Autoškola ma neinformovala a prišla som o vodičský kurz
Ahojte, čo by ste robili na mojom mieste?
Minulý rok som začala robiť vodičský kurz, spravila som teoretické skúšky aj cvičisko, jazdu na 1x nie, mala som mať ešte opravné pokusy, ale bohužiaľ som musela ísť na operáciu s tým, že si jazdu dorobím po nej. Operácia však nedopadla dobre, bola som potom vyše pól roka PN a stále nie som úplne ok, ale ide o to, že po celý čas som dávala vedieť nové info inštruktorovi, ktorý mi vždy odpísal, aby som neriešila autoškolu, že to budeme riešiť, keď sa dám do poriadku. Problém je v tom, že bez toho, aby mi niekto z autoškoly dal vedieť o náhradnom termíne skúšky, ktorý sa konal po cca 5 mesiacoch od mojej poslednej skúšky, mi prišiel papier z polície, že keďže som sa nedostavila, tak mi to celé prepadá.
Volala som s majiteľom, ktorý povedal, že sa odvolá voči tomu, ale samozrejme, že to neuznali aj keď som im poslala papier o práce neschopnosti.
Jeden policajt mi povedal, že ak by mi dali z autoškoly vedieť včas a tento papier by som im dala počas tých 6 mesiacov, čo som bol pn, tak by mi to uznali a predĺžili tu lehotu, ale takto už nie.
Takže som prišla o 1000€ a opravné pokusy z jazdy lebo z autoškoly nebol nikto schopný mi dať vedieť včas čo a ako.
Keď sa snažím dovolať majiteľovi autoškoly, aby sme to nejak prebrali, čo ďalej, tak hrá nezvestného a nedvíha.
@vevesh neviem presne ako to funguje keďže ja mám vodicak už pekne dlho,ale dcéra mi to spomínala. Tak možno to vraveli aj im na skúškach.
Aurorka, no nemam pre teba dobre spravy.manzel je komisar a som mu to prečitala...musís si zaplatit kurz odznova a vsetko absolvovať ked chces vp.to ze ti nedali vediet o dalsom termine pochybila autoškola.
Ja by som si určite u inštruktorka priebežne zisťovala, kedy mám termín, keďže hneď na prvej teórii nás upozorňoval, že po prvej neúspešnej skúške musí byť kurz dorobený do pol roka.
@kvietok2012 no veď práve to naštve, že kvôli tomu som prišla aj o možnosť opravnej skúšky aj o peniaze
@faelyn skús sa spojit este s autoškolou, popríp.tam chod osobne ,ze ake maju riesenie pre teba...keby ti aspon čast kurzu preplatili..len teda, neviem ako to je v zákone, skús si to naštudovať, nech ťa niečim pan majitel neprekvapí...
@faelyn určite by som sa PÍSOMNE odvolala aj na políciu aj do autoškoly.
Končila som VP v jeseni a termíny prideľovala polícia autoškole a inštruktor následne mne volal. Ty nemáš ako vedieť kedy máš termín, kým ti ho autoškola neoznámi 🤷🏼♀️. Tiež som čakala na opravný 6 týždňov, aj som sa obávala či nezabudli. Nezabudli. Nám inštruktor prízvukoval, keď sa nemôžeš dostaviť na skúšku zo zdravotných dôvodov, musíš dokladovať. Lebo akoby prídeš o ten jeden opravný termín. A myslím, že je stanovená doba, do ktorej musíš urobiť skúšku od nejakého času. Proste sú tam termíny. Keď si bola dlhodobo PN, tak to asi treba zas inak riešiť. Držím palce🍀
To je diskutabilné na začiatku vás informovali, že do pol roka musí byť VP ukončený, ešte sa pozri čo je v zmluve inštruktor čo majiteľ spravil mŕtveho chrobáka nemôžeš sa spoliehať na nikoho.Pochybili obe strany, ale skúsila by som napísať a odvolávať sa na to, že si mala záujem, pýtala si sa. ..
Ty by si skusku o 5m aj tak nerobila, kedze si bola PN vyse 6m. Asi tym, ze si im to dala vediet, tak ta na skusku ani nevolali. Mala si ich pisomne informovat ze nestihas dokoncit autoskolu kvoli zdrav.stavu.
Za odvolanie jic nedas. 1 mail ci list.
@faelyn najdi si advokata a uplatnuj si voci autoskole narok na nahradu skody
@faelyn ahoj, máš niečo nové?
@nashville Strana 2:
Poznámka:
Otázky sú rozdelené do jednotlivých okruhov s uvedením otázky a správnej odpovede. V dokumente sa nachádzajú otázky pre všetky skupiny vodičských oprávnení, pričom v stĺpci „pre skupinu“ je uvedená skupina vodičského oprávnenia, pre ktorú je otázka určená. Ak je stĺpec „pre skupinu“ prázdny, otázka je určená pre všetky skupiny vodičských oprávnení

@lenkasarka vzdy je moznost prelozit skusku z roznych dovodov, povacsine zdravotnych, aj mimo 6 mesiacov. Tych 6 mesiacov plati na zdraveho normalneho cloveka, ktory moze absolvovat kazdy druhy termin na skusky...