Autoškola - skúsenosť

28. feb 2023

Blížia sa zmeny v autoškolách a mnohí hľadajú vhodnú autoškolu. Pri výbere si overte ako dlho sú na trhu, aká je cena kurzu a čo za tú cenu ponúkajú. Mám na mysli počet odjazdených hodín. Do jázd vám zarátajú aj auto trenažér, ale ten je na nič (čo vravia oni sami), radšej jazda na auto cvičisku. Niektoré autoškoly trenažér ani nemajú. No a v neposlednom rade je tu profesionalita inštruktorov.nie každý kto urobí inšt. skúšky je vhodný adept. Aby ste nesedeli vedľa človeka (neurotika), ktorý Vás svojim prejavom rozladí a ešte dostanete "zbraň do ruky". Niektorí inštruktori by prijali, aby ste už neviem čo ovládali a hlavne rýchlo. Veď prídu ďalšie "húsky". Dovolím si tvrdiť, že dobrý inštruktor je 50% úspechu. Na jazdu je dôležité ísť v pohode a tešiť sa. No česť výnimkám, určite sa nájdu. Všetko je stále o nás, o ľuďoch. Zaujímajte sa aj o cenu kond.jazdy, ak ju budete potrebovať. Kým jedna autoškola Vám ponúka hodinu za 20€, druhá hodinu za 40€. Neviem či to niekde evidujú, alebo je to čistý "peniaz na ruku". Nechcem sa nikoho dotknúť, ale niekto si z toho asi urobil "dobrý biznis". Toľko z môjho pohľadu na vec. Prajem veľa šťastia pri výbere.
Mimochodom ide o košickú autoškolu.

busybeelady
28. feb 2023

Ja som robila v KE vo VaV a bola som mimoriadne spokojná. A súhlasím s tým, že inštruktor je dôležitý. Ja som mala instruktorku, ktorá dokázala upokojiť, vytvoriť dobrú atmosféru počas jazdy. S ňou som sa veľmi tešila na jazdy, hoci som mala strach zo šoférovania.
Určite sa netreba báť požiadať o iného inštruktora, ak niekomu súčasný nesadne.

lalala94
28. feb 2023

Ja si práve robím vodičák a chodím do autoškoly Dušička v Košiciach. Absolútne neľutujem výber, skvelí inštruktori aj ich prístup, flexibilita. Na jazdy sa teším a vôbec nie som v strese, pritom ešte pred pár rokmi som si nevedela predstaviť, žeby som mala sedieť za volantom. Za mňa sú inštruktori základ. Tiež som ale počula minimálne o jednej autoškole v KE, kde to stojí za nič. Kamoška dokonca ukončila kurz predčasne kvôli arogantnému prístupu inštruktora, ktorý na ňu vrieskal a nadával jej počas jazdy. Otrasné aký majú niektorí prístup.

autor
28. feb 2023

@lalala94 presne na základe podobnej nepríjemnej skúsenosti som písala tento príspevok, aktuálne mam možnosť porovnať moju skúsenosť so skúsenosťami dvoch kolegov ktorí tiež robia vodičák, každý v inej autoškole a mrzí ma aké veľké rozdiely sú v kvalite, v cenách a hlavne v prístupe inštruktorov

rubinka
16. mar 2023

@lalala94 - poslala som vám IP

walentina7
5. jún 2023

@lalala94 presne viem o ktorej autoškole hovoríš, ten inštruktor je psycho.

denisaaairdacova
26. jan 2024

Dobrý chcem sa spýtať ako to je autoškole chcela by som vedieť ako to je po novom koľko testov ako to funguje všetko ďakujem