icon

Autoškola ma neinformovala a prišla som o vodičský kurz

faelyn
15. feb 2025

Ahojte, čo by ste robili na mojom mieste?
Minulý rok som začala robiť vodičský kurz, spravila som teoretické skúšky aj cvičisko, jazdu na 1x nie, mala som mať ešte opravné pokusy, ale bohužiaľ som musela ísť na operáciu s tým, že si jazdu dorobím po nej. Operácia však nedopadla dobre, bola som potom vyše pól roka PN a stále nie som úplne ok, ale ide o to, že po celý čas som dávala vedieť nové info inštruktorovi, ktorý mi vždy odpísal, aby som neriešila autoškolu, že to budeme riešiť, keď sa dám do poriadku. Problém je v tom, že bez toho, aby mi niekto z autoškoly dal vedieť o náhradnom termíne skúšky, ktorý sa konal po cca 5 mesiacoch od mojej poslednej skúšky, mi prišiel papier z polície, že keďže som sa nedostavila, tak mi to celé prepadá.
Volala som s majiteľom, ktorý povedal, že sa odvolá voči tomu, ale samozrejme, že to neuznali aj keď som im poslala papier o práce neschopnosti.
Jeden policajt mi povedal, že ak by mi dali z autoškoly vedieť včas a tento papier by som im dala počas tých 6 mesiacov, čo som bol pn, tak by mi to uznali a predĺžili tu lehotu, ale takto už nie.
Takže som prišla o 1000€ a opravné pokusy z jazdy lebo z autoškoly nebol nikto schopný mi dať vedieť včas čo a ako.
Keď sa snažím dovolať majiteľovi autoškoly, aby sme to nejak prebrali, čo ďalej, tak hrá nezvestného a nedvíha.

Strana
z2
lukbe
15. feb 2025

Všetko by som napísala ako odvolanie, dolozila potvrdenie o PN, poslala doporučenie na políciu aj do autoškoly. Takéto veci by som telefonicky neriešila. Posli to alebo odnes osobne, na kópiu si pytaj potvrdenie o doručení.

karolinakr
15. feb 2025

alebo daj tam vypis všetkych komunikacii s majitelom autoškoly, ako si ho informovala o svojom stave a on neinformoval policiu a nedal ti vedieť..možno sudnou cestou by ti museli spätna vratiť peniaze, ale na Slovensku nie som si ista, či spravodlivosť existuje
toto je lepšia rada - spýtaj sa právnika, či maš narok na nejake odškodne, hlavne, ked si dala vedieť o sebe a majiteľ autoškoly to pokašlal a teraz sa zatajue

taktotedanie
15. feb 2025

@faelyn mala si si to zistit sama
Nemas co riesit s instruktorom, ten ani nemusi byt zamestnanec autoskoly ale rovno so samotnou autoskolou, recepciou, majitelom atd
Tvoja skoda, ak chces vodicak platis vsetko odznova

nikiki29
15. feb 2025

@faelyn ja si myslím, že keď ťa neinformovali o náhradnom termíne, dalo by sa na to odvolávať. Záleží či máš ostatní komunikácii s inštruktorom aj písomne a teda máš nejaký dôkaz.

faelyn
autor
15. feb 2025

@taktotedanie iste každý, kto sa hlási do autoŠKOLY pozná zákony a čo ako funguje však ?? Majiteľ vedel tak isto o mojom stave a o skúške mi vediet nedal, ten termín som si asi mala vycucnúť z palca. Takýchto mudrlantov milujem, nepýtam sa, čo som mala a nemala, ak mi nemáš poradiť radšej sa nezapájaj do diskusie o to som sa neprosila.

