa jazdit na hocijakom, ak budes chciet

miusinka3
autor
28. sep 2023

@celli wow 18 rokov si nešoferovala? ako si sa odhodlala? vedela si vobec čo a ako po tych rokoch? 😂

celli
28. sep 2023

@miusinka3 nevedela😂 a hrozne som sa bála. Prvý krok bol, že som si kúpila auto, potom som chodila s tatinom na parkovisko, aby som sa aspoň rozbehnúť vedela. Ale rok to auto v podstate len tak stálo a občas sa na ňom odviezol švagor, občas rodičia, potom som si dala 4 kondičné jazdy v autoškole. Inštruktor zavelil o štvrtej popoludní v riadnej premávke cez mesto, skoro som volant rozpučila... a po tých 4 jazdách som cez víkend, keď bolo málo áut na ceste, vyskúšala krátku trasu na svojom aute. A to bol asi taký zlomový deň keď som začala naozaj šoférovať. Ja som sa z BA, presťahovala do Popradu, tak mi trochu chýbalo to, že nechodí každých 5 minút autobus/električka tam kde potrebujem 😂, preto som chcela začať jazdiť

Strana
z4