Autogénny tréning. Máte s ním skúsenosti?
Chcela by som sa opýtať či máte niektorá skúsenosti s autogénnym tréningom, ako formou relaxácie. Vraj pomáha pri problémoch so zaspávaním, čo ja mám. Dá sa to vôbec naučiť, mne to totižto moc nejde.
nerozumiem preco mi vypadlo O 🙂 ????
inak som si dohodla termin s psychologom takze ten mi dufam vysvetli , ukaze, o com to vlastne je a dufam ze uz po 2 rokoch aj normalne zaspim 🙂
prava ruka je uplne tazka, prava ruka je uplne tazka, prava ruka je uplne tazka... pamatam 😀 😀 😀
Aly, vcera v nadpise bolo " autgenny trening". asi to adminky opravili... 😉
fajn, potom napis, ake to bolo 🙂
seve-ranka a pomohlo?
folipal - aha tak uz rozumiem 🙂 a napisem, ale viem ze to nebude lahke, lebo som to uz skusala a nejak mi to neslo
aly, ani nie ☹ bolo to cca. pred 10rokmi. Verim, ze tebe pomoze 😉

ahoj Aly! 🙂 vypadlo ti v nadpise O.
ja mam nejake skusenosti. autogenny trening je nieco podobne ako relaxacia v joge.
najlepsie je ho na zaciatku nacvicovat s nejakym trenerom, cvicitelom. skus sa prihlasit na kurz jogy. autogenny trening ovladaju aj psychoterapeuti. existuju nahravky autogenneho treningu, jeden nahovoril Chudik, ale nemam ho a je pre zaciatocnika prilis dlhy. ide o to, aby si sa naucila uvolnovat. ci uz s predstavami, tiaze, lahkosti, tepla, alebo sledovania dychu, vselico sa da vyuzit. pozornost upriamujes na ine, aby si odputala mysel od nutkavych myslienok a uvolnila jednotlive casti tela...
ano, moze ti zvladnutie tohto treningu pomoct pri zaspavani aj samotnom odpocinku....