faelyn
autor
15. feb 2025

@nikiki29 áno mám

taktotedanie
15. feb 2025

@faelyn zato, ze si rozculena a vybrala si si nespolahlivu autoskolu ja nemozem takze tiez ukludni hormon, instruktor nemusi byt zamestnanec autoskoly takze jemu to moze byt jedno a teda asi prepac ja som napr tuto informaciu vedela, vseobecny rozhlad …. Nevadi
Pekny den

nelca84
15. feb 2025

@faelyn neprekrocila si lehotu na ukoncenie vodicaku? Musis ho spravit do roka od zacatia kurzu.
Osobne si myslim, ze s tym nespravis nic, mala si komunikovat s autoskolou a zaujimat sa o nahradny termin, nie cakat, ze oni budu na teba mysliet po takom case...

patka06
15. feb 2025

@nelca84 Prekročila lehotu na opravnú skúšku - 6 mesiacov od neúspešnej skúšky

nelca84
15. feb 2025

@patka06 aj taky je? No tak je to jasne. Musi zacat odznova.

faelyn
autor
15. feb 2025

@nelca84 veď o to ide, komunikovali sme, najmä teda s inštruktorom, ale o mojom stave vedel aj majiteľ.
Keď som ohľadom toho písala, tak som dostala odpoveď, že to nemám riešiť až keď budem ok. Ok som nebola ešte dlho. A teda pokiaľ ja viem, tak vždy informuje inštruktor o nahradnom termíne skúšky žiaka. Aj keby žiak zomrie a oni o tom nevedia, autoškola mu ma dať vedieť, kedy sa koná náhradný termín. Toto mi povedal policajt.

nelca84
15. feb 2025

@faelyn tak ked ti je vsetko jasne, co ocakavas od tejto diskusie?

faelyn
autor
15. feb 2025

@patka06 áno to už teraz viem, ale ide o to aké je to chrapúnske z ich strany, je ich chyba, že mi nikto nedal vedieť že sa mám dostaviť v ten a ten deň na skúšku🫣🫣 zhabať peniaze a neriešiť nič, žiadna zodpovednosť

nelca84
15. feb 2025

@faelyn a ty by si na tu skusku isla pocas PN?

faelyn
autor
15. feb 2025

@nelca84 a to si sa kde dočítala, že je mi všetko jasne ? Keby bolo tak to tu nepíšem 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ samozrejme som nebola v stave šoférovať, ak by mi dali vedieť o tej skúške, bola by som si vybavila ten papier o pn počas tej 6 mesačnej lehoty, ale papier o ukončení mi prišiel už po takže bol ten papier už zbytočný. Ak by sa to všetko zariadilo do tých 6 mesiacov mohli mi dať ďalších pár mesiacov čas na vykonanie opravnej skúšky

patka06
15. feb 2025

@faelyn Neviem akú ste mali dohodu, u nás napr. pri neúspešnej skúške dali na hneď na polícii náhradné termíny, kde sa mohli prihlásiť
Teda riešiť to má hlavne záujemca o VP
Každopádne si mala písomne oznámiť, že si PN a teda sa skúšok nemôžeš zúčastiť

faelyn
autor
15. feb 2025

@patka06 toto by bolo v mojom prípade zbytočne lebo ja som išla na operáciu o 2 dni po prvej skúške 😣
Oznámila som to aj inštruktorovi ak majiteľovi, vedeli že idem na op aj že to nie je so mnou dobre po tej op a pravidelne som ešte informovala inštruktora, že nie som v stave šoférovať🤷🏼‍♀️

simca06022011
15. feb 2025

ked ti neprislo oznamenie o skuske, ako si sa jej mala zucasnit? to komu davali vediet?

faelyn
autor
15. feb 2025

@simca06022011 veď to je to😆😆

nelca84
15. feb 2025

@faelyn usudzujem z toho, ze si napisala, ze to mas riesit s instruktorom. Aj ked ti niekto pise, ze to funguje inak, trvas na svojom. Ja nemam skusenost, skusky som neopakovala ani nepoznam nikoho kto opakoval. Viem, len ze je rocna lehota na ukoncenie.

simca06022011
15. feb 2025

@faelyn no ale komu to dali vediet? komu dorucili termin, ako, kedy?

faelyn
autor
15. feb 2025

@simca06022011 to ja netuším, mne nedal nikto nič vedieť, preto ma to štve, keď som písala inštruktorovi ohľadom toho, tak to vždy len že to aby som neriešila, až keď budem ok. Ale teda vedieť mi nič nedali.

faelyn
autor
15. feb 2025

@nelca84 pozri, ide mi o to, či tu nie je niekto, kto to mal možno podobe alebo kto sa v tom vyzna a poradi, či sa s tým dá niečo robiť, keďže je to podľa mňa chyba autoškoly, ktorá ma neinformovala o termíne náhradnej skúšky a tým pádom som to nemohla riešiť tým papierom pn alebo príchodom na skúšku, keďže som o nej nevedela. 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

simca06022011
15. feb 2025

@faelyn tak by som jednak napisala odvolanie na policiu, ale rovnako by som napisala aj do autoskoly, ze nakolko ta neinformovali o termine skusky, ani o otm, ze prides o moznost ist na skusku a bola si len ubezpecovana o tom, ze vedia o tvojom stave a vsetko je v poriadku (ani o tom ti nepovedali, ze mas nejake specialne ukony robit = posielat PN na policiu a pod), ziadas ich o vratenie platby za kurz, alebo vybavenie teda novych terminov na naklady autoskoly. Nenechala by som sa odj***t, pretoze ot je ich maslo na hlave ak im oznamuju terminy, aby to tebe dali vediet a maju vediet co hrozi, ak sa tam nedostavis a tiez, musia vediet predsa ako treba postupovat ak na termin skusky niekto nemoze prist
A kedze nevies nic, tak by som v odvolani spomenula aj to, nech ti preukazu, kde a ako ta informoali o termine skusky (a to tak policia ako aj autoskola), nakolko tebe nebolo nic dorucene a teda si sa nemala voci comu odvolavat a ospravedlnovat.

A ak mas, pozri si aj zmluvu z autoskolou co ta mas popisane,ci tam nejaky takyto zadrhel nie je spomenuty..

faelyn
autor
15. feb 2025

@simca06022011 ĎAKUJEM toto som chcela… nejaké kroky, ako postupovať🙏🏼🙏🏼 viem o tom, že jedno dievča tak isto nedorobilo autoškolu (u toho istého majiteľa, ako ja), ale tam bola trochu iná situácia nie zo zdravotných dôvodov a jej otec volal majiteľovi, aby im vrátil aspoň polovicu sumy a vrátil im to, takže som dúfala v niečo podobné najmä preto, že ma neinformovali o tej skúške, že sa na to odvolať….ideálne ale keby so to môžem dorobiť…

simca06022011
15. feb 2025

@faelyn tak za pokus nic nedas, ale podla mna ak ti nedali vediet a ubezpecovali tak, ze vsetko je ok, tak jednoznacne pochybili a nie je dovod aby si zase platila cely kurz...

rozkvet1
15. feb 2025

@faelyn obavam sa ze keď to už zamietli tak asi nic nezmozes. Jedine napísať verejnu recenziu na autoškolu a bohužiaľ ísť do inej, lepšej.

lenkasarka
15. feb 2025

@faelyn nevraveli vám v autoškole,že do 6 mesiacov alebo do roka už si nepamätám ju musiš ukončiť? Dcéra robila min. Rok a hneď na prvej hodine im to povedali

faelyn
autor
15. feb 2025

@lenkasarka áno áno do 6 mesiacov od vykonania poslednej skúšky a tiež nám povedal, že sú určite situace, kedy to neplatí a kde je možné to predĺžiť… zdravotný stav tam bol spomenutý tiež a potom také situácie ako bol covid atd…

olimuc
15. feb 2025

Z mojho pohladu by si to mala riesit hlavne s autoskolou .. mali by Ti umozni zopakovat kurz bez platenia (ci fiktivne alebo naozaj sa zucastnit) a ty ist znova na skusku … realne by si tak prisla len o kolok na skusku a robila by si znovu aj teoriu … ale spravis znova

Strana
z2